Βυζαντινές πρακτικές: ”Αποκαθήλωση” αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου;;

14 Μαρτίου 2021

Επιβάλετέ η ανακήρυξη ανεξάρτητης / αυτοκέφαλης Εκκλησίας στην Αμερική

Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο αποκαλούμενος και ”οικουμενικός”, σέβεται και τηρεί τις… παραδόσεις (του). Στα κοντά 30 χρόνια πατριαρχίας του, φροντίζει να οδηγεί σε ”παραίτηση” όλους τους αρχιεπίσκοπους Αμερικής. Ιάκωβος, Σπυρίδων, Δημήτριος τα ”θύματα”. Μας έχει πείσει ότι πάνω από όλα γι’ αυτόν, είναι η αρχομανία, το ”εγώ” του και η αγάπη στο χρήμα. Σύνθημά του: ”Διαίρει, βασίλευε και κονόμα”.

Με βάση την… ”προϊστορία”, το ερώτημα των ολίγων Ομογενών που ασχολούνται ακόμα με την άσχημα οσμίζουσα ”εμπορική επιχείρηση”, Αρχιεπισκοπή μας στις ΗΠΑ, είναι ΠΟΤΕ θα οδηγηθεί σε ”παραίτηση” και ο αρχιεπ. Ελπιδοφόρος. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Με Βαρθολομαίο, η επανάληψη είναι δεδομένη.

Γνωστός και ο δημιουργός εκκλησιαστικών κρίσεων στις ΗΠΑ, με υπόδειξη πατριάρχη, ώστε να ”παρεμβαίνει” μετά ο Βαρθολομαίος γιά να ”παραιτεί” μη αρεστούς. Είναι ο εισπράκτορας του πατριάρχη στις ΗΠΑ και άτυπος αρχιεπίσκοπος, ο φΑΚ (φάδερ ‘Αλεξ Καρλούτσος). Συμπράττει και η μικρής κυκλοφορίας-απήχησης εφημερίδα του Αντ. Διαματάρη.

Ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος (Γιάννης Λαμπρινιάδης), που επιλέγηκε-”εκλέγηκε” παράτυπα και αντικαταστατικά, μας ήρθε Ιούνιο 2019, δύο εβδομάδες πριν ο Κούλης Μητσοτάκης γίνει πρωθυπουργός. Στην ενθρόνισή του και η κ. Μαρέβα Μητσοτάκη, γιά να μας τονίσει τις ”άριστες σχέσεις” του Ελπιδοφόρου με την (ευρύτερη) ”άγια οικογένεια”, του ”έσχες” χωρίς ”πόθεν”.

Προβεβλημένος, ο νέος αρχιεπίσκοπος από εξαγορασμένα ΜΜΕ Αθηνών, που τον παρουσίαζαν και ως τον διάδοχο Βαρθολομαίου.

( Διευκρίνηση: Ο Ελπιδοφόρος έχει καταγγελθεί ονομαστικά, δημόσια, γραπτά και από ΜΜΕ των ”βετεράνων ενόπλων δυνάμεων ΗΠΑ”, ως ”πράκτορας της Τουρκίας” )

Αρχική σκέψη των διαπλεκόμενων του Φαναρίου ήταν να γίνει αρχιεπίσκοπος στις ΗΠΑ ο μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, ”κολλητός” του εισπράκτορα του Βαρθολομαίου, φΑΚ. Εμμανουήλ και φΑΚ, είναι οι δύο εκλεκτοί του Βαρθολομαίου, που φροντίζουν τους παχυλούς τραπεζικούς του λογαριασμούς σε ευρωπαϊκές πόλεις (εκτός Τουρκίας).

