Tο ελληνικό μπουζουξίδικο της Νέας Υόρκης το Melrose Ballroom, περάσαν όλα τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου,  βρίσκεται επί της 33ης οδού στην περιοχή Αστόρια.

30 Ιανουαρίου 2020

Tο ελληνικό μπουζουξίδικο της Νέας Υόρκης, το Melrose Ballroom,περάσαν όλα τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου  βρίσκεται επί της 33ης οδού στην περιοχή Αστόρια. Τη φετινή σεζόν έχουν ανέβει στην πίστα του για έκτακτες εμφανίσεις μεγάλα και γνωστά ονόματα του ελληνικού μουσικού πενταγράμμου,

Νέα Υόρκη, με φόντο τους ουρανοξύστες του Μανχάταν, τα πολυτελή κλαμπ και τα in εστιατόρια, εκατοντάδες άνθρωποι διασκεδάζουν με στυλ… ελληνικό. Δεν πρόκειται φυσικά για Αμερικανούς, ή για Λονδρέζους, Γάλλους, Ινδούς και Ιάπωνες εξάλλου η Νέα Υόρκη αποτελεί “δεξαμενή” λαών από όλο τον κόσμο – αλλά για Έλληνες ομογενείς, που διψούν για μια

τζούρα” Ελλάδα καθώς βρίσκονται χιλιάδες μίλια μακριά. Και το κάνουν όχι απλώς πίνοντας το ποτό τους και ακούγοντας από τα ηχεία ενός κλαμπ κάποιο ελληνικό τραγούδι, αλλά χορεύοντας πάνω στα τραπέζια συρτάκι και τσιφτετέλια υπό τους ήχους live

Μουσικού προγράμματος και πετώντας λουλούδια, σαν να βρίσκονταν σε μπουζούκια της λεωφόρου Ποσειδώνος, Posidonio Music Hall

Η τιμή του εισιτηρίου με ένα ποτό μπορεί να φτάσει και τα 85 δολάρια και εξαρτάται από το πόσο δημοφιλής και επιτυχημένος είναι ο τραγουδιστής, αλλά και από την ημέρα – για την ακρίβεια νύχτα – της εμφάνισής του, καθώς την

Παρασκευή είναι κατά περίπου 10 δολάρια φθηνότερο σε σύγκριση με το Σάββατο, το οποίο και προτιμούν οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης να διασκεδάσουν.

Αν κάποιος επιλέξει να πάει μετά τις 2 τα μεσάνυχτα, είναι πολύ πιθανόν να γλιτώσει το αντίτιμο του εισιτηρίου και να πληρώσει γύρω στα 13 ευρώ για ένα ποτό στο μπαρ.

Αναλόγως διαμορφώνεται η τιμή για τα τραπέζια. Μία θέση στα πρώτα των οκτώ θέσεων, κυμαίνεται από 140 έως 200 δολάρια, χωρίς όμως να υπολογίζεται το κόστος για τα μπουκάλια.

Η μίνιμουμ κατανάλωση για τα πρώτα τραπέζια είναι δύο μπουκάλια αλκοόλ κόστους 360 δολαρίων έκαστος. Κάτι που σημαίνει ότι μία οκταμελής παρέα θα πληρώσει έως και 2.300

ευρώ περίπου για να πιάσει πρώτο τραπέζι πίστα. Στα πιο πίσω τραπέζια οι τιμές κυμαίνονται από 60 έως 100 δολάρια το άτομο, ενώ κάποιος μπορεί να απολαύσει το μουσικό πρόγραμμα παίρνοντας απλώς ένα ποτήρι με ποτό, χωρίς να έχει την

υποχρέωση να αγοράσει μπουκάλι όπως συμβαίνει στην Ελλάδα. Όμως αν η παρέα του δεν συμπληρώνει τις θέσεις του τραπεζιού, αυτές δεν θα μείνουν κενές, αλλά θα τις μοιραστεί με άλλους πελάτες.

Το 2012 άνοιξαν το Melrose Ballroom. “Ο Βασίλης , ο οποίος λατρεύει την ελληνική μουσική, μου είπε πως τον ενδιαφέρει να αποκτήσει ένα κλαμπ. Μου εξήγησε πως κάτι τέτοιο δεν υπήρχε και εγώ τι να κάνω; Φίλος μου είναι. Συνεργάτης μου

είναι. Τον ακολούθησα! Όπως λέει τώρα, “από εκεί που δεν ήθελες, πλέον έχεις γίνει μπουζουκόβιος”. Εγώ ροκάς ήμουν, αλλά όταν η μουσική είναι ωραία, όταν ακούγεται σωστά, δεν γίνεται να μην αρέσει”.

Στο χώρο που αγόρασαν στην Αστόρια (και ξόδεψαν 10.000.000 δολ. για να το δουν να γίνεται όπως το ήθελαν, ικανό να φιλοξενήσει όλες τις εκδηλώσεις -από συναυλίες έως δεξιώσεις γάμων και bar mitzvah -εβραϊκή γιορτή ενηλικίωσης των

αγοριών, στα 13 τους χρόνια) “ρίξαμε πολύ δουλειά και δείξαμε μεγάλο μεράκι, ώστε να είναι όλα τέλεια. Από την αισθητική έως τα φώτα και τον ήχο. Η σκέψη του Βασίλη ήταν να δημιουργήσουμε κάτι που θα μπορούσε να φιλοξενήσει Έλληνες καλλιτέχνες”. Στα χρόνια που είναι σε λειτουργία το Melrose, δεν υπάρχει Έλληνας που δεν έχει επισκεφτεί τη Νέα Υόρκη,

 

Έναν πολύ ισχτυρό ομογενή, ο οποίος απο προχθές έχει σοβαρές εκρεμμότητες με το FBI.Πρόκειται για τον επιχειρηματία που «έκλεινε» όλους τους Έλληνες τραγουδιστές στον χώρο που διατηρούσε στην Αμερικανική Μητρόπολη

Πρόκειται για τον επιχειρηματία που «έκλεινε» όλους τους Έλληνες τραγουδιστές στον χώρο που διατηρούσε στην Αμερικανική Μητρόπολη. Έναν πολύ ισχτυρό ομογενή, ο οποίος απο προχθές έχει σοβαρές εκρεμμότητες με το FBI.

