Ο συντηρητικός υπουργός οικονομικών του κρατιδίου της Έσσης, Πως ένας πολιτικός «Επέλεξε» να αυτοκτονήσει

29 Μαρτίου 2020

Ο συντηρητικός υπουργός οικονομικών του κρατιδίου της Έσσης (ένα πλούσιο κρατίδιο και πόλος έλξης όλων των μεγάλων τραπεζών με πρωτεύουσα την Φρανκφούρτη), Thomas Schäfer, βρέθηκε αργά το βραδύ του Σαββάτου νεκρός, κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές στην περιοχή Gemarkung Hochheim.

Ο τρόπος με τον οποίο έφυγε ο «αυτόχειρας», δεν έχει ακομα ανακοινωθεί.

Πληροφορίες του makeleio.gr, που μίλησε με δημοσιογράφους του γερμανικού ειδησεογραφικού δικτύου n-tv, αναφέρουν ότι ο πολίτικος επέλεξε να πέσει μπροστά από την υπερταχεία του ICE.

Η έγκριτη εφημερίδα της Φρανκφούρτης FAZ, επικαλούμενη πηγές της Γερμανικής Αστυνομίας, αναφέρουν ότι ο αυτόχειρας άφησε στην οικεία του επιστολή, όπου και εξηγεί τους λόγους της αυτοχειρίας του.

Η εφημερίδα νωρίς της Κυριακής δημοσίευσε αποσπάσματα της επίμαχης επιστολής. Επικαλούμενη ωστόσο λόγους δεοντολογίας, το συγκεκριμένο κείμενο αποσύρθηκε.

απόσπασμα της επιστολής

«Κοινωνικά και οικονομικά η κατάσταση του κρατιδίου είναι απελπιστική. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών με έχουν φέρει στα όρια μου»

«Από την σύζυγο μου και τα παιδιά μου ζητώ να με συγχωρέσουν»

O Thomas Schäfer υπήρξε υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Έσσης από το 2010 με το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών. Θεωρούταν βέβαιο να αναλάβει την πρωθυπουργία του κρατιδίου μετά την αποχώρηση του σημερινού πρωθυπουργού Volker Bouffier.

Ήταν επαγγελματίας πολιτικός, παντρεμένος με τον μεγάλο ερώτα της ζωής του και είχε δυο παιδιά. Περίεργο πως ένας τέτοιος πολιτικός επιλεγεί να αυτοκτονήσει. Πληροφορίες αναφέρουνε ότι δεν άντεχε την οικονομική και κοινωνική καταστροφή που θα επιφέρει ο Κορωνοϊός στην Γερμανία.

.