Το Μαυρο Πρόβατο η ελλαδα του Bloomberg (Covid Resilience Ranking) για τις υποδομές υγείας στην 50η θέση

24 Δεκεμβρίου 2020

Τα αποτελέσματα της μηνιαίας έρευνας του Bloomberg (Covid Resilience Ranking) σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα στον κόσμο στη διαχείριση της πανδημίας.

Ανάμεσα στις 53 πλουσιότερες χώρες του κόσμου η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας και το χειρότερο lockdown! (ελευθερία στην κίνηση των πολιτών και αρνητικές αλλαγές στη ζωή τους).

Στο γενικό σύνολο των παραμέτρων που συνυπολογίζονται στην έρευνα του Bloomberg (θάνατοι, lockdown, ανταπόκριση του συστήματος υγείας, προβλέψεις για το μέλλον της οικονομίας) η Ελλάδα είναι στην 50η θέση (πάνω μόνον από Μεξικό, Αργεντινή και Περού! Για Ευρώπη ούτε λόγος).

Κάτι σαν κάποιους ασθενείς με κορωνοϊό που βγαίνουν ζωντανοί από τις ΜΕΘ, αλλά πεθαίνουν μετά από ενδο-νοσοκομειακές λοιμώξεις (και βεβαίως κατατάσσονται στους θανάτους από κορωνοϊό).

Η Ελλάδα συγκεντρώνει το χειρότερο σκορ μεταξύ των χωρών στους θανάτους ως ποσοστό των κρουσμάτων με 6,3%, ενώ παράλληλα έχει λάβει τα αυστηρότερα μέτρα, με τη λιγότερη δυνατότητα κινητικότητας των πολιτών.

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία της αυστηρότητας του lockdown η Ελλάδα παίρνει το υψηλότερο σκορ με 84, με τη Γερμανία να ακολουθεί με 82.

Στην κατηγρία της κινητικότητας των πολιτών κατατάσσεται πάλι στη χειρότερη θέση με -49,9% και την Αυστρία να ακολουθεί με -46,9%. 

Τη χειρότερη θέση στην Ευρώπη και την 50ή μεταξύ 53 οικονομιών με ΑΕΠ άνω των 200 δισ. δολαρίων καταλαμβάνει τον Δεκέμβριο η Ελλάδα, όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

 

.