Η “προοδευτική” Ελλάδα και η “οπισθοδρομική” Βουλγαρία…

26 Δεκεμβρίου 2020

Βουλγαρικό τσουνάμι έχει χτυπήσει τα Σκόπια μετά το βέτο της Βουλγαρίας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων για την είσοδό τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αφού ως τελευταία εξέλιξη καταγράφεται, η πρόταση δυσπιστίας που κατάθεσε ο βουλευτής του VMRO-DPMNE

Αντόνιο Μιλόσοσκι κατά του Νίκολα Ντιμιτρόφ (ΥΠΕΞ των Σκοπίων), επειδή αρνήθηκε να παρουσιαστεί ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της χώρας, προκειμένου να εξηγήσει τις κυβερνητικές πολιτικές, αναφορικά με τη διαμάχη της χώρας των Σκοπίων με τη γειτονική Βουλγαρία!

Αυτή η πρόταση δυσπιστίας του βουλευτή του κόμματος VMRO-DPMNE, που αντανακλά στον Πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, υποστηρίχτηκε τελικά από όλο το κόμμα της αντιπολίτευσης, και στοχεύει στην προσπάθεια, ώστε να αποφευχθούν για την χώρα περαιτέρω επιβλαβείς ξένες αποφάσεις!

Είναι σίγουρο ότι το VMRO-DPMNE κι αν δεν περάσει η πρόταση δυσπιστίας από την Βουλή, θα επανέλθει δριμύτερο, αφού άλλωστε η πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο είναι απόλυτα ισχνή (62 βουλευτές επί συνόλου 120 βουλευτών του νομοθετικό Σώματος)!

Ενδεχομένως λοιπόν το νέο τσουνάμι που χτυπά τα Σκόπια να φέρει νέες εκλογές! Μη ξεχνώντας ότι το VMRO-DPMNE, είναι το εθνικιστικό κόμμα των Σκοπίων, που αυτό-προσδιορίζεται ως Χριστιανοδημοκρατικό!

Που σημαίνει: Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση – Δημοκρατικό κόμμα για την Μακεδονική εθνική ενότητα!

Το δυστύχημα όμως είναι πως θέτει βέτο η βουλγαρική κυβέρνηση και η ελληνική κυβέρνηση ανοίγει διάπλατα την πόρτα της εισόδου της ΕΕ στα Σκόπια, χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς δέσμευση τήρησης της προδοτικής για μας “Συμφωνίας των Πρεσπών”!

Μια κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που προεκλογικά κραύγαζε πως θα την καταγγείλει και πως θα την επαναδιαπραγματευτεί!

Αλλά αφού η εντολή της Άγκελα Μέρκελ είναι τα Σκόπια να μπουν στην ΕΕ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δουλικά υποκύπτει σε αυτήν!

Σύγκριση λοιπόν, μεταξύ της “προοδευτικής” Ελλάδος και της “οπισθοδρομικής” Βουλγαρίας!!

.