«Η κυβέρνηση λειτουργεί με αυταρέσκεια και θα χρεωθεί τα αρνητικά της»

13 Δεκεμβρίου 2020

Πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία

«Ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της πανδημίας και για την επόμενη μέρα είναι ελλιπής» τόνισε, μιλώντας σήμερα «Στο Κόκκινο 105,5», ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Αμανατίδης.

«Είναι ηλίου φαεινότερον, εδώ, στη Θεσσαλονίκη. Το βλέπουμε στις επισκέψεις, σχεδόν καθημερινές, που κάνουμε μαζί με άλλους βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα νοσοκομεία της πόλης, αλλά και σε όλη την περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας» είπε, σχολιάζοντας ότι τα κυβερνητικά στελέχη φαίνεται πως «δεν παίρνουν τα μαθήματά τους από την πανδημία, ώστε να ενισχύσουν το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας».

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, ερωτηθείς στη συνέχεια για τα ελληνοτουρκικά, απάντησε πως «η κυβέρνηση λειτουργεί χωρίς πυξίδα και ξεκάθαρη γραμμή. Λειτουργεί με αυταρέσκεια και θα … πιστωθεί τα αρνητικά της αποτελέσματα».

Ενόψει της κρίσιμης ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής, εκτίμησε πως η στάση και η πολιτική της Τουρκίας πλήττει τον πυρήνα των αξιών της ΕΕ, για αυτό και είναι επιβεβλημένη η λήψη μέτρων και κυρώσεων, ωστόσο, «όσο η ΝΔ ασκεί “κλειστή” εξωτερική πολιτική, βλέποντας στο εσωτερικό της, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Αμανατίδη στον Θανάση Λαζαρίδη:

.