Κανείς δεν έχει να κερδίσει από την παράταση των απαγορεύσεων και απο το σκηνικό έντασης

17 Μαρτίου 2021

Παρέμβαση του Νίκου Ι. Νικολόπουλου ιδρυτικού μέλους κινήματος « ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» και προέδρου Χριστιανοδημοκρατικού όμματος Ελλάδος

H εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στο ρεπορτάζ της γράφει ότι η δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη έγινε με βάση σχέδιο, το οποίο οργανώθηκε πριν από αρκετές ημέρες με διασύνδεση οργανωμένων ομάδων ,που έως την επίθεση ήταν-υποτίθεται-εχθροί.

Αφού τα γράφει αυτά στο κύριο άρθρο της γράφει: ”στο ερώτημα που διατυπώνεται αφελώς ή υστερόβουλα ποιος ωφελείται πολιτικά από το σκηνικό έντασης η απάντηση είναι απλή: Κανείς. Η χώρα ζημιώνεται. Κανείς δεν έχει να κερδίσει από την παράταση των απαγορεύσεων που προκαλούν οι μεγάλες συναθροίσεις. Κανείς δεν θα βγει κερδισμένος αν η Ελλάδα δώσει πάλι την εντύπωση ότι εκτροχιάζεται…”

Αυτά μας τα είπαν κι άλλοι…

Όταν καιγόταν στο κέντρο της Αθήνας ο “ΚΑΤΡΆΝΤΖΟΣ”. ‘Όταν καιγόταν το “ΜΙΝΙΟΝ”. Όταν καίγονταν το “Κ.ΜΑΡΟΥΣΗΣ” με 6-7 περαστικούς και εργαζόμενους σε αυτό. Όταν σκοτώνονταν ο Κουμής και η Κανελλοπούλου. Όταν καίγονταν το Πολυτεχνείο και σκοτώνονταν ο Καλτεζάς. Στη θέση τους ξεφύτρωσαν άλλοι πιο ισχυροί. Κάποιους έβλεπε στη συνέχεια ο κ .Μητσοτάκης και μίλησε για Διαπλοκή. Και πολυεθνικές ήρθαν και έφτιαξαν πύργους εξουσίας με ντόπιους ,εγχώριους αντιπροσώπους τους. Κάποιους είδε ο κ. Καραμανλής και μίλησε για “νταβατζήδες”.

Πράγματι η χώρα ζημιώθηκε. Και θα ζημιώνεται. Με τρόπο μοναδικό στην Ευρώπη. Με σχέδιο. Αυτό που βρήκε και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Έχουμε ικανότατη Αστυνομία, όταν είναι ελεύθερη. Τα ανακαλύπτει από πριν τα σχέδια. Αν τα αφήνει να εξελιχθούν αυτό συμβαίνει γιατί κάποιοι τις δένουν τα χέρια. Και αφήνουν ελεύθερους άλλους να την γκρεμίσουν και από τα μηχανάκια της. Με συνεργούς εντός και εκτός των τειχών. Ένστολους ή με άλλες λεοντές και προβιές.

Έχουν σχέδιο να αναδείξουν άλλους από τις σημερινές στάχτες και λίγο αν τραβηχτεί η κουρτίνα θα φανούν κάποιοι να κρατούν στο χέρι κάτι που μοιάζει με ΦΕΚ και με νέα νομοσχέδια…

Πλατεία Ν. Σμύρνης. Ούτε μπαχαλάκηδες ούτε τίποτα. Νέοι άνθρωποι και
οικογένειες.

Πως να αντιμετωπισθούν αυτοί χωρίς όργιο αστυνομικής βίας εν ψυχρώ, ώστε να πάρει μπροστά η εφαρμογή του σχεδίου που λέει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ;

Εσκεμμένα (ξανα)οδηγείται η κοινωνία σε διχασμό. Ωθούνται οι πολίτες ώστε αντί να
βλέπουν στο πρόσωπο των αστυνομικών κάποιον που εγγυάται την ασφάλεια και
την προστασία τους , να βλέπουν κάποιους που μπορούν αναίτια να τους σπρώξουν
να τους προσβάλλουν να τους κτυπήσουν, να τραμπουκίσουν επάνω τους και τέλος
να τους χώσουν μέσα με αστείες δικαιολογίες ή και στημένα στοιχεία.
Από την άλλη πλευρά διαπαιδαγωγούνται οι νέοι αστυνομικοί στην αυθαιρεσία και
στην αίσθηση ότι είναι υπεράνω του Νόμου που δουλειά τους είναι να τον
υπερασπίζονται.

ΟΙ λίγοι εξ αυτών θα ανταμειφθούν με “καλές δουλειές” σε τραπεζικά ιδρύματα, επιχειρήσεις που αναδύονται από τις στάχτες…Οι πολλοί θα είναι κι αυτοί τα θύματα. Είναι σίγουρο ότι κάποια από τα θύματα της μεταχείρισης αυτής, που αναίτια και άδικα έγιναν θύματα θα αντιδράσουν και θα υπάρξουν νέα θύματα.

Ταυτόχρονα η κοινωνική κατακραυγή εναντίον των πρακτικών αυτών της αστυνομίας θα αρχίσει να
προσωποποιείται και θα έχει σαν αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να νιώσουν ότι η
κοινωνία τους εχθρεύεται, να ξεκοπούν και να γίνουν πιο επιθετικοί. Αποτέλεσμα να
μπούμε σε ένα φαύλο κύκλο που θα πυροδοτεί συνεχώς συγκρούσεις μεταξύ
κοινωνίας και αστυνομίας.

.