«Η παγκόσμια συνεργασία και αλληλεγγύη καθοριστική για την “επόμενη μέρα”»

26 Μαρτίου 2020

«Η τήρηση των κανόνων και των μέτρων, για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, δε σημαίνει πως δεν θα κάνουμε προτάσεις» δήλωσε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, στο χθεσινό δελτίο του «Κόντρα».

Στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες, εξαιτίας της πρωτόγνωρης μάχης, που δίνεται στην Ευρώπη και στον κόσμο, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, τόνισε ότι «η επόμενη μέρα δεν μπορεί να βρει σε διάλυση τον κόσμο της εργασίας και την ελληνική κοινωνία».

«Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και οι αξίες δοκιμάζονται και θα εξαρτηθεί το μέλλον της “γηραιάς” ηπείρου από το κατά πόσο αυτές θα επικρατήσουν ή όχι» σημείωσε.

«Δεν μπορούμε να ξαναμπούμε σε έναν φαύλο κύκλο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους μισθωτούς και την δημόσια υγεία» είπε. «Η κυβέρνηση δείχνει σαν να έχει, ήδη, αποδεχτεί την καταστροφή και το τέλος μεγάλου μέρους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του κόσμου της εργασίας» πρόσθεσε.

Χρειαζόμαστε στήριξη, ανέφερε, τόσο από τη νέα αρχιτεκτονική, που σχεδιάζεται τώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας όσο και με τα ευρωομόλογα.

«Πρέπει να εργαστούμε στην κατεύθυνση του περιορισμού των ανισοτήτων και στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης. Αλλιώς, οι φυγόκεντρες δυνάμεις θα ενισχυθούν, με τις συνεχιζόμενες ανισότητες στο εσωτερικό της ΕΕ », εξήγησε.

Τέλος, επεσήμανε και τις επαφές που είχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το διάστημα, με εκπροσώπους της Ομογένειας, το δίκτυο των Ελλήνων Αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης Ευρώπης, όπως και με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία, μητροπόλεις ανά τον κόσμο και την διοίκηση του Αγίου Όρους.

.