Εντυπωσιακές εικόνες από την κοινή Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης Κύπρου-Ελλάδας

27 Ιουλίου 2020

Τη Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020, πραγματοποιήθηκε κοινή άσκηση Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ) Κύπρου – Ελλάδος με την ονομασία «ΣΑΛΑΜΙΣ – 03/20». Η άσκηση πραγματοποιήθηκε εντός της περιοχής ευθύνης Ε-Δ της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), με τη συμμετοχή της Ελληνικής Φρεγάτας ‘’ΚΑΝΑΡΗΣ’’, Ελικοπτέρου της 460 Μοίρας Έρευνας-Διάσωσης της Κ.Δ καθώς και εξειδικευμένων νοσηλευτών της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Τον συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των Αεροναυτικών Μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της Ελλάδος.

Η εν λόγω άσκηση αποτελεί την 3η προγραμματισμένη δραστηριότητα, εντός του 2020 και εντάσσεται στο πλαίσιο της μακρόχρονης συνεργασίας, μεταξύ των δυνάμεων της ΚΔ και αεροναυτικών δυνάμεων της Ελλάδας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η συνεχής παρουσία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη κοινών διαδικασιών για αντιμετώπιση καταστάσεων κινδύνου στη θάλασσα.

https://www.elora.gr/portal/arxeio/5909-entyposiakes-eikones-apo-tin-koini-askisi-erevnas-diasosis-kyprou-elladas

.