Έριξα μια ματιά στην κίνηση των μετοχών και διαπίστωσα ότι η μόνη μετοχή που έχει ανοδική πορεία είναι αυτή των εισηγμένων γραφείων τελετών!

24 Μαρτίου 2020


Έριξα μια ματιά στην κίνηση των μετοχών και διαπίστωσα ότι η μόνη μετοχή που έχει ανοδική πορεία είναι αυτή των εισηγμένων γραφείων τελετών! Και αναπόλησα….να μην έχει τελειώσει και το μετρό να θριαμβεύσει(!) με την μεταφορά μας στον κάτω κόσμο…

Φτιάξαμε έναν απερίγραπτο κόσμο.Πόλεις τέρατα ,με υπερπληθυσμό,θόρυβο,μόλυνση,εγκλωβισμό κι ατέλειωτη μοναξιά.Στηρίξαμε την οικονομία μας (φυσικά με υποδείξεις των ειδικών)σε δύο καταπληκτικούς άξονες: τουρισμό και ΜΚΟ.

Όποιον άνθρωπο συναντώ ή θα “δουλεύει’ στην εστίαση|(μέχρι κι ο συνάδελφός μου πηγαίνει σε ΙΕΚ μαγειρικής στα 45 του κι είναι πολύ χαρούμενος) ή θα δουλεύει σε ΜΚΟ ή θα έχει μη κυβερνητική οργάνωση ή θα έχει μεταναστεύσει ή θα είναι άνεργος ή εκτός κοινωνικού συστήματος.

Επιλογές; η μια καλύτερη από την άλλη! Κι όλα αυτά για την πλειοψηφία βαίνουν καλώς..χωρίς να προβληματίζεται για το ξόδεμα της πολύ μικρής ζωής που την κάναμε επιβίωση και πολύ περισσότερο για τις τυχόν “κακοτοπιές” που κάποια στιγμή θα προκύψουν.

Είναι πολύ φυσικό λοιπόν να μην παράγουμε την τροφή μας,να μην μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες μας ,να εισάγουμε τα πάντα και να μαθαίνουμε να μαγειρεύουμε τα εισαγόμενα και να γινόμαστε οικονομικοί μετανάστες είτε του εξωτερικού είτε του εσωτερικού. Είναι εντελώς φυσιολογικό για να κάνει τον δούλο ένας άνθρωπος, να τρώει και 2 -3 ώρες στο δρόμο και να ανεβοκατεβαίνει υπέργειους και υπόγειους σταθμούς ή ν΄αλλάζει 2-3 μεταφορικά μέσα.

Και άντε η καθημερινή ταλαιπωρία ..αν συμβεί κάτι; Πώς θα μετακινηθούμε και πώς θα ζήσουμε; Ούτε να φάμε θα έχουμε,ούτε να ψωνίσουμε θα μπορούμε,ούτε να πάμε να δούμε τα παιδιά μας που θα πεθαίνουν σε ξένες χώρες ή αυτά να δουν εμάς που θα πεθαίνουμε εδώ μέσα σε κοντέινερ και κάποιοι ξένοι”θεράποντες{ θα καταγράφουν από το τζάμι ,με στολές αστροναύτη,την εξέλιξη της υγείας μας.

Πώς να μη διαδοθεί ο ιός ; αφού υπάρχει υπερσυσσώρευση παντού: στα σούπερ μάρκετ,στα λεωφορεία ,στις υπηρεσίες ,στις τράπεζες,στα σπίτια κλπ. Πόλεις με προδιαγραφές της δεκαετίας του 70 που το πολύ μπορούν να εξυπηρετήσουν 500.000 ανθρώπους ,μετονομάστηκαν για τις ανάγκες του κέρδους σε “πρωτεύουσες” και μαζεύουν 3.000.000 και 4.000.000 ανθρώπους ενίοτε..Για το κέρδος,ρε γαμώτο…

Κι αυτό ονομάστηκε άνοιγμα κι εξωστρέφεια! Κι αυτοί οι άνθρωποι κοιμούνται ήσυχα…Και τώρα πώς θα σωθούμε; Kαι τι οικονομική κρίση θα περάσουν όσοι “σωθούν”..Και κυρίως τι θα πάθουν οι φτωχοί ,οι αδύναμοι κι ευάλωτες ομάδες.

Δυστυχώς είχαμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε άθλια και ξεχασμένα από Θεούς κι ανθρώπους χωριά και απάνθρωπες τερατουπόλεις με λαιστρυγόνες και κίρκες.

Κι αν κάποιος ονειρευόταν όμορφες πόλεις, πάρκα γεμάτα πράσινο,γειτονιές χαρούμενες,παιδιά να παίζουν,ερωτευμένα ζευγάρια,ανθρώπους τρίτης ηλικίας να περπατούν χέρι-χέρι,λογικές αποστάσεις,αναπτυγμένους δήμους οικονομικά κι αυτοδύναμους (να μην αναγκάζεται ο άνθρωπος να μεταναστεύσει) ήταν παράξενος κι οπισθοδρομικός…

Ήταν ενάντια στην ¨ανάπτυξη”,εχθρός!
Ε,τώρα πάρτε ανάπτυξη!
Και άντε οι πλούσιοι,οι φτωχοί όμως…

ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΟΥ

.