Βρίσκουν καταφύγιο στη ελλάδα ή τζιχαντιστές μέσων ΜΚΟ

6 Νοεμβρίου 2020

Ένας 27χρονος από το Τατζικιστάν συνελήφθη κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου κοντά στην Τρίπολη. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι εκκρεμούσε είχε ερυθρά αγγελία σε βάρος του για συμμετοχή στον ISIS.

Το 2016 είχε μεταβεί μέσω Τουρκίας στη Συρία όπου εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος και συμμετείχε ενεργά στις πολεμικές συγκρούσεις. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για πατέρα τεσσάρων παιδιών, ο οποίος είχε έρθει το 2017 στη Λέσβο, του χορηγήθηκε άσυλο και τον τελευταίο καιρό διέμενε σε διαμέρισμα που νοικιάζει ΜΚΟ στην Τρίπολη.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι γαμπρός του ηγέτη της αντιπολίτευσης στο Τατζικιστάν και έχει διωχθεί στη χώρα του και βασανιστεί, γι’ αυτό και ζήτησε άσυλο στην Ελλάδα.

Σε τυχαίο έλεγχο της Αστυνομίας, είδαν τα στοιχεία του και αμέσως ειδοποίησαν την Αντιτρομοκρατική. Η Αστυνομία βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές του Τατζικιστάν, προκειμένου να διευκρινιστεί τι ακριβώς συμβαίνει με τον συλληφθέντα.

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη

Μετά τα απανωτά τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη, ειδικά σε Γαλλία και Αυστρία, ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχουν κινητοποιηθεί πανελλαδικά, ενεργοποιώντας το πληροφοριακό τους δίκτυο, έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουν τις προθέσεις ακραίων ισλαμιστών που μένουν στην Ελλάδα.

Το βάρος των προληπτικών ενεργειών των δύο υπηρεσιών πέφτει σε αυτοσχέδια τζαμιά σε Αττική και επαρχία, όπου ενδέχεται ψευτό-ιμάμηδες να κάνουν κηρύγματα μίσους εναντίον της Δύσης.

Τζιχαντιστές βρίσκονται στην Ελλάδα με την κάλυψη των προσφύγων

.