ΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΟΥΛΙΕΡΗΔΕΣ

23 Ιουλίου 2020

ΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΟΥΛΙΕΡΗΔΕΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα οι 3 μοναχοί της νέας ψευδο-αδελφότητας της Εσφιγμένου διορισμένοι εν μία νυκτί και ενάντια στον Κ.Χ.Α.Ο. , δέσμευσαν από την Ιστορική Εσφιγμένου των 100 μοναχών ένα κτήμα στην Ιερισσό.

Μετά από Ευρωπαϊκά και Εθνικά Αγιορείτικα κονδύλια, τραπεζικούς λογαριασμούς, ακίνητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τρακτέρ, οχήματα και κάθε τι που ήταν πηγή εσόδων στην αδελφότητα μας (που αριθμεί 110 μοναχούς), τώρα ανήκει και ελπίζουμε να φτάνει να ταΐζει τα «ταπεινά και γεμάτα Χριστιανική αγάπη» στόματα των 3 μοναχών της νέας ψευδο-Εσφιγμένου.

Αν δεν έχουν χορτάσει το μόνο που έχει μείνει πια να πάρουν, είναι οι ψυχές μας.

Οι σημερινές εξελίξεις μας θέτουν αβίαστα τον εξής προβληματισμό: άραγε η ομάδα των ψευδοεσφιγμενιτών ήρθε στο Άγιον Όρος για να μιμηθεί την δικαιοσύνη και την πραότητα του Ιησού Χριστού ή την αρπακτικότητα και την απληστία κάποιων; Σήμερα η νεότερη ιστορία του Αγίου Όρους θα γράψει με μελανά γράμματα το εξής πρωτοφανές, μοναχοί να αρπάζουν και να σφετερίζονται άλλης μονής περιουσιακά στοιχεία υπό την πρόφαση της αποκατάστασης της νομιμότητας! Οποία πτώση τους! Οποία κατάντια τους ! Ευχόμαστε ειλικρινή μετάνοια στους άρπαγες καθότι η πράξη τους θα μείνει στους αιώνες στιγματισμένη και καταδικασμένη…

.