Ανοιχτή 3η επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε ο Νίκος Νικολόπουλος

17 Απριλίου 2021

Ανοιχτή 3η επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε ο Νίκος Νικολόπουλος

Δημοσιεύουμε την εβδομαδιαία ανοιχτή επιστολή του Νίκου Νικολόπουλου προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΒΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κύριε Πρωθυπουργέ, αγαπητέ μας Κυριάκο,

Πληροφορήθηκα και εγώ ότι είχες στις 10.30 του Σαββάτου 10/4/21 σύσκεψη με τον Υπουργό προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη για να δώσετε το μήνυμα ότι καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες για εξιχνίαση της χθεσινής δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Έχω τη βεβαιότητα ότι θα περιλαμβάνουν αυτές οι προσπάθειες και την εξιχνίαση των δολοφονιών (απόπειρα ευτυχώς η μια…) των δημοσιογράφων Σωκράτη Γκιόλια τον Ιούλιο του 2010 και Στέφανου Χίου τον Ιούλιο του 2020.

Και γράφω ότι έχω τη βεβαιότητα, διότι άκουσα προ ολίγου, την ώρα της δικής σας σύσκεψης με τον κ. Χρυσοχοίδη , τον έγκριτο δικηγόρο διαφόρων επωνύμων να στηλιτεύει με τον πιο έντονο τρόπο τις δολοφονίες δημοσιογράφων στην Ελλάδα και να λέει ότι η Ελλάδα γίνεται τώρα στον κόσμο γνωστή, σαν την Κολομβία ή το Μεξικό, δηλαδή με τον χειρότερο τρόπο. Να λέει ότι πρέπει να διαλευκανθούν οι δολοφονίες αυτές για να μην μένει αυτή η άθλια εικόνα της Ελλάδας. Ιδιαίτερα έντονος ήταν ο έγκριτος αυτός δικηγόρος για την ανάγκη να εξιχνιασθεί και η (εν αποπείρα) δολοφονία του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου.

Είπε μεταξύ άλλων επί λέξει:

“Μπορεί να διαφωνεί κανείς με αυτά που γράφει ο Χίος και με τον τρόπο που τα γράφει, αλλά πρέπει να εξιχνιασθεί η επίθεση εναντίον του. Του έριξαν δυο σφαίρες, μία στο κεφάλι και μια στην καρδιά”.

Αισθάνομαι την ανάγκη Κυριάκο να σου τα γράψω άμεσα αυτά, γιατί ξέρεις τι γράφει εναντίον της εξουσίας σας ο Στ. Χίος. Τα χειρότερα, ακόμα και για τις σφαίρες εκείνες. Και χθες είπε κι άλλα ακόμα χειρότερα δημόσια για τα κίνητρα της εναντίον του απόπειρας.

Δεδομένων αυτών αισθάνθηκα έκπληξη για τον έντονο τρόπο, με τον οποίο τάχθηκε από την κρατική τηλεόραση υπέρ του Στ. Χίου και της διαλεύκανσης της υπόθεσης ο έγκριτος δικηγόρος, ο οποίος είναι και δικηγόρος της συζύγου σου Μαρέβας. Η έκπληξη οφείλεται στο γεγονός ότι ο Στ. Χίος τον ανέφερε και εκείνον για τις συναντήσεις που είχε μαζί του και τον ανέφερε αρνητικά και του καταλόγισε ειδική αποστολή εκ μέρους της εξουσίας .

Κυριάκο

Κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ο Εισαγγελέας άσκησε δίωξη κατά του Στ. Χίου και η Αστυνομία παράτησε το ψάξιμο για τον Παππά και ψάχνει τώρα τον Χίο για να τον πάει Αυτόφωρο. Έμαθα ότι η δίωξη έγινε αυτεπάγγελτα, η κατηγορία είναι «διασπορά ψευδών ειδήσεων» και τούτο γιατί ο Χίος συνέδεσε άτομα του Μαξίμου με την δολοφονία του αδικοχαμένου Καραϊβάζ . Αν είναι έτσι υποθέτω ότι ο εισαγγελέας ξέρει ποιοι εμπλέκονται στην δολοφονία και είναι σίγουρος ότι δεν είναι άτομα του Μαξίμου. Εύλογο το συμπέρασμα μου γιατί αν δεν ξέρει ποιοι εμπλέκονται πως κατηγορεί κάποιον για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» όταν ούτε ο ίδιος δεν ξέρει αν είναι ψευδείς, ούτε τον έχει ρωτήσει τι ξέρει και γιατί το λέει. Το συμπέρασμά μου ενισχύεται και από το γεγονός ότι απ όσο ξέρω κανείς από το Μαξίμου, μέχρι στιγμής, δεν έχει καταθέσει μήνυση κατά του Χίου για συκοφαντική δυσφήμηση ώστε να ασκηθεί δίωξη κατ έγκληση. Κατά συνέπεια ήταν περιττή η σύσταση στον Χρυσοχοϊδη να επισπεύσει γιατί λύθηκε η υπόθεση.

Βέβαια αν είναι έτσι δεν σε αφορά το θέμα με τον εισαγγελέα. Η δικαιοσύνη την δουλειά της και ο Πρωθυπουργός την δική του. Το λέω όμως γιατί θα σε αφορά άμεσα αν στην πορεία αποδειχθεί ότι ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη χωρίς να ξέρει τίποτα περί εμπλεκομένων και απλώς θύμωσε γιατί σου θίξανε το περιβάλλον. Έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι οι βασιλικότεροι του βασιλέως μόνο ζημιά κάνουν όπως και το πολύ λιβάνι που φέρνει θολούρα στο μυαλό.

Όλα αυτά σου τα γράφω γιατί αν και μας έχεις συνηθίσει σε παρεμβάσεις, είναι πιθανόν να μην έχεις ενημέρωση άμεση για τόσο σοβαρά θέματα. Όπως και για εκείνους που δημόσια καταγγέλλουν ότι μένουν χωρίς μέτρα ασφαλείας σκόπιμα. Για να φοβηθούν.

Αλήθεια γιατί κάποιοι μένουν χωρίς μέτρα ασφαλείας την ώρα που είστε τόσο ανταποκρίνεστε τόσο άνετα σε κάποιους άλλους ; Μήπως σκόπιμα; Μήπως για να φοβηθούν δικαστές που χειρίζονται υποθέσεις κρίσιμες η μήπως για να σιωπήσουν μια και καλή;
Στην κατηγορία αυτή είναι και οι δημοσιογράφοι που δολοφονήθηκαν άλλοι που τραυματίστηκαν και άλλοι που
σκόπιμα τους εκθέτεις στον κίνδυνο, όπως τον
ΑΡΧΗΓΟ του κινήματος μας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»
Γιώργο Τράγκα, από τον οποίο -παρά τη βομβιστική τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκε στο παρελθόν -ο ΧΡΥΣΟΧΟΪ́ΔΗΣ απέσυρε τα μέτρα προστασίας και ασφαλείας .

Δεν πιστεύω ποτέ ότι θέλεις τον πολιτικό σου αντίπαλο νεκρό, παρ’ ότι με δική σου εντολή τον απέκλεισες από όλα τα μπουκωμένα συστημικά ΜΜΕ. Έτσι όμως στέλνεις την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο εκτελεστικό απόσπασμα .

Αναμένω απαντήσεις.

Ειλικρινά

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

.