Έγραψε στο βιβλίο του ο Μπαράκ Ομπάμα «Παρατήρησα ότι Μέρκελ και Σαρκοζί σπανίως ανέφεραν το γεγονός ότι οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες ήταν από τους μεγαλύτερους δανειστές της Ελλάδος,

30 Νοεμβρίου 2020

Ποιος λέει ψέματα: Ο Γ. Στουρνάρας, ο Γ. Παπανδρέου, ή ο Μπ. Ομπάμα;

Έγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα: «Παρατήρησα ότι Μέρκελ και Σαρκοζί σπανίως ανέφεραν το γεγονός ότι οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες ήταν από τους μεγαλύτερους δανειστές της Ελλάδος, μεγάλο μέρος του συσσωρευμένου χρέους των Ελλήνων είχε πάει για την αγορά γερμανικών και γαλλικών εξαγώγιμων προϊόντων – γεγονότα που θα μπορούσαν να καταστήσουν σαφές στους ψηφοφόρους τους για την διάσωση των Ελλήνων από την χρεοκοπία, κυρίως ισοδυναμούσε με διάσωση των δικών τους τραπεζών».

Οι μαύρες προβλέψεις της Κομισιόν, «μυρίζουν» νέο μνημόνιο μετά τη λήξη της πανδημίας

Γ. Στουρνάρας: Με 207% του ΑΕΠ, δηλαδή 360 δις ευρώ, το χρέος είναι βιώσιμο, όμως ο Γ. Παπανδρέου με χρέος 126% του ΑΕΠ μας πήγε σε Κατοχή λέγοντας ότι δεν είναι βιώσιμο.

Νίκος Νικολόπουλος, Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Μπήκαμε στην οικονομική κατοχή και στα μνημόνια με χρέος 126% σε σχέση με το ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 160 δισεκατομμύρια ευρώ.

Και σήμερα το χρέος αυτό τρέχει με 207% και 360 δισεκατομμύρια ευρώ. Αν προσθέσεις σε αυτό το αστρονομικό ποσό το ιδιωτικό χρέος της χώρας, αντιλαμβάνεσαι ότι σε όλα τα χρόνια του μνημονίου μας έλεγαν χυδαία ψέματα. Κρατούσαν τον πληθυσμό σε ύπνωση. Και πέρναγαν καλά υλοποιώντας τις προσταγές ΜΕΡΚΕΛ και μεγαλώνοντας το χρέος.

Φτάσαμε στο σημείο να ακούμε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ.Γιάννη Στουρνάρα, να λέει ότι σήμερα το χρέος 207%, δηλ.360 δις ευρώ είναι βιώσιμο μέχρι το 2030.

Άμεσα αναρωτιέσαι, αφού τώρα που τρέχει με 207% και 360 δις. το χρέος είναι βιώσιμο, γιατί ο κ.Γιώργος Παπανδρέου με 126% μας πήγε σε Κατοχή λέγοντας ότι δεν είναι βιώσιμο;

Γιατί μας έλεγε ότι δεν θα έχουμε χρήματα για εισαγωγές, ότι δεν θα έχουμε να πληρώσουμε τις συντάξεις και άλλα τέτοια;

Οι μαύρες προβλέψεις της Κομισιόν, «μυρίζουν» νέο μνημόνιο μετά τη λήξη της πανδημίας προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο και σε τροχιά αποκλιμάκωσης, το ύψος του χρέους.

Το ξέραμε, το είχαμε υποστεί στο μεδούλι μας, τώρα όμως με το βιβλίο του Μπαράκ Ομπάμα το επαληθεύουμε πανηγυρικά. Μας έδεσαν χειροπόδαρα με τα περιβόητα Μνημόνια τους, μόνο και μόνο για να σώσουν της γαλλικές και γερμανικές τράπεζες.

ΥΓ: Ο Ν. Νικολόπουλος έχει καταθέσει μήνυση κατά του Γ. Στουρνάρα

 

.