Αμεση διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στην αρμόδια ελληνική προξενική Αρχή στη Φρανκφούρτη, αναφορικά με την περίπτωση Έλληνα πολίτη που βρέθηκε νεκρός

16 Μαρτίου 2021

Άμεση διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στην αρμόδια ελληνική προξενική Αρχή στη Φρανκφούρτη, αναφορικά με την περίπτωση Έλληνα πολίτη που βρέθηκε νεκρός τον Φεβρουάριο 2019 στην πόλη Ντάρμασταντ.

Αυτό έγινε γνωστό μέσω σχετικής ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών.

Σχετικά με την περίπτωση Έλληνα πολίτη, ο οποίος ανευρέθη νεκρός από τις γερμανικές αρχές τέλη Φεβρουαρίου 2019 στην πόλη Darmstadt, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έδωσε εντολή για την άμεση διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στην αρμόδια ελληνική προξενική αρχή στη Φρανκφούρτη», αναφέρει η ανακοίνωση.

Νεκρός στην άκρη ενός ποταμού

Ο εν λόγω άνθρωπος στις 16 Φεβρουαρίου του 2019 ταξίδεψε αεροπορικώς στη Γερμανία.

Είχε ήδη βρει δουλειά σε εργοστάσιο πλαστικών, όπως είπε σε δικούς του, χωρίς όμως να τους αναφέρει τον ακριβή τόπο εργασίας του. Μιλούσε καθημερινά με τη μητέρα του, ωστόσο στις 23 Φεβρουαρίου χάθηκαν τα ίχνη του.

Ο άτυχος άνδρας είχε βρεθεί νεκρός στην άκρη ενός ποταμού της πόλης Ντάρμσταντ, κοντά στη Φρανκφούρτη. Στην κατοχή του βρέθηκαν τα προσωπικά του στοιχεία, γεγονός που άνοιξε τον δρόμο των ερευνών της τοπικής Αστυνομίας.

Τότε, καθώς δεν κατέστη δυνατή η όποια επικοινωνία με το ελληνικό Προξενείο, η Γερμανική Αστυνομία κράτησε τη σορό του άνδρα σε ψυγείο περίπου έξι εβδομάδες και στη συνέχεια προχώρησε στην αποτέφρωσή του.

Η μητέρα του άνδρα εκείνες τις ημέρες επισκέφτηκε την κόρη της που ζούσε στην ίδια πόλη, με την ελπίδα ότι θα έχει νέα του.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό και επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου δήλωσε την εξαφάνιση στο Τμήμα Τριπόλεως.

Τότε ενεργοποιήθηκε και η EUROPOL και για ενάμισι χρόνο συντονίστηκε μια προσπάθεια αναζήτησης, η οποία δεν είχε επιτυχία.

.