Κάποιοι μας κρύβουν την αλήθεια, Ο κορονοϊός ένα βιολογικό όπλο

22 Μαρτίου 2020

Ο δημοσιογράφος Νίκος Βάνης Γράφει Η απόλυτη τηλεφημερίδα  elliniko-fenomeno.gr, η εφημερίδα Fenomeno News  

Κάποιοι μας κρύβουν την αλήθεια ο κορονοϊός ένα βιολογικό όπλο

Κοροναϊός που περιλαμβάνει ένα παραλλαγμένο γονίδιο ρεπλικάσης που κωδικοποιεί πολυπρωτεΐνες που περιλαμβάνει μία μετάλλαξη σε μία ή περισσότερες μη δομικής πρωτεΐνης (nsp) -10, nsp-14, nsp-15 ή nsp-16.

Μια πανδημία θα προκαλέσει λιγότερα θύματα από το πανικό που θα τη συνοδεύσει.

θα τη συνοδεύσει. Δυστυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις οι άνθρωποι σκέφτονται μόνο πως θα προστατεύσουν τους εαυτούς και τις οικογένειές τους.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι κοινωνικές και κρατικές δομές να καταρρεύσουν διότι πολύ απλά κανείς δε θα πάει στην εργασία του.

Η μεταφορά αγαθών θα παγώσει και οι κρατικές υπηρεσίες όπως νοσοκομεία, αστυνομία κτλ θα φτάσουν στο χείλος της κατάρρευσης δίοτι πολύ απλά δε θα διαθέτουν τα μέσα και το προσωπικό για να ανταπεξέλθουν στον όγκο των περιστατικών και στο πανικό που θα ακολουθήσει.

Τα βιολογικά όπλα είναι τα ευκολότερα και φθηνότερα στη κατασκευή τους. Ουσιαστικά το μόνο που χρειάζεται είναι ένα εργαστήριο και το κατάλληλα εξειδικευμένο προσωπικό.

Στις μέρες μας η βιοτρομοκρατία θεωρείται ίσως η Νο 1 ασύμμετρη απειλή.

Μόλις λίγα γραμμάρια άνθρακα, εμπόλα, πανώλης ο κορονοϊός κτλ, μπορούν να προκαλέσουν χιλιάδες θύματα πριν οι αρχές προλάβουν να αντιδράσουν.

Ασυνήθιστες και ανεξήγητες απώλειες υγείας, ασυνήθιστες για τον τόπο και την εποχή ασθένειες.

Ασυνήθιστα υψηλά κρούσματα ασθενειών που μοιάζουν με κρυολόγημα ή γρίπη, ειδικά έαν λάβουν χώρα σε ασυνήθιστη εποχή (πχ καλοκαίρι).

Όπως και στο χημικό πόλεμο, η προστασία από ιούς και βακτήρια

Όπως και στο χημικό πόλεμο, η προστασία από ιούς και βακτήρια προϋποθέτει την ύπαρξη κατάλληλου εξοπλισμού (προσωπίδα με φίλτρο, προστατευτική στολή και γάντια).

Η δαπάνη όμως για αυτόν τον εξοπλισμό είναι υψηλή και δεν ενδείκνυται για τον οποιοδήποτε. Όλα αυτά όμως είναι άχρηστα εάν δεν υπάρχει η κατάλληλη εκπαίδευση.

Επειδή ο μέσος πολίτης δε διαθέτει τίποτα από τα ανωτέρω, καλό είναι να είναι σε θέση να αναγνωρίζει εγκαίρως τα προειδοποιητικά σημάδια που αναφέραμε παραπάνω.

Εάν κάποιος βρεθεί σε περιβάλλον που έχει λάβει χώρα βιολογική προσβολή, θα πρέπει να καλύψει τη μύτη και το στόμα του με ένα μαντήλι και να αποφύγει οποιαδήποτε επαφή με άλλους ανθρώπους και αντικείμενα κοινής χρήσης (πόμολα, χερούλια κτλ).

Εαν δεν έχει τη δυνατότητα να απομακρυνθεί άμεσα από το σημείο, θα πρέπει να μπεί σε κτήριο ή σε οποιοδήποτε στεγασμένο χώρο, συνεχίζοντας όμως να προφυλάσσει τον εαυτό του όπως περιγράψαμε παραπάνω. Πρέπει επίσης να καλύψει πέραν του προσώπου και τα υπόλοιπα ακάλυπτα μέρη του σώματός του με υφασμα ή νάυλον ή ότιδήποτε πρόχειρο βρεί.

Εάν από την επίθεση προκληθεί πανδημία, καλό είναι να απομονωθεί στο σπίτι του είτε είναι υγιής είτε άρρωστος. Στη πρώτη περίπτωση θα προφυλαχθεί από τυχόν έκθεση και στη δεύτερη δε θα τη μεταδώσει σε άλλους. Αποφυγή επαφής με άτομα που εμφανίζουν λοίμωξη του ανωτέρου αναπνευστικού, ή γενικότερα συμπτώματα ασθένειας.

Ο αέρας παίζει σημαντικότατο ρόλο στη διασπορά βιολογικών παραγόντων που είναι σε μορφή αερολύματος ή σκόνης. Εννοείται πως εάν κάποιος βρεθεί σε περιοχή που έχει λάβει χώρα απελευθέρωση βιολογικού όπλου, θα πρέπει να κατευθυνθεί στην αντιθετη κατεύθυνση από τη φορά του ανέμου και όσο το δυνατόν πιο μακριά από το σημείο.

