Aναστάτωση και στο Open μετά τις απολύσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA που έδιωξε 38 τεχνικούς

22 Ιουλίου 2020

Aναστάτωση και στο Open μετά τις απολύσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA που έδιωξε 38 τεχνικούς πετώντας τους σε εταιρείες παραγωγής. Οπως αναφέρει η ΕΤΙΤΑ μετά τον Alpha καιτο OPEN προχωράει αμείλικτα το σχέδιό του κλείνοντας και τα δικά του εξωτερικά συνεργεία, και όλα αυτά την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή. 21εργαζόμενοι θα απολυθούν και..
όσοι δεν απορροφηθούν σε εταιρεία παραγωγής θα πεταχτούν στον Καιάδα της ανεργίας. Και όλα αυτά στους ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια διακινδύνευαν την σωματική τους ακεραιότητα ή ακόμα και την ίδια τους τη ζωή, μπαίνοντας μέσα στις φωτιές, στους σεισμούς, στις ταραχές και στους πολέμους για να καλύψουν τα ειδησεογραφικά ρεπορτάζ.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΤΙΤΑ αναφέρει:

Είναι ξεκάθαρο πια σε όλους ότι δεχόμαστε μια συντονισμένη επίθεση από την εργοδοσία.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΥΝ
Εταιρείες παραγωγής χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα και με εργαζόμενους-λάστιχο αλλά και ανεργία. Ανεργία που θα έρθει γρήγορα ακόμα και σε αυτούς που μπορεί σήμερα να αισθάνονται ακόμα και… “τυχεροί” αφού πήραν την αποζημίωσή τους και συνεχίζουν να έχουν δουλειά έστω και σε εταιρεία παραγωγής. Αφού μόλις ολοκληρωθεί το όλο σχέδιό τους, οι εργαζόμενοι αυτοί θα είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν για λογαριασμό οποιουδήποτε καναλιού. Έτσι θα έρθει η στιγμή που θα… “περισσεύουν” και πάλι.

Συνάδελφοι. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να σταματήσουμε την καταστροφή του κλάδου μας, από τον δρόμο του αγώνα. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι Τηλεόραση χωρίς τεχνικούς δεν υπάρχει. Μόνο ενωμένοι και συσπειρωμένοι στο σωματείο μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη λυσσαλέα αυτή επίθεση.

 

Οι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης του OPEN, μέλη της ΕΣΗΕΑ (και μη μέλη), δηλώνουν με ψήφισμα την συμπαράστασή τους στους 21 απολυμένους συναδέλφους τους εικονολήπτες και ηχολήπτες .

Ενόψει των κινητοποιήσεων των τεχνικών για την αιφνίδια κατάργηση του τμήματος ENG καλούν την ιδιοκτησία του Σταθμού να επανεξετάσει την στάση της και να αποδείξει, όπως έχει κάνει στο..
παρελθόν, ότι διαθέτει το θάρρος να προβεί σε κινήσεις ικανές να επαναφέρουν την εργασιακή ειρήνη .

Στο ψήφισμα αναφερεται:

“Σε κάθε τηλεοπτικό σταθμό που επιθυμεί να έχει ενημερωτικό πρόσωπο και σέβεται τον τηλεθεατή -πόσο μάλλον σε στιγμές δύσκολες για την χώρα όπου η Ενημέρωση των πολιτών είναι απαραίτητη και απολύτως αναγκαία – ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ είναι ΌΛΟΙ Τεχνικοί Και Δημοσιογράφοι οι οποίοι διασφαλίζουν την απρόσκοπτη ροή της πληροφόρησης .

Οι τεχνικοί των εξωτερικών συνεργείων που χάνουν την δουλειά τους, είναι εκείνοι που μαζί με τους δημοσιογράφους βρίσκονται με ζήλο ,πάντα στην πρώτη γραμμή των γεγονότων, αψηφώντας κινδύνους, κούραση και ωράρια …
Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά την προσφορά τους
Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως το σημαντικότερο κεφάλαιο ενός τηλεοπτικού σταθμού είναι οι άνθρωποί του .
Καλή θέληση και διάλογος είναι στοιχεία ικανά να δώσουν διέξοδο .
Κανείς από τους συναδέλφους μας άνεργος.”

.