Καθιστά τον Ελληνισμό ΗΠΑ, συνυπεύθυνο στις ατιμίες της Αρχιεπισκοπής… Και τα χαζά περί ”λόμπι”.

25 Ιουνίου 2020

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος προσβάλει την Ομογένεια

(Η Αρχιεπισκοπή ΔΕΝ μπορεί να κάνει ”λόμπι” στις ΗΠΑ. Είναι αντίθετο στην νομοθεσία)

Σε μία ”φιλική” συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση (ΕΡΤ), ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής (ΗΠΑ) Ελπιδοφόρος, γιά τον έναν χρόνο ποιμαντορίας του, δυστυχώς, απογοήτευσε.

Σε ”στημένες” ερωτήσεις της άσχετης με Ελληνισμό Αμερικής ανταποκρίτριας της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον κ. Λένας Αργύρη, πρόσβαλε την Ομογένεια, παρουσιάζοντάς την ”συνυπεύθυνη” στο σκάνδαλο με τα χρήματα γιά ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου στο κάτω Μανχάτταν.

Και χωρίς ίχνος ντροπής και σοβαρότητας, απαντώντας σε ερώτηση, δηλώνει: «Ήταν κύριο μέλημά μου να αποκαταστήσω την τιμή και την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στο Αμερικανικό Έθνος, στο οποίο είχαμε εκτεθεί ως Ελληνισμός, ως Αρχιεπισκοπή και ως Ορθοδοξία λόγω της μη ορθής διαχείρισης των οικονομικών του Αγίου Νικόλαου».

Η ”τιμή και αξιοπρέπεια του Ελληνισμού” (στις ΗΠΑ) δεν είχε πάθει ζημιά ούτε είχε ”χαθεί” γιά να χρειάζεται ”αποκατάσταση τιμής και αξιοπρέπειας”. Η Αρχιεπισκοπή είχε πάθει μεγάλη ζημιά με τις απάτες στην υπόθεση αγίου Νικολάου. Η Αρχιεπισκοπή πρόσβαλε και εξευτελίστηκε. Η Αρχιεπισκοπή, συγκεκριμένα, είναι υπό τον έλεγχο ομοσπονδιακών Αρχών ΗΠΑ γιά το σκάνδαλο, όχι ο ”Ελληνισμός ΗΠΑ”. Ο Ελληνισμός έδωσε χρήματα, η Αρχιεπισκοπή τα κακοδιαχειρίστηκε και τον πρόσβαλε.

Είναι άτιμο να εμπλέκει, ο αρχιεπίσκοπος, Ελληνισμό ΗΠΑ και απατεωνίστικη Αρχιεπισκοπή, γιά να καταστήσει και την Ομογένεια ”συνυπεύθυνη’ και ”άτιμη-αναξιοπρεπή”.

Αν η ερωτούσα κ. Αργύρη είχε στοιχειώδη γνώση και δημοσιογραφική αξιοπρέπεια, θα έπρεπε να ερωτήσει τον αρχιεπίσκοπο και γιά τα 10+ εκ. δολ., χρήματα δωρητών γιά άγιο Νικόλαο, που κατάληξαν στον πατριάρχη Κων/πολης ως μέρος της εξαγοράς του γιά ”αυτοκεφαλία Εκκλησίας Ουκρανίας”. Το γεγονός αυτό ήταν και η αιτία γιά τις εισαγγελικές έρευνες, που καθιέρωσαν την Αρχιεπισκοπή ως ”άτιμη-αναξιοπρεπή”.

Συνεχίζοντας την κουτοπόνηρη ”φαναριώτικη” πολιτική, γιά παραπλάνηση αφελών, ο αρχιεπίσκοπος αυτοανακήρυξε τον εαυτόν του και την Αρχιεπισκοπή ως… ”φυσικό ηγέτη του λόμπι”.

Σε σχετική ερώτηση, απαντά: «Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής είναι η φυσική ηγεσία του ελληνοαμερικανικού λόμπι. Είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε προς πάσα κατεύθυνση σε συνεργασία με την Ελλάδα και την Κύπρο για να στηρίξουμε τα συμφέροντα της πατρίδας και του έθνους».

