ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ «ΒΟΜΒΑ»Νίκου Νικολόπουλου» 4,23 εκ. ευρώ δίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοίδης Στη ΜΚΟ «ΜΕΤΑδραση» για την ανάπτυξη των μεταναστών

12 Νοεμβρίου 2019

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ «ΒΟΜΒΑ»

4,23 εκ. ευρώ δίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοίδης

Στη ΜΚΟ «ΜΕΤΑδραση» για την ανάπτυξη των μεταναστών

Αποκάλυψη-βόμβα σημειώθηκε στην χθεσινή (Δευτέρα 11 Νοεμβρίου), εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου στη ΒΕΡΓΙΝΑ TV σχετικά με την πρόθεση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη να επιχορηγηθεί με 4.239.520,16 € η ΜΚΟ με την επωνυμία «ΜΕΤΑδραση»

Σύμφωνα με  το έγγραφο «φωτιά» που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» παρουσία του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος Νίκου Νικολόπουλου και του δημοσιογράφου Γιώργου Βλάχου,  ο κ. Χρυσοχοίδης, με επιστολή του στις 6.11.2019 υπέβαλε  πρόταση στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων για την ένταξη του έργου με τίτλο «Ensuring and enhancing access to affair and efficient Asylum Process in Greece» στο συγχρηματοδοτούμενο ΠΔΕ  ΣΑΕ 7552, ώστε η συγκεκριμένη ΜΚΟ να λάβει «βοήθημα» που θα ξεπερνά τα 4 εκ. ευρώ!

Στο αίτημα, υποδεικνύεται μάλιστα η ένταξη ειδικής διάταξης με σκοπό τη συγκεκριμένη χορηγία της ΜΚΟ που προσδιορίζεται ως «Δράση για τη μετανάστευση και την ανάπτυξη»

Μέσα από την εκπομπή ερωτήθηκε ο κ. Υπουργός «γιατί δεν επιχορηγείται και η ΕΛΑΣ με αντίστοιχα ποσά; Δεν υπάρχουν ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας όπως η αγορά γιλέκων ή η αντικατάσταση φθαρμένων ελαστικών των περιπολικών που να αξιολογούνται ως σημαντικές για να τύχουν επιχορήγησης; Γιατί τόσα χρόνια τα συναρμόδια υπουργεία σε συνεργασία με τους Φορείς δε δημιούργησαν μία ΜΚΟ που να μπορεί να βοηθά στην ανάπτυξη ελληνικών οικογενειών που έχουν ανάγκη;»

 

Απόσπασμα εκπομπής:

.