Πόλεμος εξωδίκων μεταξύ Άκη Τσοχατζόπουλου και της κόρης του Αρετής :”Φέρε μου πίσω το σπίτι που σου αγόρασα”-“Μου ζητάς συνέχεια χρήματα.Δεν έχω”

17 Αυγούστου 2020

Σε οριακό σημείο έχουν φτάσει οι σχέσεις μεταξύ του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου και της κόρης του, Αρετής. Με εξώδικό του, ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος πολιτικός και επί χρόνια Νο2 του ΠΑΣΟΚ ζητεί από την κόρη που απέκτησε από τον γάμο του με τη Γερμανίδα, Γκούντρουν Μόλντενχάουερ, να του επιστρέψει ένα σπίτι στη Θεσσαλονίκη, ενώ, παράλληλα, της απαγορεύει από εδώ και στο εξής να χρησιμοποιεί το επώνυμο Τσοχατζοπούλου!

Στο πολυσέλιδο δικόγραφο χρησιμοποιεί ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς για την κόρη του, επισημαίνοντας -μεταξύ άλλων- ότι ανέθρεψε «ένα αδηφάγο τέκνο» που ως μοναδικό σκοπό είχε την «κατασπατάληση της περιουσίας» που έχτισε με πολύ κόπο, υποστηρίζοντας ότι είναι παντελώς απούσα οικονομικά και ηθικά όλους αυτούς τους μήνες που ταλαιπωρείται από ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Για όσους γνωρίζουν το παρασκήνιο αλλά και την πραγματικότητα την οποία βιώνει εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη με αφορμή τα ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα υγείας του πρώην υπουργού, ο οποίος εδώ και 10 ημέρες νοσηλεύεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση στο Σισμανόγλειο, η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι μάλλον αναμενόμενη.


Ο πρώην υπουργός νιώθει «προδομένος» από τη στάση που τήρησε η κόρη του από την ημέρα της αποφυλάκισής του μέχρι και σήμερα.

Θεωρεί ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου όχι μόνο δεν συνέδραμε το ελάχιστο στα έξοδα τα οποία ανέκυψαν από τις πολυδάπανες θεραπείες στις οποίες υποβάλλεται προκειμένου να ξεπεράσει τα ζητήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αλλά δεν του παρείχε την παραμικρή στήριξη, έστω σε ηθικό επίπεδο. Κοινώς, υποστηρίζει ότι είναι εντελώς αχάριστη, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της «εκμεταλλεύτηκε» όλα τα υλικά αγαθά και τις γνωριμίες που τις παρείχε ο πανίσχυρος τότε Τσοχατζόπουλος αλλά τώρα, στα γεράματα, αδιαφορεί για την ύπαρξή του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο νέο εξώδικο το οποίο της έστειλε στις 16 Ιουνίου 2020, ο μόνος λόγος που του απεύθυνε εδώ και μήνες τον λόγο ήταν προκειμένου να εκτοξεύσει απειλές σε βάρος του (!), λέγοντας ότι «τα ψωμιά του είναι λίγα». Πίσω από το προσεκτικά γραμμένο εξώδικο του πρώην υπουργού αποκαλύπτεται ότι πέραν της όποιας ανθρώπινης πικρίας νιώθει για τη συμπεριφορά της κόρης του, ο ίδιος είναι σε θέση να γνωρίζει συγκεκριμένες λεπτομέρειες για οικονομικές δοσοληψίες της Αρετής με επιχειρηματικούς παράγοντες της χώρας, οι οποίοι είχαν ευεργετηθεί επί υπουργίας του. Αναφέρει, μάλιστα, ότι βάσει όσων των στοιχείων έχει στη διάθεσή του αναμένεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για να «καθαρίσει το όνομά του».

