Ta φαιδρά εκκλησιαστικά, πατριαρχικά, καρλουτσικά, ελπιδοφορικά κλπ

21 Οκτωβρίου 2019

Στις ΗΠΑ γίνεται ”της Αρχιεπισκοπής το κάγκελο”

&nbΑρχιεπισκοπή και “αλλαγές”. Δηλ., επισημοποίηση ρόλου π. Καρλούτσου
Όλοι νόμιζαν ότι με τον ερχομό του Ελπιδοφόρου στην Αμερική θα άλλαζε η γενική κατάσταση ή τουλάχιστον ορισμένα βασικά πράγματα στην Εκκλησία μας. Ωστόσο με την πρώτη του επίσημη διοικητική πράξη ο

Ελπιδοφόρος αναποδογύρισε όχι τα κακώς κείμενα στην Εκκλησία μας, αλλά τσαλάκωσε ολόκληρο τον κόσμο των ελπίδων και προσδοκιών του πιστού ελληνορθόδοξου λαού.

Ο κύριος και μόνιμος ταραχοποιός της Αρχιεπισκοπής, αυτός που κρυφά κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο για δεκαετίες, αντί να συνταξιοδοτηθεί και περιθωριοποιηθεί, επιβραβεύθηκε με τον τίτλο και τη θέση του ”Γενικού Βικάριου” (όχι ”πρωτοσύγκελου”) της Αρχιεπισκοπής. Επισημοποιήθηκε δηλαδή και αναγνωρίσθηκε ο σκοτεινός ρόλος του ιερωμένου που για χρόνια ραδιουργεί και πλουτίζει σε βάρος της Εκκλησίας. Αυτή ήταν η μεγάλη αλλαγή-επιτυχία του Ελπιδοφόρου: η επισημοποίηση του μέχρι τώρα κρυφού και ενιγματικού ρόλου του Καρλούτσου!

Υποσχέθηκε ο Ελπιδοφόρος ότι με διαφανείς μεθόδους θα έλυνε το τεράστιο πρόβλημα-σκάνδαλο της ανέγερσης του Αγίου Νικολάου Μανχάτταν. Μέχρι σήμερα, μετά από τέσσερις ολόκληρους μήνες, δεν ξανάρχισε βέβαια η ανέγερση του ναού και το μόνο που μπορεί με βεβαιότητα να διαπιστωθεί είναι ότι, υπό το ανύστακτο βλέμμα και με τις οδηγίες του Καρλούτσου, γίνονται τεράστιες προσπάθειες με σκοπό να ξεχασθεί-καλυφθεί το σκάνδαλο …, δηλαδή η ταχυδακτυλουργική εγκληματική ”ανάληψη” των 30-40 εκατομμύριων που κάποτε υπήρχαν στα ταμεία του Αγίου ΝΙκολάου και για τα οποία την πρώτη ευθύνη είχε ο ίδιος ο Καρλούτσος.

Υποσχέθηκε ο Ελπιδοφόρος να καθαρίσει την Αρχιεπισκοπή, το σύγχρονο αυτό σταύλο του Αυγείου, από άσχετους και ανίκανους χασομέριδες. Και αντί γι’ αυτό
– διορίζει τον άνεργο (αλλά ”Αρχοντα” !) γιο του Καρλούτσου ως φρουρό ασφαλείας ή σωματοφύλακα (ο οποίος βαρώντας κυριολεκτικά μύγες κάθεται στην είσοδο της Αρχιεπισκοπής, ανακρίνει με σοβαροφανές ύφος όποιον μπαίνει μέσα και στη συνέχεια τον συνοδεύει στον προορισμό μην τυχόν κι αυτός, ασυνόδευτος, πετάξει καμιά… χειροβομβίδα σε κανένα διάδρομο ή γραφείο !!!).
– διόρισε πρόεδρο ή μάλλον αντιπρόεδρο του αρχιεπισκοπικού συμβουλίου τον μεγαλοεπιχειρηματία Γιάννη

Κατσιματίδη (John Cats), επιστήθιο φίλο και κουμπάρο του Καρλούτσου.
– διόρισε μόλις δυο γείτονες του Καρλούτσου, από καιρό γνωστά τσιράκια του, στις θέσεις του πρωτοσύγκελου και γραμματέα της Επαρχιακής Συνόδου.
– κουβάλησε-κουβαλάει από την Ελλάδα μοναχούς και αρχιμανδρίτες να τον πλαισιώσουν στην προσπάθειά του να κάνει κάτι καινούργιο και να φανεί έτσι ότι αλλάζει κάτι.

Με λίγα λόγια, αντί ο Ελπιδοφόρος να ξεφορτωθεί τους περιττούς κι άχρηστους και να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, δημιουργεί περισσότερο χάος και … έξοδα και … χρέος. Επανέρχομαι στην αρχική ιδέα μου. Η μεγάλη αλλαγή που έγινε μέχρι τώρα στην Αρχιεπισκοπή, ήταν μία: η επισημοποίηση του ρόλου του Καρλούτσου.

Ο Ελπιδοφόρος τον έβγαλε από το σκοτεινό παρασκήνιο στο άπλετο φως του λαμπερού ήλιου. Άλλη ριζική αλλαγή δεν βλέπω. Διότι κάτι ασήμαντοι μικροδιορισμοί από τον Ελπιδοφόρο, δεν μπορεί να θεωρηθούν αποτέλεσμα δικής του πρωτοβουλίας, αλλά (όπως φαίνεται από τα παραπάνω) του διαβόητου Γενικού Βικάριου!
Χαράλαμπος Νταγάκης – Glen Cove, NY (18 Οκτ. ’19)sp;

.