Εμείς προσφύγαμε ΑΚΑΡΙΑΙΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. Οι Έλληνες ευρωβουλευτές πού είναι;

8 Μαΐου 2021

Προσφυγή στην Ε.Ε. από Ελεύθερη Ώρα και Κώστα Αϊβαλιώτη

Εμείς προσφύγαμε ΑΚΑΡΙΑΙΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. Οι Έλληνες ευρωβουλευτές πού είναι;

του Κ. Αϊβαλιώτη,

τ. Βουλευτή Β΄ Αθηνών

Θα διαβάσετε πιο κάτω την Προσφυγή – Αναφορά που καταθέσαμε μαζί, ο Εκδότης της “ΕΩ” κ. Γιώργος Μιχαλόπουλος και εγώ, για την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. Το τι ζητούμε το βλέπετε και το πόσο γρήγορα αντιδράσαμε το αντιλαμβάνονται όλοι. Όμως σκεφτείτε ότι πριν ένα χρόνο είχαμε ευρωεκλογές και οι Έλληνες ψήφισαν με σταυρό (άρα επέλεξαν οι ίδιοι) 21 άτομα που είναι σήμερα ευρωβουλευτές. Όσοι τους ψήφισαν δεν απορούν τι έκαναν όλοι αυτοί για την Αγία Σοφία;

Προς

Αξιότιμη Κυρία Dolors MONTSERRAT

Ευρωβουλευτή-Πρόεδρο της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

RUE WIERTΖ 60,

B-1047 ,BΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΒΕΛΓΙΟ

Aξιότιμη κ. Πρόεδρε,

Η πρόσφατη προκλητική απόφαση του Ερντογάν για μετατροπή του Χριστιανικού Ναού της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αποτελεί προσβολή για κάθε δημοκρατικό πολίτη. Η Τουρκία είναι χώρα υποψήφια για ένταξη, διεξάγει διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, και ανάμεσα στα ενταξιακά κεφάλαια είναι και τα εξής:

Κεφάλαιο 23: “Δικαστική Εξουσία και Θεμελιώδεις Ελευθερίες”,

Κεφάλαιο 24: “Δικαιοσύνη, Ελευθερία και Ασφάλεια”,

Κεφάλαιο 26: “Παιδεία και Πολιτισμός”

Ασφαλώς η Τουρκία έχει αποδείξει ότι ούτε ευρωπαϊκή χώρα είναι, ούτε τις αρχές της ΕΕ τηρεί ενώ πλέον δείχνει με κάθε τρόπο ότι θέλει να απομακρυνθεί κι άλλο από τον πολιτισμένο κόσμο. Όμως τα κονδύλια της ΕΕ δεν της “κακοπέφτουν” καθόλου, έχει εισπράξει πολλά δις ως δωρεάν ενταξιακή βοήθεια αλλά και μέσω χαμηλότοκων δανείων της Β.Ε.Ι , ενώ συνολικά άλλα 6 δις ευρώ( 3 δις έχει ήδη λάβει ) θα διατεθούν προς εκείνη στα πλαίσια της “μεταναστευτικής συμφωνίας” (που δεν τηρεί) με την Ένωση. Μάλιστα η συμπεριφορά της είναι ιδιαιτέρως προκλητική , όπως απέδειξαν και τα πρόσφατα σοβαρότατα επεισόδια στον Έβρο, τα οποία ήταν κατευθυνόμενα από την κυβέρνηση του Ερντογάν, ο οποίος αποτελεί παράγοντα ευρύτερης αστάθειας για όλη την περιοχή και έχει μείνει ατιμώρητος όταν προκαλεί και δημιουργεί εστίες ανάφλεξης. Με την παρούσα Αναφορά μας ζητούμε το πάγωμα όλων των χρηματοδοτήσεων της ΕΕ προς την Τουρκία η οποία παραβιάζει κάθε πρόβλεψη των προαναφερθέντων ενταξιακών Κεφαλαίων 23, 24 και 26, υποκινεί το μίσος μεταξύ των θρησκειών και των πιστών, προκαλεί εχθρότητα μεταξύ των λαών και αγνοεί κάθε θεμελιώδη αρχή της Ε.Ε. Παρακαλούμε να κληθούμε και να αναπτύξουμε την Αναφορά μας, με παρουσία – όπως προβλέπει η λειτουργία της Επιτροπής σας – του Τούρκου πρέσβη – Μόνιμου Αντιπρόσωπου στην ΕΕ και του Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία εισηγείται την συστηματική οικονομική ενίσχυση μιας επιθετικής χώρας, χωρίς να λαμβάνει ως τώρα καμία άξια λόγου κύρωση εναντίον της.

Με εκτίμηση

Γιώργος Μιχαλόπουλος Κων/νος Αϊβαλιώτης

Δημοσιογράφος, Εκδότης της εφημ.”ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ” Οικονομολόγος, τ. Βουλευτής

Ελεύθερη Ώρα, Προσφυγή, Αϊβαλιώτης, Αγιασοφιά

https://www.elora.gr/portal/arxeio/5868-prosfygi-stin-e-e-apo-eleytheri-ora-kai-kosta-aivalioti

.