Επειδή μια τέτοια επίθεση (ακραίο σενάριο) θα προκαλέσει πανικό και χάος στους ανθρώπους και στις κοινωνικές δομές, καλό είναι να έχει τα κατάλληλα εφόδια για να αντέξει μια ”κατάσταση πολιορκίας” που θα διαρκέσει για εύλογο χρονικό διάστημα.

Καλό είναι να υπάρχουν κάποια σχετικά φάρμακα (ανιπυρετικά, αντιικά, παυσίπονα, αποσυμφορητικά, αποχρεμπτικά), αλκοολούχα αντισηπτικά διαλύματα, γάντια και μάσκες μίας χρήσεως και χαρτομάντιλα ώστε σε περίπτωση νόσησης να μην χρειαστεί να μεταβούμε σε δημόσιους χώρους και να έλθουμε σε επαφή με άλλα άτομα.

Η σωστή ατομική και οικιακή υγιεινή είναι μεγίστης σημασίας για τη πρόληψη νόσησης. Ο προληπτικός εμβολιασμός είναι επίσης εξαιρετικά απαραίτητος (πχ εμβόλιο γρίπης).

Ο άνθρακας είναι ένα από τα πιο γνωστά βιολογικά όπλα αλλά και ένα από τα πιο “ιδανικά” γιατί οι μολυσματικοί του σπόροι είναι ανθεκτικοί, επιβιώνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ανοικτό χώρο και μεταφέρονται με τον αέρα σε μεγάλες αποστάσεις.

Όταν οι σπόροι του άνθρακα εγκατασταθούν στους πνεύμονες ενός θύματος πολλαπλασιάζονται και παράγουν θανατηφόρες τοξίνες. Μπορεί να πεθάνει κανείς σε 4 με 7 μέρες. Ο θάνατος αφορά τουλάχιστον το 20% των περιπτώσεων μόλυνσης, ωστόσο η μόλυνση δεν είναι μεταδοτική και αντιμετωπίζεται με σιπροφλαξίνη (αντιβιοτικό).

Ο ιός έμπολα προκαλεί αιμορραγικό πυρετό και για πρώτη φορά αναγνωρίστηκε το 1967. Οι ασθενείς είχαν εκτεθεί σε πράσινους πιθήκους της Αφρικής, που τους είχαν ως πειραματόζωα για να παρασκευάσουν εμβόλια κατά της πολιομυελίτιδας.

Ο ιός αυτός εντοπίστηκε το 1969, όταν δυο καλόγριες νοσοκόμες πέθαναν από αυτόν και πήρε το όνομα του από την πόλη της Νιγηρίας.

Ανήκει στην οικογένεια των ιών Arenaviridae, είναι του είδους ρετροϊός (δηλαδή βασίζεται στο ΡΝΑ) και μεταδίδεται από ζώα.

Με ήπια προσβολή δεν υπάρχουν κάποιου είδους συμπτώματος για το 80% αλλά για το 20% αναπτύσσεται πολυσυστημική νόσος, η οποία είναι θανατηφόρα σε ποσοστό 50%.

Κυρίως ο ιός εντοπίζεται στην Δυτική Αφρική, προσβάλλει 100.000 με 300.000 ανθρώπους και σκοτώνει περίπου 5.000 κάθε χρόνο.

Ο ξενιστής του ιού είναι ένα είδος τρωκτικού. Ο άνθρωπος προσβάλλεται μέσω της επαφής των ούρων και των περιττωμάτων των τρωκτικών με τις τροφές των ανθρώπων.

Επίσης τα συμπτώματα εμφανίζονται μέσα σε 1-3 εβδομάδες. Τα συμπτώματα είναι: πυρετός, πόνος, βραχνάδα, βήχας, εμετός, επιπεφυκίτιδα και πρωτεϊνοουρία. Κατόπιν εμφανίζονται και νευρολογικά προβλήματα όμως την απώλεια ακοής, τρέμουλο και εγκεφαλίτιδα

 

Η πατέντα του διπλώματος ευρεσιτεχνίας , αυτός ο εξασθενημένος κοροναϊός που περιλαμβάνει ένα παραλλαγμένο γονίδιο ρεπλικάσης που κωδικοποιεί πολυπρωτεΐνες που περιλαμβάνει μία μετάλλαξη σε μία ή περισσότερες μη δομικής πρωτεΐνης (nsp) -10, nsp-14, nsp-15 ή nsp-16.

 

Τα βιολογικά εργαστήρια κατασκεύασαν κοροναϊών της νέας τάξης πραγμάτων το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates

 

Οι ειδικοί υγείας λένε ότι ήρθε η ώρα να προετοιμαστούν για παγκόσμια εξάπλωση σε όλες τις ηπείρους.

 

Η συγκλονιστική νέα μελέτη λέει ότι ο κοροναϊός «μπορεί να επηρεάσει περισσότερα από 5 εκατομμύρια επιχειρήσεις παγκοσμίως»

 

Εδώ είναι 18 πραγματικά εκπληκτικά γεγονότα για τη συντριβή του χρηματιστηρίου του 2020,

.