Επί δεκαετίες, ο ομογενής Αντώνης Γεωργαντώνης (Tony Georgiton) και ο Αλαν Κάουφμαν (Alan S. Kaufman) διατηρούσαν στην κατοχή τους ένα μεγάλο κομμάτι της βιομηχανίας των ταξί στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Ο κ. Κάουφμαν ήταν επικεφαλής μιας μεγάλης πιστωτικής Ενωσης που δάνειζε χρήματα σε χιλιάδες οδηγούς ταξί, ενώ ο κ. Γεωργαντώνης ήταν συνιδιοκτήτης ενός στόλου 550 οχημάτων, ελέγχοντας οι δυο τους την τύχη περισσότερων ταξί από σχεδόν οποιονδήποτε άλλο σε αυτή τη βιομηχανία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς του Μανχάταν, κάτω από το τραπέζι ενορχήστρωναν μια σκευωρία δωροδοκίας με σκοπό των πλουτισμό τους εις βάρος των πελατών τους. Την Πέμπτη, οι αρχές συνέλαβαν τους δύο άντρες, κατηγορώντας τον κ. Κάουφμαν πως δωροδοκούνταν για να δανείσει χρήματα με πολύ ευνοϊκούς όρους στον κ. Γεωργαντώνη, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της «New York Times» .

Πολυτελείς διακοπές, στέγαση χωρίς την πληρωμή ενοικίου, ακόμα και τα δικαιώματα από την ονοματοδοσία μιας αίθουσας χορού αφορούσαν μερικά από τα ακριβά δώρα που λάμβανε ο Κάουφμαν σε αυτή τη φερόμενη σκευωρία», ανέφερε ο Ουίλιαμ Σουίνι τζούνιορ, αναπληρωτής διευθυντής του FBI σε ανακοίνωσή του. «Οι σημερινές κατηγορίες υπογραμμίζουν μια σειρά από δόλιες συμπεριφορές», πρόσθεσε.

Ο 60χρονος Κάουφμαν είναι πρώην εκτελεστικός διευθυντής της «Melrose Credit Union» και ο 61χρονος Γεωργαντώνης κατέχει μαζί με τον επίσης ομογενή Βασίλη Μεσάδο (Basil Messados) την «Queens Medallion Leasing».

Ο δικηγόρος του Γεωργαντώνη, Μάικλ Τζακαρίνο (Michael Jaccarino), δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι «ο Τόνι έχει υπάρξει ένας ευσεβής επιχειρηματίας και ένα πολύτιμο μέλος της βιομηχανίας μεταφορών της πόλης της Νέας Υόρκης για πάνω από 30 χρόνια, χωρίς κανένα ψεγάδι στο ιστορικό του. Εχει ήδη δηλώσει πως είναι αθώος και είμαστε αισιόδοξοι πως θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε μία πολύ ισχυρή υπεράσπιση ενάντια σε αυτές τις κατηγορίες, η οποία θα αποδείξει πως δεν διέπραξε κάποιο έγκλημα».

Ο Κάουφμαν και ο Γεωργαντώνης βρέθηκαν στο επίκεντρο πρόσφατης δημοσιογραφικής έρευνας που διεξήχθη από τους «New York Times», ως ηγετικά πρόσωπα της βιομηχανίας ταξί με πολιτικές διασυνδέσεις.

Η έρευνα της νεοϋορκέζικης εφημερίδας, η οποία δημοσιοποιήθηκε τον Μάιο, έδειξε ότι οι ηγετικές αυτές φυσιογνωμίες εξασφάλισαν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια μέσω της τεχνητής διόγκωσης της τιμής της άδειας που επιτρέπει στους οδηγούς να γίνουν ιδιοκτήτες ταξί. Την ίδια στιγμή, εξωθούσαν χιλιάδες μετανάστες αγοραστές να λάβουν δάνεια με δυσμενείς όρους ώστε να αγοράσουν τις σχετικές άδειες.

Η τιμή της άδειας εκτοξεύτηκε στο $1 εκατομμύριο το 2014, από τις $200.000 που κόστιζε το 2002, πριν την κατάρρευση της βιομηχανίας, η οποία άφησε χιλιάδες ανθρώπους να αγκομαχούν για την αποπληρωμή των δανείων τους, σύμφωνα πάντα με την έρευνα της «NYT». Πάνω από 950 κάτοχοι άδειας έχουν κηρύξει πτώχευση.

Στον απόηχο της έρευνας της «ΝΥΤ», η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς ξεκίνησε έρευνα για τις δανειοδοτικές πρακτικές, ενώ ανάλογη έρευνα διεξήγαγε και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο.

Οπως αναφέρει η «ΝΥΤ», ο στόλος των ταξί που κατέχουν ο Γεωργαντώνης και ο Μεσάδος είναι ο τρίτος μεγαλύτερος στην πόλη.

.