Μια δικαστική απόφαση σταθμός…

8 Ιουνίου 2020

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 είχα μια δικαστική απόφαση βόμβα! Μια αθωωτική απόφαση του Ε΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, μετά από τέσσερις συνεδριάσεις (ξεκίνησε στις 31 Ιανουαρίου 2020), και έληξε την Παρασκευή η δίκη των έξι κατηγορουμένων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης έπειτα από καταγγελίες του εκδότη – δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη το 2012.

Το Δικαστήριο ομόφωνα έκρινε έπειτα και από σχετική απαλλακτική πρόταση της Εισαγγελέως Έδρας ότι δεν τελέστηκαν από τους κατηγορουμένους οι αξιόποινες πράξεις γιατί δεν αποδείχθηκαν τα καταγγελλόμενα από πλευράς Βαξεβάνη….

Η περιπέτεια των κατηγορουμένων ξεκίνησε το έτος 2012 μετά τις καταγγελίες Βαξεβάνη…

Το 2015, όταν κλήθηκαν στην ειδική ανακρίτρια διαφθοράς με την κατηγορία της σύστασης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό δήθεν τη φυσική εξόντωση του Κώστα Βαξεβάνη, την δήθεν κατάρτιση πλαστών αποδείξεων με τις οποίες φαίνεται ότι δημοσιογράφοι λάμβαναν χρήματα από την ΕΥΠ και την δήθεν τοποθέτηση ναρκωτικών σε κατάστημα της πρώην διευθύντριας της Τράπεζας Πειραιώς στη Ζάκυνθο Αγγελικής Αγούλου, η οποία σημειωτέων πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 6 έτη για υπεξαίρεση. \

Η ανακρίτρια και η εισαγγελέας τότε μετά το πέρας της ανάκρισης άφησαν ελεύθερους τους κατηγορουμένους άνευ περιοριστικών όρων.

Σήμερα, 5 Ιουνίου 2020 έληξε αισίως η περιπέτειά τους με την έκδοση της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου. Τους κατηγορούμενους Κωνσταντίνο Αγγελάκη, Σοφοκλή Κουκουλίτσιο και Γεώργιο Πολύζο εκπροσώπησε ο δικηγόρος Γεώργιος Χρ. Παπατσώρης, τον κατηγορούμενο Γεώργιο Δημητριάδη ο δικηγόρος Μαργαρίτης Θεοδώρου, τον κατηγορούμενο Άλ.Κ. η δικηγόρος Σοφία Κατσίνα και τον κατηγορούμενο Αντ.Κ. η δικηγόρος Βασιλική Δουβαρά!!

.