Αλλά ένα δημοσίευμα του ”ΚΑΛΑΜΙ” γιά το ”ποιόν” του τότε Γαλλίας και τώρα ”γέροντα” Χαλκηδόνος, μετά την παρουσία του σε μία… ”τιμητική δεξίωση” στην Νέα Υόρκη γιά τον φΑΚ χάλασε την δουλειά. Και ο Γαλλίας, δήλωσε ‘Ανοιξη 2019, ότι ”δεν ενδιαφέρεται γιά την Αρχιεπισκοπή Αμερικής”. Το σχέδιο Βαρθολομαίου-Εμμανουήλ άλλαξε: ”Στέλνουμε τον φιλόδοξο Ελπιδοφόρο στην υπό διάλυση Αρχιεπισκοπή ΗΠΑ, αυτός θα φαντασιώνεται ότι έγινε μεγάλος και τρανός κι εμείς καθορίζουμε εδώ τις κονόμες και τον επόμενο πατριάρχη”.

Ο Ελπιδοφόρος, άσχετος με ΗΠΑ και Ομογένεια, ήρθε με ”αέρα” παντογνώστη. Εγωμανής κι αυτός όπως ο Βαρθολομαίος, πίστεψε ότι θα πορευτεί με την διαχρονική ”σαβούρα”, που εκφράζεται βασικά από την εφημερίδα ”Εθνικός Κήρυξ” Αστόριας Νέας Υόρκης (γνωστή και ως ”Κόρακας”), που την προτιμούν μερικές εκατοντάδες ηλικιωμένων.

Νόμιζε ότι ”ποιμένοντας” την παλαιότερα δυνατή και πλούσια, αλλά τώρα υπό διάλυση Αρχιεπισκοπή ΗΠΑ, θα αποκτούσε ”κύρος” και την υποστήριξη του κατεστημένου της Ουάσιγκτον, γιά να επιστρέψει στο Φανάρι ως πατριάρχης. Πίστεψε ότι πετούσε ψηλά, αλλά ξέχασε να φορέσει… αλεξίπτωτο.

Αγνόησε κι ένα σημαντικό γεγονός: ‘Οτι το χρήμα των ”χρήσιμων γραφικών” νεόπλουτων Ομογενών (που εξαπατούν την Φορολογική Υπηρεσία ΗΠΑ, με την βοήθεια της Αρχιεπισκοπής), καταλήγει στον… Βαρθολομαίο και όχι στις ανάγκες της Εκκλησίας μας στις ΗΠΑ.

‘Ετσι, ενώ περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια αναπαύονται στις ΗΠΑ σε ”πατριαρχικά ταμεία αρχόντων”, με διαχειριστή τον φΑΚ, η Αρχιεπισκοπή αναγκάστηκε να πάρει δάνειο 5 εκατ. δολ. λίγο πριν την ”παραίτηση” αρχειπ. Δημήτριου, γιά τις τρέχουσες ανάγκες της, υποθηκεύοντας το κτίριό της.

Ο Ελπιδοφόρος έδειξε τις προθέσεις του αμέσως: Να σιγουρέψει ότι το χρήμα της Ομογένειας, μαζί και τα κτίρια-οικόπεδα εκκλησιών, θα υπάρχουν γιά το Φανάρι, με αυτόν ως πατριάρχη μελλοντικά, να βάλει στο ”μαντρί” και τα μοναστήρια, να κάνει τον ‘Αγιο Νικόλαο στο κάτω Μανχάτταν ”πατριαρχικό ‘Ιδρυμα” γιά μελλοντικές κονόμες.

Μας μίλησε γιά…”διαφάνεια” και ”εντιμότητα”, μας δήλωσε ”υπέρμαχος κατά των διακρίσεων” και το πρώτο που έκανε ήταν να αποκλείσει ελληνόφωνα ΜΜΕ (π.χ. ΚΑΛΑΜΙ), πιστοποιώντας έτσι ότι είναι ”κομπλεξικός παπατζής”.