Στο εξώδικό του ο Άκης Τσοχατζόπουλος κάνει αναδρομή της σχέσης του με την Αρετή. Της «υπενθυμίζει» ότι με του που επέστρεψε από τη Γερμανία έχοντας «πολλά βάρη στις πλάτες της» μεσολάβησε προκειμένου να ξεκινήσει μια καινούργια καριέρα στο πλευρό τού τότε Ευρωπαϊκού Επιτρόπου, Χρήστου Παπουτσή. Ακόμη και μετά τη γέννηση του εγγονού του, ισχυρίζεται ο Τσοχατζόπουλος ότι στάθηκε δίπλα στην κόρη του στηρίζοντάς την οικονομικά και ηθικά, καθώς δεν μπορούσε να την αφήσει να επιφορτιστεί ένα τόσο μεγάλο βάρος μόνη της. Επιπλέον, αναφέρεται και στη γνωριμία της με τον νυν σύντροφό της μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της, το 2003. Όπως αναφέρει ο πρώην υπουργός, τότε επικοινώνησε μαζί του ο «γαμπρός» του, ο οποίος απαίτησε «ως προίκα», ως αντάλλαγμα για να την παντρευτεί…, να του παραχωρήσει την αποκλειστική χρήση ενός σπιτιού στη Θεσσαλονίκη επί της λεωφόρου Νίκης. «…Με άλλα λόγια, ο σύζυγός σου απαίτησε να εγκαταλείψω το σπίτι μου, που είχα αγοράσει εικονικά στο όνομά σου για να το εκμεταλλεύεται ο ίδιος. Εγώ, από πλευράς μου, υποχωρώντας όπως θα έκανε κάθε υποδειγματικός πατέρας, σου το παραχώρησα».
Το πάθος σου

«Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να θυμηθείς πως αγόρασες αυτό το σπίτι…», αναφέρει ο Τσοχατζόπουλος στο εξώδικο και συνεχίζει λίγο πιο κάτω, υπενθυμίζοντας στην Αρετή όλα όσα τις προσέφερε: «…Σε επαγγελματικό επίπεδο πάθος σου, από νεαρή ηλικία, ήταν να δραστηριοποιηθείς στον τομέα των κτηματομεσιτικών και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη… Σε αυτήν την απόφασή σου υπήρξα χρηματοδότης σου. Σε κάθε στάδιο της επαγγελματικής σου ζωής, χρηματοδότησα όλα, ανεξαιρέτως, τα σχέδια, τις αποφάσεις και τις επιθυμίες σου… Σε ενέταξα στους ανώτατους κοινωνικούς κύκλους της χώρας μας, προκειμένου κάθε σου επαγγελματικό εγχείρημα να στέφεται με επιτυχία και σε κάθε σου προσπάθεια να βρίσκεις απαραίτητους πόρους και ανθρώπους…».

Αφού, λοιπόν, κάνει την αναδρομή στο παρελθόν στη συνέχεια του εξωδίκου ο Τσοχατζόπουλος αναφέρεται στο σήμερα. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι μετά λύπης του διαπίστωσε ότι ανέθρεψε ένα «αδηφάγο τέκνο» το οποίο ενδιαφερόταν μόνο για την κατασπατάληση της περιουσίας του. «…Δεν μπορώ να πιστέψω πια ότι ο αυτοσκοπός της ζωής σου ήταν αποκλειστικά το χρήμα. Το συμπέρασμά μου αυτό, το επιρρώνει και η στάση που κρατάς μέχρι και σήμερα απέναντί μου, που γνωρίζεις ότι πάσχω από βαριές ασθένειες και παρόλα αυτά δεν με βοηθάς προκειμένου να ανταπεξέλθω στις πολυδάπανες θεραπείες που απαιτούνται για την κατάσταση της υγείας μου», λέει και συνεχίζει: «Για όλα όσα σου προσέφερα των οποίων την έκταση γνωρίζουμε μόνο εμείς οι δύο μέχρι στιγμής, δεν έχω λάβει κάτι από εσένα. Αντίθετα, κατά την πιο κρίσιμη στιγμή της ζωής μου, στον δικαστικό αγώνα που έδινα δεν δίστασες να εκχωρήσεις στο Δημόσιο δύο ακίνητα, των οποίων την πώληση εσύ και ο θείος σου Ζήγρας είχατε οργανώσει υποδεικνύοντας ως ένοχο εμένα. Κατά αυτόν τον τρόπο έθεσες επάνω μου μια ταφόπλακα που μόνο ‘πατροκτόνος’ θα είχε τη δύναμη να κάνει κάτι παρόμοιο…».
Επί της οδού Νίκης