Μάλιστα… Τα ”εθνικά θέματα” Ελλάδας και Κύπρου, είναι σε…”καλά χέρια”. Δεν είπε όμως ΤΙ έκανε στον ένα χρόνο ποιμαντορίας του γι’ αυτά και φυσικά η άσχετη ερωτούσα, δεν ερώτησε. Δεν είπε ΤΙ έκανε η Αρχιεπισκοπή τα τελευταία π.χ. 20 χρόνια γιά τα εθνικά θέματα. Δεν ερωτήθηκε. ‘Ενα μόνο θέμα είχε κι έχει η Αρχιεπισκοπή γιά δύο δεκαετίες: ”Επαναλειτουργία θεολογικής Σχολής Χάλκης”. Τίποτα άλλο. Ούτε γιά Ελλάδα, ούτε γιά Κύπρο.

Με ποιά λογική, η Αρχιεπισκοπή, που εκπροσωπεί το 16% του Ελληνισμού ΗΠΑ, όσα και τα μέλη των ενοριών-κοινοτήτων της που πληρώνουν χρονιάτικη συνδρομή, μπορεί να ”εκπροσωπεί” το σύνολο;;; ΠΟΙΟΣ και ΠΟΤΕ την έκανε ”ηγέτη του Ελληνισμού ΗΠΑ” και ”φυσικό ηγέτη του λόμπι”;;;

Η Αρχιεπισκοπή ΔΕΝ μπορεί να κάνει ”λόμπι” στις ΗΠΑ. Είναι αντίθετο στην νομοθεσία περί ”μη κερδοσκοπικών, μη φορολογίσιμων Οργανώσεων-εταιριών”. Ούτε αυτό γνωρίζει ο Ελπιδοφόρος και ”παραμυθιάζει”, νομίζοντας ότι απευθύνεται σε ηλίθιους και άσχετους;;;

Kαι γιά νοήμονες: ”The Archdiocese is exempt from Federal income taxes under Section 501(c)(3) of the Internal Revenue Code and similar state and local provisions”.

In general, no organization may qualify for section 501(c)(3) status if a substantial part of its activities is attempting to influence legislation (commonly known as lobbying).

Το θλιβερό είναι ότι, άσχετα ΜΜΕ στην Ελλάδα (και ομογενειακά ”εκκλησιαστικά παραμάγαζα” στις ΗΠΑ) αναπαράγουν τις βλακείες ”περί λόμπι”, άθελά τους αξαπατώντας, αφού αγνοούν ότι η Αρχιεπισκοπή ΔΕΝ μπορεί να κάνει ”λόμπι”. Είναι αντίθετο στην νομοθεσία ΗΠΑ. Και στην Ελλάδα δεν γνωρίζουν τα αυτονόητα -νομικά- στις ΗΠΑ. Αλλά η ”χαβούζα Διαματάρη” (Εθνικός Κήρυξ) στη Νέα Υόρκη, που αναπαράγει, ούτε αυτή γνωρίζει;;;

Θα είναι πολύ αφελής κάποιος αν νομίζει ότι στις ΗΠΑ, οι Υπηρεσίες της χώρας, του αμερικάνικου κράτους, ΔΕΝ γνωρίζουν ότι ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος εκπροσωπεί ΜΟΝΟ, τυπικά, 16% των πολιτών ελληνικής καταγωγής.

Τέτοια υπερβολική ανακρίβεια και ψευτιά, γιά παραπλάνηση αφελών, πιστοποιεί ότι ΔΕΝ κάνει γιά αρχιεπίσκοπος.

Υ.Γ.: Αρχιεπισκοπικά ”καραγκιοζιλίκια”: Με εντυπωσιακή θρασύτητα, στην συνέντευξη στην ΕΡΤ, εξαπατεί -ο αρχιεπίσκοπος- δηλώνοντας και… ”κατά των διακρίσεων”, όταν η διαπλεκόμενη-διεφθαρμένη Αχιεπισκοπή δεν συμπεριλαμβάνει στο year book της, μη αρεστά ομογ. ΜΜΕ, κάνοντας… διακρίσεις.

Γ. Λυκ. – kalami.us – 23 Ιουνίου ’20 .kalami.us

.