Η ”διαφάνεια” Ελπιδοφόρου πιστοποιήθηκε και στην υπόθεση με την ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου, που καταστράφηκε με το τρομοκρατικό χτύπημα στους ”δίδυμους πύργους” Νέας Υόρκης, 11 Σεπ. 2001. ‘Ενα έργο που δεν έπρεπε να ξεπεράσει τα 20 εκατ. δολάρια, έφτασε στα 85. Γιά το ζήτημα των 10+ εκατ. χρημάτων Ομογένειας γιά την ανοικοδόμηση, που κατάληξαν στον φιλοχρήματο Βαρθολομαίο, ως μέρος της εξαγοράς του γιά ”παραχώρηση” αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία Ουκρανίας, μετά από απαίτηση της Ουάσιγκτον, ούτε κουβέντα. Φυσικά, ο Ελπιδοφόρος γνωρίζει άριστα τα της απάτης.

Ο Ελπιδοφόρος, που ήταν γιά πολλά χρόνια δίπλα στον Βαρθολομαίο στην Κων/πολη, θα έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα πως ενεργεί ο ”οικουμενικός”. Πόσο ραδιούργος είναι. Θα έπρεπε, το ελάχιστο, να γνωρίζει την προϊστορία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και πως την αντιμετώπισε ο Βαρθολομαίος.

Και τώρα ”έπεσε η κεραμίδα”. Ο ”οικουμενικός” της βυζαντινής σκευωρίας και διαπλοκής, ”αναβάθμισε” τον Γαλλίας σε μητροπολίτη ”γέροντα” Χαλκηδόνος. Ξεκάθαρο το μήνυμα προς όλους: ”Αυτόν θέλω γιά διάδοχο μου”. Συμφωνεί και η κυβέρνηση της Τουρκίας, αφού αυτή εγκρίνει τελικά την εκλογή πατριάρχη. Ο Εμμανουήλ -όπως και ο Ελπιδοφόρος- έχει και την υπηκοότητα της Τουρκίας, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση γιά εκλογή πατριάρχη. Φυσικά ο Ελληνισμός, ειδικά στις ΗΠΑ, αδιαφορεί ολικά αν ο επόμενος πατριάρχης, όργανο της τουρκικής κυβέρνησης, θα λέγεται Εμμανουήλ ή Ελπιδοφόρος ή… Καρλούτσος ή οτιδήποτε.

( Διευκρίνηση: Ο Ελπιδοφόρος ισχυρίζεται ότι αυτός ζήτησε από τον Βαρθολομαίο την ”απομάκρυνση” του πρώην μητροπολίτη Χαλκηδόνος Αθανάσιου, γιά να τον διαδεχτεί ο Εμμανουήλ και ότι η θέση του επόμενου πατριάρχη -γιά τον εαυτόν του- είναι προσυμφωνημένη. )

Πρώτος χάρηκε γιά τον ”κολλητό” του, τον Εμμανουήλ, ο άτυπος αρχιεπίσκοπος, ο φΑΚ, που τώρα είναι ”στα μαχαίρια” με τον Ελπιδοφόρο, ως ”ανταγωνιστές” γιά την ”εξουσία” στην Αρχιεπισκοπή.

‘Εχουμε όμως και μία αξιοσημείωτη αλλαγή, με την νέα ”γραμμή” από το Φανάρι: Ξαφνικά, ο ”Κόρακας”, άλλαξε πορεία. Και από υμνητής Ελπιδοφόρου, έγινε υμνητής Εμμανουήλ, υποβιβάζοντας τον Ελπιδοφόρο στην… β’ κατηγορία. Φυσικό κι επόμενο, επειδή ο ιδιοκτήτης του ”μυρίζεται” το χρήμα και ακολουθώντας το (μαζί και τον φΑΚ), δεν διστάζει να πουλάει όσους χτες προωθούσε και υποστήριζε.

