Γιάννα Αγγελοπούλου καλεί …Γαλάτουλα – Υπανδρεύεται η Σακελλαροπούλου!

4 Απριλίου 2021

Γιάννα Αγγελοπούλου καλεί …Γαλάτουλα – Υπανδρεύεται η Σακελλαροπούλου!

του Δρος. Δημήτρη Ρομποτή* Neo Magazine Νέα Υόρκη

Επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου η απόφαση της επικεφαλής των Εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, κ. Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, να καλέση τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης αλλά και τέως προϊστάμενο της διοργανωτικής επιτροπής για την εθνική παρέλαση στη Νέα Υόρκη, κ. Πέτρο Γαλάτουλα, προκειμένου να αναλάβη την ευθύνη των εκδηλώσεων του οργανισμού από τώρα και στο εξής.

Η χλιαρή έως αδιάφορη αντιμετώπιση που είχαν οι μέχρι τούδε εορτασμοί προβλημάτισε την ίδια όπως και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που της ανέθεσε το σχετικό άνευ χαρτοφυλακίου χαρτοφυλάκιο και αποφάσισαν από κοινού να ζητήσουν τη βοήθεια της χρυσής εφεδρείας του Ελληνισμού, της …Ωμογένειας δηλαδή και μάλιστα της Αμερικής που παραδοσιακώς υπερέχει και προεξέχει.

Το τηλεφώνημα έκανε προσωπικά η κ. Αγγελοπούλου και βρήκε τον κ. Γαλάτουλα στο εξοχικό του στα Χάμπτονς κατά τη διάρκεια του αποδείπνου συνοδεία τε ηδυπότου και πούρου (αν και ο γιατρός του τά’χη κόψη). Ο πρώην πρόεδρος έθεσε εαυτόν χωρίς δισταγμό στη διάθεση της επιτροπής και δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να είναι απών από αυτό το κρίσιμο εθνικό προσκλητήριο, παραπονέθηκε μάλιστα γιατί της πήρε τόσο πολύ να του τηλεφωνήση!

“Είμαι τόσον καιρό ανενεργός, εσύ τά’χεις κάνει θάλασσα και δεν με παίρνεις ένα τηλέφωνο εξ αρχής;”, φέρεται να είπε ο κ. Γαλάτουλας.

“Εγώ έκανα μέχρι τέσσερις εκδηλώσεις την ίδια μέρα, Ελληνας υπουργός (Σκανδαλίδης) μου είχε ζητήσει να μην κάνω τόσες πολλές, ενώ πάνω από 2500 ομογενείς πρόεδροι υπέγραψαν επιστολή που με καλούσαν να μην διοργανώνω άλλες δραστηριότητες γιατί δεν προλάβαιναν να πάνε! Εσύ 10 ξενέρωτες σκάριασες και πνίγηκες σε μια κουταλιά νερό!

Ακου Γιαννούλα, χωρίς τους σωστούς ανθρώπους εκδηλώσεις δεν βγαίνουν”! Υπάρχει δε και quid pro quo εν προκειμένω, αφού σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο κ. Γαλάτουλας για να αναλάβη την ηγεσία της επιτροπής απαίτησε από την κ. Αγγελοπούλου δέσμευση ότι θα τεθή επικεφαλής της προσπάθειας ανέγερσης ελληνικού πολιτιστικού κέντρου στη Νέα Υόρκη.

“Εσύ ό,τι πης, εσύ ό,τι πης, θα κάνω εγώ λόγω τιμής, αρκεί ποτέ μη Μ’ αρνηθής, Πετράν μου”, απάντησε η Γιάννα ως μετενσάρκωση της Ρίτας Σακελλαρίου. “Βγάλε με εσύ από εδώ που έμπλεξα και μη σε μέλλη”!

.