«Φεύγω πικραμένoς/-η και σ’ αφήνω, ακυβέρνητη στην θάλασσα σανίδα… Δεν μπορώ το αίμα μου να δίνω σε μιάν άρρωστη συνέχεια πατρίδα»

16 Μαρτίου 2021

Τι πίνουν, τι καπνίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ;

Το σχέδιο των προγραμματικών του θέσεων, έδωσε στην δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ για ”δημόσια κοινωνική διαβούλευση”, ενόψει της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του Απριλίου.

Μας κάνει την μεγάλη τιμή να ασχολείται και με τον απόδημο Ελληνισμό, τον οποίον αποκαλεί ”διασποράς”, με μία ολόκληρη… παράγραφο!!! Εντυπωσιακό.

Πιστοποιώντας την άγνοια περί απόδημου Ελληνισμού που τον χαραχτηρίζει και την προσβλητική αδιαφορία γιά τους εκτός συνόρων ‘Ελληνες, αναφέρει στο κεφάλαιο 6, παρ. 8:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει μια συγκροτημένη στρατηγική για την υποστήριξη του ελληνισμού της Διασποράς και την αξιοποίηση των δημιουργικών δυνάμεων του. Υπογραμμίζει τον ρόλο του ελληνισμού της Διασποράς στη διεθνοποίηση των ελληνικών διεκδικήσεων και την προώθηση των στρατηγικών συμφερόντων της χώρας. Η εξασφάλιση του δικαιώματος ψήφου για σημαντικό μέρος των Ελλήνων της Διασποράς, διαδικασία που προωθήθηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οφείλει να ενισχύει την αμφίδρομη σχέση των ομογενών με την πατρίδα, εδραιώνοντας τη συμβολή των ελληνικών κοινοτήτων στην παραγωγική ανασυγκρότηση και αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να προωθηθούν και νέες πρωτοβουλίες με στόχο την επίλυση χρόνιων προβλημάτων και εκκρεμοτήτων που αφορούν την ομογένεια».

Πρώτα από όλα ”συντρόφια” της δεξιάς νοοτροπίας, μάνα-πατρίδα έχουμε λέγεται Ελλάδα, δεν είμαστε ”διασπορά”. Είμαστε Απόδημοι, δηλ. εκτός συνόρων ‘Ελληνες, που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, μορφωθήκαμε στην Ελλάδα. ”Διασπορά” έχουν τα μυαλά σας, κυβερνήσεων, πολιτικών-κομμάτων Ελλάδας, που ονομάζουν π.χ. την μόνιμη Επιτροπή της Βουλής ως ”Διασποράς” και τον αρμόδιο υφυπουργό Εξωτερικών ως ”Απόδημου Ελληνισμού”.

Γιά ποιό δικαίωμα ψήφου ομιλείτε και μάλιστα ”για σημαντικό μέρος των Ελλήνων της Διασποράς”, όταν -όπως και οι ίδιοι υποστηρίζετε σε ερώτηση στην Βουλή- ”δικαίωμα ψήφου” από τον τόπο κατοικίας τους εκτός Ελλάδας, θα έχουν (αν εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους) μόνο κοντά μισό εκατομ. απόδημοι, δηλαδή ποσοστό 12-13% του σύνολου των απόδημων ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ;;; Και αν τελικά εγγραφούν μισό εκατ. απόδημοι, θα ψηφίσουν μόνο κόμμα (Επικρατείας) το πολύ 150-200 χιλ. σε προξενεία-εκλογικά κέντρα, εξαιτίας των μεγάλων αποστάσεων στο εξωτερικό (δεν υπάρχει ”επιστολική ψήφος”)…
Σημ.: Όσοι μετανάστευσαν πριν τον χρόνο 1986, αποκλείονται ολικά, ΔΕΝ θα μπορούν να ψηφίζουν, αφού δεν θα μπορούν να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Σε ότι αφορά τα ”χρόνια προβλήματα”, αφήστε τα, μην αναλαμβάνετε ”νέες πρωτοβουλίες”. Μετά από δεκαετίες ”επίλυσής” τους -και επί κυβέρνησής σας- τα έχουμε… ξεχάσει. Εσείς έχετε τα προβλήματα. Μας έχετε πείσει ότι είμαστε καλοί, οι Απόδημοι, μόνο γιά φόρους στην Ελλάδα και χρήμα στις τοπικές κοινωνίες, ως τουρίστες.

Ξεπεράσατε και την ΝΔ σε ότι αφορά την διαχρονική υποτίμηση της νοημοσύνης των Απόδημων Ελλήνων. Ποιούς νομίζετε ότι κοροϊδεύετε-εξαπατείτε;;;

Η ”συγκροτημένη στρατηγική σας”, της μιάς παραγράφου, φαίνεται ότι χάθηκε στο διάστημα, όταν το ”κατακτήσατε” με τον υπουργό (τότε) Ν. Παππά.

Έχουμε άδικο όταν καθολικά πιστεύουμε οι εκτός συνόρων ”τι ΝΔ, τι ΣΥΡΙΖΑ, τα ίδια σκ… είναι”;;;

Σημ.: ”Σύντροφε” Τσίπρα και λοιποί ”αριστεροί της πλάκας και του βολέματος”. Αγνοείτε και υποτιμάτε συστηματικά τον απόδημο Ελληνισμό. Γεγονός που ΔΕΝ σας τιμά. Είσαι ο μόνος πολιτικός αρχηγός, κ. Τσίπρα, που ”δεν λες κουβέντα” γιά απόδημους ‘Ελληνες π.χ. στην ομιλία σου ή στην συνέντευξη τύπου, Σεπτέμβριο στην Θεσσαλονίκη (διεθνής έκθεση). Το ”κουτόχορτο” δεξιάς ή αριστερής παραγωγής, μπορεί να είναι καταναλώσιμο στην Ελλάδα, αλλά δεν ”τρώγεται” από τους εκτός συνόρων ‘Ελληνες..kalami.us

.