Το αύριο γνωστό. Σιγά σιγά θα αρχίσει η ”υποβάθμιση” Ελπιδοφόρου και σιγά σιγά θα αρχίσει η προβολή Εμμανουήλ. Μέλλον η Εκκλησία μας στις ΗΠΑ δεν έχει, είναι υπό διάλυση, οι ”πιστοί” την εγκαταλείπουν. Η Ομογένεια γνωρίζει ότι είναι μία ”εμπορική επιχείρηση”, χωρίς ιεραποστολικό, φιλανθρωπικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό έργο, που ενδιαφέρεται ΜΟΝΟ γιά το χρήμα.

Οι ‘Ελληνες στις ΗΠΑ έχουν μηδενική εκτίμηση γιά τον Βαρθολομαίο. Τον θεωρούν ”διαιρετικό” και ”διεφθαρμένο, που ενδιαφέρεται μόνο γιά το χρήμα των Ελληνοαμερικανών” και το λένε δημόσια. Γνωρίζουν ότι 30 χρόνια φρόντισε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Τουρκίας, γιά την διάλυση της Ομογένειας, μέσω της Αρχιεπισκοπής. Συνεργός του, ότι πιό βρώμικο πέρασε ποτέ από την Εκκλησία και την Ομογένεια: Ο φΑΚ, που συνειδητά κι αυτός εργάστηκε γιά την διάλυση της Ομογένειας. Από κοντά και η ”χαβούζα Διαματάρη” (ο ”Εθνικός Κήρυξ”), που συμμετείχε και αυτός -γιά το χρήμα- στην διάλυση Εκκλησίας και Ομογένειας.

Και τώρα Ελπιδοφόρε, τι γίνεται;;; Οι ”κακές παρέες” μόνο ζημιά κάνουν. Κι εσύ νόμισες ότι θα ”πορευτείς” με Καρλούτσο και Διαματάρη. Αυτοί οι δύο ειδικά είναι ανώτεροι και από… ”τριπρόσωπο”. ‘Εχουν πολλά ”πρόσωπα”. Δεν ήξερες, γιατί δεν ρώταγες;;; Δεν στο επέτρεπε η αλαζονία σου;;; Την έπαθες την ζημιά.

Αλλά… Υπάρχει ένα ΑΛΛΑ.

Θα επιλέξεις, Ελπιδοφόρε, να παραμένεις ”γλάστρα”, δηλ. ”υπάκουος” και κατευθυνόμενος ή ”θα παίξεις μπάλα”;;; Αν ρωτήσεις 100 Ομογενείς, οι 90 θα σου πουν ”θέλουμε απεγκλωβισμό από το βρώμικο πατριαρχείο και τον Βαρθολομαίο. Δεν είμαστε ραγιάδες, χρήσιμοι μόνο γιά να δίνουμε χρήμα σε έναν διεφθαρμένο, αρχομανή, διαιρετικό, κομπλεξικό πατριάρχη, όργανο της τουρκικής κυβέρνησης”.

Αν θέλεις να μείνεις στην ιστορία, Ελπιδοφόρε, η λύση είνα μονόδρομος: Ανεξάρτητη-Αυτοκέφαλη Εκκλησία στην βόρεια, κεντρική και νότια Αμερική (λογικά θα έπρεπε να είχαμε Πατριαρχείο). Η Ομογένεια έτοιμη, οι μητροπολίτες έτοιμοι. Τόλμησε, γιά να δεις και την προτομή σου, ως ”ήρωα”, σε κάθε εκκλησία στην Αμερική.

Πράξε ανάλογα. Διαφορετικά και γιά ”υπάκουος”, δηλ. γιά ”γλάστρα”, καλός είσαι, αλλά όχι άξιος και χρήσιμος γιά τον Ελληνισμό ΗΠΑ, που δημιούργησε-έχτισε τις εκκλησίες, τα σχολεία και τα ιδρύματα, αυτά που οι ”έξυπνοι” του Φαναρίου, έβαλαν στόχο, γιά να αρπάξουν τους τίτλους ιδιοκτησίας.alamius

.