Εταιρία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) Δήμου Θεσσαλονίκης

26 Μαρτίου 2021

Στην Πρόσκληση προς τους Δημοτικούς Συμβούλους (Θέμα 54ο) αναφέρει επί λέξει:

“Έγκριση χρηματοδότησης ποσού 3.300.000,00€ για τις λειτουργικές δαπάνες της επιχείρησης ειδικού σκοπού με την επωνυμία Δημοτική

Εταιρία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) Δήμου Θεσσαλονίκης, έτους 2021″.

Σύμφωνα με τον κ.Ιωάννη ΝΑΣΙΟΥΛΑ μόλις πριν από λίγους μήνες, ο Δήμαρχος Ζέρβας “έριξε” ακόμα 1,5 εκατομμύριο στην TV100 για “να αντιμετωπίσει τις έκτακτες ανάγκες της πανδημίας”!

Και αυτό το ενάμιση εκατομμύριο ευρώ, μόνον για τον τελευταίο από τους 12 μήνες του προϋπολογισμού του 2020!

Ξήλωσε τους Αρχισυντάκτες που είχαν ένα καντάρι πτυχία, αλλά η φωνή τους δεν πειθαρχούσε στις πολιτικά γελοίες υποδείξεις του Δημαρχειακού Μεγάρου. Παίζει φτηνά γουέστερν της δεκαετίας του 1970, την ύπαρξη των οποίων αγνοούν ακόμα και αυτοί που τα κινηματογράφησαν. Παίζει και Bonanza!

Δεν παίζει όμως καθόλου πολιτικό διάλογο των εκλεγμένων της πόλης μας.

Δεν παίζει τις αποκαλύψεις μας για την διοίκησή του, που είναι large με τα χρήματα των “σκοτωμένων” Ελληνίδων και Ελλήνων της Θεσσαλονίκης. Έπαιζε από το πρωί ως το βράδυ το σήριαλ “Μπέργκαμο η Θεσσαλονίκη”, και “τί καλό που είναι το Lockdown”.

Έπαιζε τις τσιρίδες του Δημάρχου Θεσσαλονίκη “να κλείσει η Νέα Παραλία”, “να κλείσει η Θεσσαλονίκη”, “να κλείσουν τα σχολεία”.

Τώρα που ήρθε η ώρα να μετρήσουμε τους νεκρούς από τον δολοφονικό γενικό εγκλεισμό, που ζημιώσαμε τους Έλληνες 100 δισεκατομμύρια ευρώ από την οικονομική τους δολοφονία, που καταλάβαμε πως οι διπλές, γελοίες μάσκες του Δημάρχου μπροστά στις κάμερες είναι φτηνοί θεατρινισμοί για να αρέσει στον Μητσοτάκη, η επιδότηση του TV100 για να μας ταΐζει πολιτικό σανό δεν είναι απλώς δηλητηριώδης πολυτέλεια – είναι σαν να φτύνουμε τους Θεσσαλονικείς στο πρόσωπο.

Όχι απλώς θα καταψηφίσω τα εκατομμύρια του Ζέρβα στην TV100, αλλά θα τον ξεσκεπάσω όσο δεν φοβόταν και όσο δεν φανταζόταν.

Ο Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας

Είναι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη” και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης

.