Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Ευστάθιος Κουτσοχήνας μίλησε στο Νίκο Βάνη «επίορκοι δικηγόροι»

7 Μαΐου 2020

Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Ευστάθιος Κουτσοχήνας μίλησε στο Νίκο Βάνη στην τηλεφημερίδα elliniko fenomeno gr εφημερίδα fenomeno news «επίορκοι δικηγόροι»,

Περισσότερες από 1 πειθαρχικές αποφάσεις κατά δικηγόρων εκδόθηκαν,1 από τις οποίες ήταν καταδικαστικές που διαγράφηκε για πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση. διαγράφηκε οριστικά από το δικηγορικό σώμα.

Επίσης αλει 5 δικηγόροι έχουν μπει στο μικροσκόπιο για πειθαρχικές αποφάσεις που σύντομα θα περάσουν από το δικηγορικός σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Επίσης μια δικηγόρος που καταδικαστηκε με ένα χρόνο φυλακή γιατί εξαπάτησε ανώτατο δικαστή το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης της Ελλάδος του Αρείου Πάγου,

Οι ίδιοι οι επίορκοι δικηγόρος εμφανίζονται τάχα «εντολοδόχοι» εντολή που οι ίδιοι έδωσαν ουσιαστικά στον εαυτό τους για να έχουν πινάκια δικών και να απομυζούν οικονομικά τους αντίδικους! Συνυπογράφουν ανυπόστατα και προσβλητικά στοιχεία που σε άλλες χώρες θα είχαν ήδη συλληφθεί, τουλάχιστον για σκόπιμη συκοφαντία.

Είναι λυπηρό που μέσα στα δικαστήρια συμβαίνουν όλα αυτά και δεν έχετε συλλάβει ακόμα αυτούς τους επίορκους δικηγόρους οι οποίοι εκμεταλλεύονται τα «δήθεν νομικά κενά» της Ελληνικής νομολογίας!

και κανείς δεν τολμούσε να του μιλήσει ή να τον συλλάβει γιατί φαίνεται στην Ελλάδα οι δικηγόροι δεν πάνε αυτόφωρο και δεν διώκονται.

Επίσης δικηγόρος έχει καταχραστεί χρήματα από πελάτη από αυτοκινητιστικο δυστύχημα και ακόμα δεν έχει διαγράφει

Παλαιότερα ο γραμματέας του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης o Χάρης Βεργούλης διέγραψε δικηγόρο διότι εξαπάτησε συμπολίτες πλαστογραφία δημοσιά έγγραφα

“Πράγματι, όπως γίνεται πάγια δεκτό από τη Νομολογία των Δικαστηρίων μας, «ο Δικηγόρος δεν έχει ευθύνη για παραβάσεις που τελεί με τη σύνταξη αγωγών, προτάσεων μηνύσεων κ.λπ. που συντάσσονται με εντολή του πελάτη και βρίσκονται μέσα στα πλαίσια της εντολής αυτής, εφόσον μάλιστα δεν γνωρίζει την αναλήθεια εκείνων που εκθέτει και αυτά ήσαν αναγκαία για την υπεράσπιση του εντολέα» (βλ. π.χ. ΣυμβΑΠ 755/1997, ΝοΒ 46-1998, 266). ” .

Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Ευστάθιος Κουτσοχήνας κλείνοντας τόνισε θα διαγραφουν όλη «επίορκοι δικηγόροι»

Δεν μπορώ να ισχυρισθώ ότι τα πειθαρχικά μας λειτουργούν τέλεια, αφού μεσολαβεί ο ανθρώπινος παράγοντας, ατομική ή ψηφοθηρική σχέση, που δεν μπορεί να αποκλεισθεί» δηλώνει ευθαρσώς ο πρόεδρος του ΔΣ.

Εκφράζει πάντως την ικανοποίησή του, καθώς, όπως λέει, «τα πειθαρχικά των δικηγορικών συλλόγων είναι τα μοναδικά που λειτουργούν, παρά τις εγγενείς δυσχέρειες».

Στη χαλαρή λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών, αποδίδει, άλλωστε,

«Το γενικότερο κλίμα χαλαρότητας είχε μάλιστα οδηγήσει και νομοθετικά στην «συγκάλυψη» μέσω της αδιαφορίας, αφού ο ελεγχόμενος παρέδιδε δύο αποφάσεις της επιλογής του στον ελέγχοντα

επιθεωρητή! Χρειάζεται ριζική αλλαγή του Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων και του Κώδικα Δικαστικών Λειτουργών, έτσι ώστε να λειτουργήσει πράγματι η Επιθεώρηση, όχι με απλή κλήρωση των επιθεωρητών όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, αλλά μέσα από διαδικασίες που θα συνδυασθεί το αξιοκρατικό με το αξιόπιστο».

Αναφερόμενος στα προβλήματα που παρατηρούνται μέχρι την ολοκλήρωση της πειθαρχικής διαδικασίας, επισημαίνει τις περιπτώσεις εκείνες «όπου τα παραπτώματα των δικηγόρων έχουν και ποινικές προεκτάσεις».

Ο κ. Κουτσοχήνας λέει χαρακτηριστικά ότι «όσο οξύμωρο και αν ακούγεται, τότε σημειώνονται οι πιο πολλές παραγραφές».

«Αυτό συμβαίνει -εξηγεί- γιατί οι γραμματείς των δικαστηρίων και των Εισαγγελιών δεν φροντίζουν παρά τη ρητή υποχρέωσή τους να διαβιβάσουν στον Δικηγορικό Σύλλογο ανακοινώσεις για την άσκηση ποινικών διώξεων κατά δικηγόρων, βουλεύματα και καταδικαστικές αποφάσεις».

Με δεδομένη δε τη μακρά διάρκεια των ποινικών διαδικασιών, όταν τελικά κοινοποιούνται τα απαιτούμενα δικόγραφα στον ΔΣ, το πειθαρχικό αδίκημα έχει παραγραφεί.

Για την κακοδαιμονία στον χώρο της Δικαιοσύνης και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην απονομή του δικαίου ο πρόεδρος του ΔΣ τονίζει ότι «απαιτείται πολύ μεγάλη προσπάθεια απ’ όλες τις πλευρές·

χρειάζεται να καλυφθούν τα υπάρχοντα κενά σε δικαστές και δικαστικούς υπαλλήλους και να αμειφθούν ανάλογα με όσα το Σύνταγμα προβλέπει». «Μια αιδήμων σιωπή υπάρχει παντού.

Παραχωρήσεις απαιτούνται απ’ όλους μας, περισσότερη υπευθυνότητα, λιγότερο χαλάρωμα» λέει εμφαντικά.

.