Η δράση ΜΙΤ. Η ανατίναξη του υποσταθμού της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο οι τρεις συλληφθέντες έφεραν μαζί τους όπλα τουρκικής κατασκευής τα οποία παραπέμπουν σε τουρκικές παραστρατιωτικές ομάδες που χρησιμοποιούνται για δολιοφθορές στα σύνορα με τη Συρία.

8 Μαρτίου 2021

Η άγνωστη δράση ΜΙΤάδων!Η ανατίναξη του υποσταθμού της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο και το ζευγάρι των “καθηγητών” από την Τουρκία που αλώνιζε στο Κολωνάκι.

Του Άρη Σπίνου.Εξαφανισμένη από παντού η είδηση ότι μόλις τρεις μέρες μετά την έκρηξη στον υποσταθμό της ΔΕΗ στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου που άφησε στο σκοτάδι τη μισή Αττική και την Πελοπόννησο, συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας τρεις υπήκοοι Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις συλληφθέντες δήλωσαν πολιτικοί πρόσφυγες και κατατρεγμένοι από το σύστημα Ερντογάν, ενώ τόνισαν ότι αναγκάστηκαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας καθώς κινδύνευε άμεσα η ζωή τους. Παρόλα αυτά, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι έφεραν μαζί τους όπλα τουρκικής κατασκευής τα οποία παραπέμπουν σε τουρκικές παραστρατιωτικές ομάδες που χρησιμοποιούνται για δολιοφθορές στα σύνορα με τη Συρία.

Σύμφωνα με επιτελείς της αντιτρομοκρατικής, το εν λόγω περιστατικό που ακόμα διερευνάται, φέρει πολλές ομοιότητες με άλλο συμβάν πέρυσι τέτοια εποχή στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Κολωνακίου.

Πιο συγκεκριμένα, στα μέσα Ιανουαρίου του 2020 ζευγάρι “πανεπιστημιακών καθηγητών” από την Κωνσταντινούπολη, εγκαταστάθηκε μόνιμα σε υπερπολυτελές διαμέρισμα στον Λυκαβηττό, που διαμένει και γνωστός τηλεπαρουσιαστής και εφοπλιστής. Μάλιστα, ανέπτυξαν φιλικές σχέσεις με άλλους ενοίκους της πολυκατοικίας που διέμεναν και οι οποίοι είναι επίσης γόνοι γνωστών οικογενειών.

Το ενοίκιο για το διαμέρισμα στην συγκεκριμένη πολυκατοικία είναι 3.000 ευρώ. Πριν την έναρξη του πρώτου lockdown είχαν έντονη κοινωνική ζωή βγαίνοντας σε όλα τα in στέκια της περιοχής, διευρύνοντας έτσι τις κοσμικές επαφές τους. Οι ίδιοι δήλωναν πολιτικοί πρόσφυγες καθώς ανέφεραν ότι κυνηγήθηκαν από το καθεστώς Ερντογάν λόγω των πολιτικών τους απόψεων, και μάλιστα τόνιζαν ότι εκδιώχθηκαν από το πανεπιστήμιο που δίδασκαν.

Σύντομα, όμως, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής έφτασε στα ίχνη τους, καθώς αξιοποιήθηκαν πληροφορίες που ήθελαν τους εν λόγω… καθηγητές να έχουν ύποπτες συναντήσεις με στελέχη της τουρκικής πρεσβείας της Αθήνας. Τα έμπειρα στελέχη της ΕΛΑΣ φέρονται να προέβησαν σε παρακολούθηση τόσο με φυσικά, όσο και με τεχνικά μέσα και έτσι οι υποψίες τους επιβεβαιώθηκαν.

Το αποτέλεσμα ήταν οι Τούρκοι «καθηγητές» να αναχωρήσουν άρον άρον, όταν κατάλαβαν ότι οι κινήσεις τους παρακολουθούνται.

Μάλιστα, πριν αναχωρήσουν έβαψαν το σύνολο των τοίχων του σπιτιού που διέμεναν, και άλλαξαν τα σιφώνια του μπάνιου ώστε οι διωκτικές αρχές να μην εντοπίσουν γενετικό τους υλικό (δακτυλικά αποτυπώματα, τρίχες κ.λπ.).

Ο τρόπος διαφυγής τους επιβεβαίωσε τις υποψίες των αστυνομικών, οι οποίοι με την ενδελεχή τους έρευνα κατάφεραν να αποκαλύψουν το «διαβολικό» ζευγάρι προτού αυτό προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια εντός της ελληνικής επικράτειας.

.