Oι Τούρκοι από τα Κατεχόμενα για να υλοποιούν αποστολές περιπολίας και καταγραφής δεδομένων της εθνικής φρουράς

31 Δεκεμβρίου 2020

Oι Τούρκοι από τα Κατεχόμενα για να υλοποιούν αποστολές περιπολίας και καταγραφής δεδομένων της εθνικής φρουράς

λίγο αναφέρθηκε ότι τουλάχιστον δύο τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τύπου Bayraktar TB2 UAV πετούν κοντά στα ελληνοκυπριακά σύνορα καταγράφοντας τα πάντα, σύμφωνα με το elliniko fenomeno gr

Χθες ένα ακόμη μη επανδρωμένο εναέριο όχημα του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, τύπου Bayraktar TB.2 (TCB808) απογειώθηκε από το βορειοανατολικό τμήμα του νησιού της Κύπρου υπό τον έλεγχο της Τουρκίας, και υλοποίησε το πρωί αποστολή περιπολίας στην ανατολική Μεσόγειο έως νότια της Αττάλειας.

Ουσιαστικά οι Τούρκοι απογειώνουν τουρκικά Bayraktar TB.2 από τα Κατεχόμενα για να υλοποιούν αποστολές περιπολίας και καταγραφής δεδομένων της εθνικής φρουράς, ειδικά μετά την είδηση της παραλαβής των νέων σερβικής κατασκευής πυροβόλων NORA.

Η μη ελληνική στρατιωτική παρουσία με μαχητικά αεροσκάφη για παράδειγμα ή επιθετικά ελικόπτερα για να μην θιγούν οι αλαζόνες νεο-οθωμανοί Τούρκοι, δεν είναι ούτε λύση ούτε στάση που αρμόζει στον ελληνισμό.

Η Τουρκία με την μέθοδο των παραβιάσεων, των υπερπτήσεων και γενικά των μελετημένων προκλήσεων, προσπαθεί να “γκριζάρει” ολόκληρες περιοχές, με στόχο να τις διεκδικήσει στο μέλλον με κάθε τρόπο.

Εδώ και αρκετές ημέρες οι Τούρκοι έχουν τοποθετήσει στο αεροδρόμιο της Τύμπου μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα οπλισμένα με πυραύλους, για επιχειρήσεις στη Λιβύη και στη Συρία.

Οι Τούρκοι την ίδια ακριβώς στιγμή ομιλούν με το καθεστώς Άσαντ, μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα πιο μακριά στην Κύπρο απειλούν με πτήσεις των drone τους.

Πρόκειται για μια στρατηγική που αντανακλά στις πραγματικές προθέσεις της Άγκυρας που στοχοποιεί πλέον ευθέως τον ελληνισμό σε Αιγαίο και Κύπρο.

Η Κύπρος είναι υποχρεωμένη να καταφύγει στον ΟΗΕ, δηλώνουν κάποιοι, αλλά ο οργανισμός αυτός δεν μπορεί να δώσει λύση σε καμία περίπτωση. Η Ελλάδα με την ενεργοποίηση του ενιαίου δόγματος με την Κύπρο, μπορεί να δώσει μια λύση στις προκλήσεις της Τουρκίας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το αποκαλούμενο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδος-Κύπρου πρέπει να ενεργοποιηθεί ξανά. Διότι σε περίπτωση κρίσης κανείς στην κυριολεξία δεν πρόκειται να μας βοηθήσει, εκτός εάν βοηθηθούμε μόνοι μας.

Έτσι οι κυβερνήσεις σε Αθήνα και Λευκωσία θα πρέπει να αναζητήσουν και να βρουν τον τρόπο για να το ενεργοποιήσουν και μάλιστα γρήγορα, διότι πολύ σύντομα η κατάσταση με τον εξοπλισμό μαμούθ της Τουρκίας θα είναι μη αναστρέψιμη.

Αν καταφέρουμε δε ως ελληνισμός να επιτύχουμε μέσω του αγωγού φυσικού αερίου East Med, την δημιουργία μιας κοινής αεροναυτικής δύναμης, με τα παράκτια κράτη όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ, τότε οι Τούρκοι θα έχουν απέναντι μας πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Ο συνεχής εξοπλισμός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων με αεροσκάφη, πλοία ή πυραύλους Κρουζ, έχει απομακρύνει ένα μέρος παλαιότερων επιφυλάξεων των κυβερνήσεων των χωρών αυτών, για την δημιουργία μιας κοινής αεροναυτικής δύναμης που θα ελέγχει τον αγωγό στην περιοχή, απαγορεύοντας στους Τούρκους να “σουλατσάρουν” ανενόχλητοι στην Α.Μεσόγειο.

Επίσης σήμερα, θα πρέπει να τεθούν σε ισχύ πραγματικοί αμυντικοί μηχανισμοί και στην Κύπρο για να μπορούν να αντιμετωπιστούν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία χρησιμοποιούν ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας ως όπλο επίδειξης δύναμης όπως φαίνεται.

.