ΑΚΚΕΛ προς Μητσοτάκη: «Δίνεις 120 εκατομμύρια στον οικογενειακό σου φίλο της Aegean, αντί στα νοσοκομεία, ανέργους, αγρότες κλπ;»

26 Νοεμβρίου 2020

Έχει ξεπεράσει τα όρια ανοχής η έκφραση της διαφθοράς και της διαστροφής που διακατέχει προσωπικά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον συνολικό κυβερνητικό συρφετό συμφερόντων.

Τα 120 εκατομμύρια ευρώ που η οικογένεια Μητσοτάκη έδωσε στην οικογένεια Βασιλάκη, υποτίθεται για στήριξη προς την αεροπορική εταιρεία Aegean λόγω κορονοϊού, είναι εξοργιστικά προκλητική κίνηση, τόσο λόγω του μεγάλου ποσού των 120 εκατομμυρίων ευρώ που χαρίστηκε στην οικογένεια Βασιλάκη και όχι στην Aegean, σε μία χρονική περίοδο που η πολιτική του Μητσοτάκη κατέστρεψε την οικονομία, όσο και λόγω του γεγονότος ότι παρ’ όλη αυτή την οικονομική χρηματοδότηση, η αεροπορική εταιρεία δεν περιέρχεται στα χέρια του δημοσίου αλλά παραμένει στην οικογένεια.

Γιατί δεν διασώθηκε η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης; Γιατί η κυβέρνηση διατήρησε την διοίκηση στην Τράπεζα Πειραιώς αν και το δημόσιο αγόρασε την Τράπεζα και θα πληρώσει όλες τις λοβιτούρες της διαφθοράς των διοικήσεών της; Την Λάρκο που είναι η μοναδική εξορυκτική νικελίου σε όλη την Ευρώπη γιατί δεν την διασώζουν ενώ επιδοτούν την Aegean και την τράπεζα Πειραιώς; Γιατί τα 120 εκατομμύρια δεν τα έδωσαν στους άνω των 500.000 μακροχρόνια ανέργους που δεν θα πάρουν βοήθημα; Εκτός αν ο νεοφιλελευθερισμός της ΝΔ μεταμορφώνεται σε κρατισμό αλλακάρτ όταν πρόκειται για χρηματοδότες της ΝΔ και φίλους της αγίας οικογένειας.

Και για να μην ξεχνάμε, ο καταστροφέας Χατζιδάκις έκλεισε την Ολυμπιακή γιατί είπε ότι κόστιζε κάθε χρόνο 1 Νοσοκομείο και 10 σχολεία και την έδωσε στην Aegean, για το ίδιο περίπου ποσό με το οποίο τώρα χρηματοδότησε την οικογένεια Βασιλάκη. Ο Μητσοτάκης ΔΕΝ διασώζει την εταιρία, αλλά την φιλική του οικογένεια, αφού αυτή ακόμη κατέχει την εταιρία αντί να περιέλθει στην ιδιοκτησία του δημοσίου. Η Aegean από το 2005 μέχρι το 2019 είχε κέρδη περίπου 530 εκατομμύρια και τα μερίσματα στα αφεντικά της για αυτή τη χρονική περίοδο είναι περίπου 220 εκατομμύρια.

Εδώ κάποιος εισαγγελέας δεν βλέπει διαφθορά, ζημία του δημοσίου, καταστρατήγηση του ελεύθερου ανταγωνισμού και των όρων της ελεύθερης οικονομίας;

Σαν πολύ μπολσεβίκικη δεν νομίζετε ότι έγινε η κυβέρνηση;

Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας – ΑΚΚΕΛ

Agriculture and Livestock Party of Greece – AKKEL

Σάκκoς 60, 68200 Ορεστιάδα, 6943077470, 6984581480

Sakkos 60, 68200 Orestiada, Greece, +30 6943077470, 6984581480

akkel.president@gmail.com, akkel.press@gmail.com

.