Τζιχαντιστές βρίσκονται στην Ελλάδα με την κάλυψη των προσφύγων

2 Νοεμβρίου 2019

Τζιχαντιστές βρίσκονται στην Ελλάδα με την κάλυψη των προσφύγων

Σύμφωνα με πληροφορίες elliniko fenomeno gr fenomeno news στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι ελληνικές για αρχές για την πιθανότητα να περάσουν Ευρώπη μέσω της χώρας μας Τζιχαντιστές οι οποίοι έχουν απελευθερωθεί από τις τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία.

ΕΛ.ΑΣ και στην ΕΥΠ Interpol, Europol και Frontex είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ειδικά στα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας και κάνουν διπλούς και τριπλούς ελέγχους.

διαίτερη βάση δίνουν και στα κινητά τηλέφωνα.facebook και instagram Εάν οι αρχές δουν ανθρώπους με κινητά τελευταίας τεχνολογίας καταλαβαίνουν πως δεν πρόκειται για πρόσφυγες ή μετανάστες.

Οι παραπάνω αρχές αναζητούν άτομα τα οποία έχουν τατουάζ την αραβική φράση που υπάρχει και στις σημαίες των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. Επιπλέον, αναζητούν και εντοπίζουν άτομα τα οποία έχουν ουλές από τραύματα, καθώς ξέρουν ότι οι περισσότεροι έχουν τραυματιστεί από τις μάχες στη Συρία πολύ τζιχαντιστες από Αλβανία και Κόσοβο τροφοδοτούσαν ISIS

τα μεγάλα χρηματικά ποσά που ενδέχεται να κουβαλούν πάνω τους οι περισσότεροι από αυτούς είναι ένα σημαντικό στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό

Πάνω από 800 τζιχαντιστές.ο χερσαίος διάδρομος των Βαλκάνιων τζιχαντιστών στο «πηγαινέλα» τους στα μέτωπα

Ομως οι διώξεις δεν πτοούν τους ιεροκήρυκες του θρησκευτικού φανατισμού που πολλαπλασιάζονται θέτοντας υπό τον έλεγχό τους ολοένα περισσότερα τεμένη, ενισχύοντας τα δίκτυα προσηλυτισμού και στρατολόγησης.

Μελέτη που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας στην Πρίστινα έδειξε ότι, κατ’ αναλογία πληθυσμού, η Αλβανία και το Κόσοβο είναι οι χώρες που στέλνουν τους περισσότερους τζιχαντιστές σε Συρία και Ιράκ.

Μόνο από το Κόσοβο, πολεμούν στη Μ. Ανατολή πάνω από 800 τζιχαντιστές. Στην έρευνα αποκαλύπτεται η ύπαρξη δικτύου στρατολόγων ιμάμηδων με έδρα το Τέτοβο της FYROM.

Οι φανατικοί ιεροδιδάσκαλοι φτάνουν εκεί όπου πληθυσμιακά η υπεροχή του αλβανικού στοιχείου είναι συντριπτική, από την Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία, Υεμένη, Πακιστάν, Κατάρ κ.ά., και από εκεί διαχέονται σε Κόσοβο, Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αλβανία και Βουλγαρία.

Αυτοί προχωρούν στη στρατολόγηση νέων για τζιχάντ, φροντίζουν για τη μετάβασή τους στα πολεμικά μέτωπα και αναλαμβάνουν την προστασία των οικογενειών τους που μένουν πίσω.

To ρεπορτάζ του elliniko fenomeno gr fenomeno news

Τζιχαντιστές βρίσκονται στην Ελλάδα με την κάλυψη των προσφύγων

Σύμφωνα με πληροφορίες elliniko fenomeno gr fenomeno news στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα

Εκβιάζει με τους αιχμάλωτους τζιχαντιστές η Τουρκία

Στη δήλωση πως η Τουρκία θα στείλει μέλη του Ισλαμικού Κράτους που έχει συλλάβει και κρατεί πίσω στις χώρες καταγωγής τους προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, διαμαρτυρόμενος για την αδράνεια των Ευρωπαίων στο θέμα αυτό.

«Αυτό δεν είναι αποδεκτό από μας. Είναι επίσης ανεύθυνο», είπε ο αξιωματούχος λέγοντας ότι η Ευρώπη

αφήνει την Τουρκία να διαχειριστεί μόνη της το θέμα των φυλακισμένων. «Θα στείλουμε τα συλληφθέντα μέλη του Νταές πίσω στις χώρες τους», είπε στους δημοσιογράφους χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η Τουρκία συνέλαβε μερικά από τα μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που δραπέτευσαν από τις φυλακές όπου κρατούνταν στη βορειοανατολική Συρία τον περασμένο μήνα, μετά την έναρξη της στρατιωτικής επίθεσης της Άγκυρας στην περιοχή αυτή της Συρίας.

«Όσον αφορά τους ξένους (τζιχαντιστές), θα τους κρατήσουμε υπό τον έλεγχό μας για κάποιο καιρό ακόμη. Στη συνέχεια, θα τους στείλουμε στη χώρα τους. Δεν θα μπορέσουμε να τους κρατήσουμε επ’ άπειρον… Δεν είμαστε ξενοδοχείο για τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τούρκος υπουργός.

Παράλληλα, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού κατηγόρησε ευρωπαϊκές χώρες, όπως την Ολλανδία και την Βρετανία, ότι στερούν την εθνικότητά τους από ορισμένους πολίτες τους προκειμένου να εμποδίσουν την Άγκυρα να τους απελάσει. «Βρήκαν εύκολη λύση. Λένε: ‘Εγώ του στέρησα την εθνικότητά του, βγάλτε τα πέρα μόνοι σας’. Αυτό είναι απαράδεκτο κατά τη γνώμη μας. Είναι εντελώς ανεύθυνο», δήλωσε.

Η Τουρκία εξαπέλυσε τον Οκτώβριο επίθεση στη βορειοανατολική Συρία εναντίον κουρδικής πολιτοφυλακής που χαρακτηρίζει «τρομοκρατική», η οποία όμως ήταν η αιχμή του δόρατος στις μάχες κατά του Ισλαμικού Κράτους που διεξάγονταν με την στήριξη των χωρών της Δύσης.

Στο πλαίσιο της εισβολής αυτής, η οποία σταμάτησε μετά την υπογραφή συμφωνιών με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, οι τουρκικές δυνάμεις συνέλαβαν μέλη του Ι.Κ. που κρατούνταν φυλακισμένα από τους κούρδους μαχητές.

Σύμφωνα με αρκετές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, και άλλα φυλακισμένα μέλη του Ι.Κ. δραπέτευσαν από φυλακές στη Συρία επωφελούμενα από το χάος που προκάλεσε η τουρκική επιδρομή.

Η Άγκυρα καλεί συχνά πυκνά τις ευρωπαϊκές χώρες να πάρουν πίσω τους υπηκόους τους που είχαν ενταχθεί στις τάξεις του ΙΚ στη Συρία. Όμως, αυτές δείχνουν απρόθυμες -κυρίως για θέματα ασφάλειας- να επαναπατρίσουν μαχητές του Ι.Κ., τις συζύγους και τις χήρες τους που κρατούνταν από τις υπό τους Κούρδους Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

.