Γιάννης Αμανατίδης, κατήγγειλε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, «Πλήγμα και στην αξιοπιστία των υγειονομικών μέτρων επιφέρει η πρωθυπουργική συμπεριφορά»

6 Δεκεμβρίου 2020


«Πλήγμα και στην αξιοπιστία των υγειονομικών μέτρων επιφέρει η πρωθυπουργική συμπεριφορά»

ην καθεστηκυία λογική των δύο μέτρων και δύο σταθμών στην κυβερνητική αντίληψη της ΝΔ, κατήγγειλε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας σήμερα στο OPEN.

«Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις» είπε, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξηγώντας πως η φωτογράφηση χωρίς μάσκα με μια παρέα πέντε ατόμων, δεν είναι μόνο κακό παράδειγμα, αλλά «η κορυφή του παγόβουνου μιας καθεστηκυίας λογικής, του ” ξέρεις ποιος είμαι εγώ”».

«Αυτή τη συμπεριφορά είχαν παλιότερα και έχουν και τώρα» επισήμανε «όχι μόνο ο πρωθυπουργός, αλλά και υπουργοί του, οι οποίοι είτε δεν απαντούν στη Βουλή, είτε δεν δίνουν στοιχεία της αρμοδιότητας των υπουργείων τους, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, επιδεικνύοντας αλαζονεία και απαξίωση των θεσμικών λειτουργιών της δημοκρατίας».

«Η πρωθυπουργική συμπεριφορά πλήττει, συν τοις άλλοις, και την αξιοπιστία των υγειονομικών μέτρων» τόνισε.

«Τι σκέφτεται ένας πολίτης όταν του επιβάλλουν πρόστιμο 150 και 300 ευρώ για κακή χρήση της μάσκας, ενώ ο πρωθυπουργός φωτογραφίζεται χωρίς μάσκα και μη τηρώντας τα μέτρα ασφάλειας;»

 

.