Καταλήγοντας στο εξώδικό του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος υποστηρίζει ότι θα σταματήσει να «ενοχλεί» την κόρη του, όπως του έχει ζητήσει η ίδια, μόνο όταν επιστρέψει το ακίνητο επί της οδού Νίκης. Μάλιστα, απαγορεύει στην Αρετή να «χρησιμοποιεί» το επώνυμο Τσοχατζοπούλου και να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια να το αλλάξει καθώς, όπως λέει, αυτό αποτέλεσε για πολλά χρόνια το «διαβατήριό της» για την ένταξη αλλά και την επανένταξή της στην ελληνική κοινωνία. «… Έχω κουραστεί να είμαι το θύμα αλλά και να θεωρούμαι ο επαίτης ανάμεσα σε όλους όσοι επωφεληθήκατε από την ανιδιοτελή αγάπη και την προσφορά μου», καταλήγει.

Στις 14 Φεβρουαρίου 2020, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, η Αρετή Τσοχατζοπούλου είχε στείλει εξώδικη απάντηση στον πατέρα της, ζητώντας να σταματήσει να της ζητάει χρήματα αλλά και να την παρενοχλεί! «…Οι απαιτήσεις σας είναι φύσει αδύνατον να εκπληρωθούν από εμένα λόγω των περιορισμένων εισοδημάτων μου και των οικογενειακών υποχρεώσεων μου, αλλά γιατί η συμπεριφορά σας καταχράται την αγάπη μιας θυγατέρας προς τον πατέρα της. Γνωρίζετε καλώς πως από καρδιάς προσπάθησα και δανείστηκα χρήματα από συγγενείς και φίλους για να σας συνδράμω κάποιες φορές. Αδυνατώ, ωστόσο, να αναλάβω την καθημερινή συντήρησή σας, αδυναμία που πρέπει να σεβαστείτε και να μην εξαπολύετε ακραία ψεύδη εις βάρος μου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας ότι ενδεχομένως ο πρώην υπουργός επηρεάζεται από πρόσωπα που επιθυμούν «να δηλητηριάσουν τη σχέση μας και να την καταστήσουν βορά σε αδηφάγους τρίτους, με σκοπό την ηθική εξόντωση της οικογένειάς μας». Της συγκεκριμένης απάντησης είχε προηγηθεί εξώδικο, στις 19 Δεκεμβρίου 2019, του Άκη προς την Αρετή όπου ανέφερε ότι από έρευνα διαπίστωσε ότι τα ελάχιστα χρήματα τα οποία του έδινε για την επιβίωσή του προέρχονταν από σκοτεινούς επιχειρηματικούς κύκλους, καθώς και ότι ο ίδιος ενδεχομένως να εμπλακεί σε υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος εν αγνοία του.

Τη στιγμή που ο «πόλεμος» με την κόρη του Αρετή μαίνεται, ο πρώην υπουργός παραμένει επί δέκα και πλέον ημέρες νοσηλευόμενος στο Σισμανόγλειο με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα κρίσιμη.

Μάλιστα, κρίθηκε σκόπιμο να υποβληθεί σε εξέταση για κορωνοϊό στην οποία βγήκε αρνητικός. Στον πρώην υπουργό χορηγήθηκε ενδοφλέβια αντιβίωση, ενώ από τις εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη διαπιστώθηκε η ύπαρξη λεμφωμάτων με αποτέλεσμα να προγραμματιστούν μικροχειρουργικές επεμβάσεις. Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, είχε αναφέρει: «Η οικογένειά μας δοκιμάζεται για μία ακόμα φορά. Όλα αυτά, που έχουμε περάσει έχουν επιβαρύνει πολλαπλώς την υγεία του Άκη.

Αυτήν τη στιγμή, όπως γνωρίζετε, νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική με συμπτώματα πνευμονίας, είναι ωστόσο αγωνιστής, επικοινωνεί κανονικά με το περιβάλλον και δεν σταματά στιγμή να μας στηρίζει με τον δοτικό του χαρακτήρα. Με τη βοήθεια του Θεού, γιατί μόνο αυτήν έχουμε, πιστεύω θα τα καταφέρουμε».edolio5.blog

.