«Αναγκαία η σύγκληση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών»

14 Ιουνίου 2020

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα», χθες, ασκώντας κριτική στην κυβερνητική εξωτερική πολιτική, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.

«Δεν χωρούν αμφισημίες και αντιφατικά μηνύματα στα εθνικά θέματα», τόνισε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου», παραθέτοντας μια σειρά κινήσεων, που είχαν γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση, σε αντιδιαστολή με την παρούσα, ιδίως, απέναντι στην Άγκυρα και το ζήτημα της επιβολής των ευρωπαϊκών και διεθνών κυρώσεων.

Επιπλέον, όπως επεσήμανε, «δεν μπορεί να υπάρχει συναίνεση από την αντιπολίτευση, χωρίς ενημέρωση και χωρίς να υπάρχει σχεδιασμός στην χάραξη εθνικής στρατηγικής, για αυτό και χρειάζεται να γίνει σύγκληση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών».

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, για το εκλογικό σύστημα των επόμενων εκλογών υποστήριξε την απλή αναλογική ως κατοχύρωση της ισότητας της ψήφου των εκλογέων και αντανάκλαση της λαϊκής βούλησης, σε αντίθεση με «καλπονοθευτικά συστήματα του παρελθόντος». Σημείωσε, μάλιστα, τη δυνατότητα που δίνει η απλή αναλογική για πολιτικό διάλογο, μεταξύ των κομμάτων με θέσεις και επιχειρήματα.

Άλλα θέματα, που έθιξε η εκπομπή, ήταν η επόμενη μέρα από την πανδημία στην οικονομία, η διαπλοκή και οι ευθύνες των πολιτικών, ο ρόλος της νεολαίας στη διαμόρφωση νέων πολιτικών σχημάτων και στον εκσυγχρονισμό των κομμάτων.

.