«Ούτε τη λέξη δημόσια δίπλα στην υγεία δεν βάζει ο κ. Μητσοτάκης»

25 Νοεμβρίου 2020

Γιάννης Αμανατίδης
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης – Πρώην υφυπουργός Εξωτερικών

«Για τη Θεσσαλονίκη, η ευθύνη βαρύνει την κυβέρνηση» δήλωσε σήμερα, μιλώντας στο ρ/σ «Άλφα 989», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Αμανατίδης ενώ ζήτησε, για πολλοστή φορά, τα στοιχεία- όπως άλλωστε έχουν ζητηθεί με σχετική ερώτηση και ΑΚΕ 53 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης- μαζί με τα πρακτικά των δύο συσκέψεων, που έγιναν με τους κυρίους Χαρδαλιά και Μητσοτάκη, οι οποίες προηγήθηκαν του δεύτερου πανελλαδικού και καθυστερημένου lockdown.

«Δύο συσκέψεις έγιναν πριν από τις 26 Οκτωβρίου. Τι ειπώθηκε;» ρώτησε.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση υποστηρίζει πως είχε προτείνει στην κυβέρνηση να κλείσει νωρίτερα, ο πρύτανης του ΑΠΘ είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για την τεράστια αύξηση του ιικού φορτίου, αλλά η κυβέρνηση δεν δίνει τα στοιχεία. Υπάρχει αδιαφάνεια» τόνισε.

«Από τον περασμένο Απρίλιο τα λέγαμε στη Βουλή» υπενθύμισε, «και για το Λοιμωδών και για τα στρατιωτικά νοσοκομεία, την ενίσχυση του ΕΣΥ», αλλά η κυβέρνηση, «ενώ έχει τα εργαλεία για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, δεν τα χρησιμοποιεί» κατήγγειλε.

«Ο κ. Μητσοτάκης τη λέξη δημόσια, ως χαρακτηριστικό της υγείας, εδώ και ένα χρόνο ούτε την εκστομίζει. Ενισχύει άλλους τομείς, στο τέλος θα του μείνουν πολεμοφόδια, αλλά όχι πολεμιστές» σχολίασε, δηκτικά.

«Οι πολίτες πρέπει να τηρούν τα μέτρα, αλλά και η κυβέρνηση να κάνει αυτό που της αναλογεί. Για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης απαιτούνται σχέδιο και συνέργειες» σημείωσε, θυμίζοντας την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που απέρριψε η ΝΔ.

.