Αποκαθήλωσε τα ιστορικά σύμβολα της Νέας Δημοκρατίας, Διέγραψε πλήθος από τις ιδρυτικές καταστατικές αρχές της, δεν θέλει έντονο δεξιό στίγμα στα πόδια του. Προχώρησε σε από-Καραμανλοποίησή και μπόλιασε την κατ’ επίφαση Νέα Δημοκρατία με Σημιτοφιλοσοφία.

6 Ιουνίου 2020

Νίκος Νικολόπουλος

Αποκαθήλωσε τα ιστορικά σύμβολα της Νέας Δημοκρατίας.

Διέγραψε πλήθος από τις ιδρυτικές καταστατικές αρχές της, δεν θέλει έντονο δεξιό στίγμα στα πόδια του.
Προχώρησε σε από-Καραμανλοποίησή και μπόλιασε την κατ’ επίφαση Νέα Δημοκρατία με Σημιτοφιλοσοφία.

Αποκηρύξει τον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Εναγκαλίστηκε το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ και όλα σχεδόν τα απολειφάδια της ψευτοκουλτουριάρηδες αριστερής διανόησης. Οι δεξιοί, οι κοινωνιστές, οι εκφραστές της πατριωτικής δεξιά, η πίστη του κράτους – έθνους, οι μαχητές της Ελληνορθοδοξίας έχουν περιφρονηθεί εντός της νέας Δημοκρατίας και ο Μητσοτάκης προτιμά να πορεύεται και να πολιτεύεται με ένα κέντρο-εθνο- μηδενιστικό συνονθύλευμα, πλήρως υποταγμένος στους ολιγάρχες της παγκοσμιοποίησης και κάτω από την πόρτα της Μέρκελ και της Γερμανοκρατούμενη Ευρώπης.

Κατόπιν τούτων, δέντρο είναι και με φιλολογικό αφήγημα μοιάζει η συζήτηση για ένα ενδεχόμενο ανασχηματισμό ή πρόωρες εκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ελάχιστα νοιάζεται για τις οποίες βραχύβιες εξελίξεις. Αντιθέτως κόπτεται για την για τον μακράς διαρκείας σχεδιασμό του. Με δάνειες δυνάμεις και πιστούς ακόλουθους διαμορφώνει συνθήκες, που θα του επιτρέψουν να απογαλακτισθεί από τη Νέα Δημοκρατία, «νεκροφιλώντας» τον Καραμανλισμό. Δεν υπάρχει σαφέστερο δείγμα της στρατηγικής του από την επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαρόπουλου για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Oυσιαστικής αντιστάσεως μη ούσης, τουλάχιστον μέχρι τώρα, αν εξαιρέσεις βέβαια κάνεις τον πανταχού παρόντα και παρεμβαίνοντα τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπη Παυλόπουλο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υλοποιεί απρόσκοπτα τον σχεδιασμό του, που αποσκοπεί σε καθολική μετάλλαξη της Νέας Δημοκρατίας και μετατροπή της σε ένα καταδικό του, σε ένα «ιδιόκτητο» νεοφιλελεύθερο κόμμα. Με γεια του, με χαρά του. Δεν κρύβεται, ούτε ψεύδεται. Είναι βέβαια, σφετεριστής, γιατί οικιοποιείται ένα πατριωτικό κόμμα που πιστεύει βαθιά στον κοινωνικό φιλελευθερισμό και την ελληνορθόδοξη παράδοση, αντί να έχει παραδώσει τα κλειδιά του και να πάει παραδίπλα να στήσει το δικό του «μαγαζί». Ας είναι…

Είτε τώρα, είτε μετά από κάποιους μήνες προς τα εκεί θα οδηγηθεί ο νυν πρωθυπουργός, καθώς ήδη αδειάζει τη γωνιά από τα δεξιά του. Τα ερωτήματα και διλήμματα δεν είναι πολλά. Ή μάλλον δίλημμα δεν τίθεται και ένα είναι το ερώτημα. Ένα ερώτημα κάθε άλλο παρά φιλολογικό, φιλοσοφικό ή ρητορικό.
Ένα ερώτημα που η πολιτική φύση, με βάση το κενό που αφήνει ο Μητσοτάκης ζητάει απαντήσεις: « Εμείς τι κάνουμε;»

Αυτό είναι το ερώτημα και καλούμεθα να το απαντήσουμε για χάρη της πατρίδας, της Ορθοδοξίας, των παιδιών μας και των συμπατριωτών μας που βιώνουν ορφάνια και απομόνωση και νιώθουν προδομένοι μέσα στην πάλαι ποτέ Νέα Δημοκρατία της καρδιάς μας.

.