Καθιέρωση ”ημέρας ελληνικής Διασποράς” ή καθιέρωση ημέρας ”καταστροφής ελληνικής Διασποράς από ελληνικές κυβερνήσεις”;;;

29 Μαΐου 2021

Απόδημοι και οι γραφικοί του υπ. Εξωτερικών

‘Οταν είσαι υφυπουργός Εξωτερικών ”αρμόδιος γιά Απόδημους” γιά 16 μήνες και έχεις στο ”ενεργητικό” σου σχεδόν ΜΗΔΕΝΙΚΟ έργο, τότε κάτι πρέπει να πεις, κάτι να κάνεις, γιά να δικαιολογείς την ”υπουργική” ύπαρξή σου. Και όταν λέμε ΕΡΓΟ, εννοούμε έργο, πράξεις ουσίας. ”Δηλώσεις” ή ”τηλεδιασκέψεις” και τουριστικά ταξίδια στο εξωτερικό, δεν είναι έργο.

Το άσχημο με την κυβέρνηση ”άριστων” του Κυριάκου ”Μωϋσή” Μητσοτάκη, είναι ότι ξεπέρασε όλες τις προηγούμενες σε υποτίμηση της νοημοσύνης των Ομογενών, απόδημων Ελλήνων. Συνηθίσαμε, οι εκτός συνόρων, οι ελληνικές κυβερνήσεις, να μας κοροϊδεύουν και να μας εξαπατούν συστηματικά.

Ενδεικτική η υπόθεση της δήθεν ψήφου, που αφορά μόνο ένα 25% του απόδημου Ελληνισμού, επειδή το 75% αποκλείεται. Δηλ. μιάς απάτης. Μας είπαν ότι η ”πλατφόρμα” εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, θα λειτουργούσε 2 μήνες μετά την ψήφιση του νόμου στην Βουλή (Δεκ. 2019). Πέρασαν 14 μήνες και η ”πλατφόρμα ετοιμάζεται”.

Και ο ”μαυρογιαλούρος” υπ. Εσωτερικών Μ. Βορίδης, νομίζει ότι απευθύνεται σε ηλίθιους, κάνοντας και… δηλώσεις γιά το ζήτημα, γιά παραπλάνηση αφελών εντός συνόρων, χωρίς να ντρέπεται.

Τώρα, μας προέκυψε και ο κ. Κώστας Βλάσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών ”αρμόδιος γιά Απόδημους”. Γιά δεκαετίες, βασική ενασχόληση των ”αρμόδιων γιά Απόδημους” υφυπουργών, είναι οι τουριστικές περιπλανήσεις ανά την υφήλιο, με κρατικό χρήμα, ”γιά να γνωρίσουν την Ομογένεια”. Και τελικά, παραγνωριστήκαμε.

Πριν λίγες ημέρες διαβάσαμε στις ειδήσεις: «Η κυβέρνηση έχει θέσει ψηλά στις προτεραιότητές της τα θέματα των Ομογενών, όπως ανάφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κώστας Βλάσης, σε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους ελληνικών κοινοτήτων Λατινικής Αμερικής». Φυσικά, πέταξε και το ”παραμύθι” περί ψήφου. Υπάρχει μόνο ένα μικρό πρόβλημα. Είναι τόσο πολύ ψηλά στις ”προτεραιότητες” τα θέματα Ομογενών, που δεν μπορούμε να δούμε ”θέματα” και ”προτεραιότητες”, ούτε με… τηλεσκόπιο.

Στις 12 Μαίου ’21, η ”βαθυστόχαστη σκέψη” του υφυπουργού, ”κατέβασε” κάτι το… ”εξαιρετικό”. Ζητά, με επιστολή του, απευθυνόμενος στις ολίγες διαλυμένες ομογενειακές Οργανώσεις, να του προτείνουν ημερομηνία ”γιά να εορτάζει η Ελλάδα την ημέρα της ελληνικής Διασποράς”.

Προσέξτε την κουτοπόνηρη πρακτική των… ”έξυπνων”. Δεν τίθεται θέμα αν θα πρέπει να καθιερωθεί ”ημέρα ελληνικής Διασποράς”, αλλά ποιά ημέρα. Σε απλά ελληνικά, ”έχουμε αποφασίσει να κάνουμε μία ακόμα βλακεία που προσβάλει τους Απόδημους και με πλάγιο τρόπο ζητούμε χρήσιμους ηλίθιους να μας την χειροκροτήσουν”.

Αυτό και αν δεν αποτελεί… ”ύψιστη τιμή” γιά την Ομογένεια, γιά τον απόδημο Ελληνισμό. Μία ημέρα τον χρόνο η κυβερνητική-πολιτική Ελλάδα θα σκέφτεται την Ομογένεια και θα την… ”τιμά”. Σε ότι αφορά την ”μεγάλη αγάπη” γιά τους απόδημους ‘Ελληνες, των πολιτικών Ελλάδας και την ”αναγνώριση του σημαντικού, εθνικού έργου της Ομογένειας”, ε, τι να κάνουμε;;; Δεν φταίμε εμείς αν οι πράξεις τους πιστοποιούν τα αντίθετα.

Σίγουρα θα βρεθούν μερικά ”ψώνια” προεδροπαράγοντες ολίγων διαλυμένων ομογενειακών Οργανώσεων γιά να ”προτείνουν” ημερομηνία. ‘Αλλος Αύγουστο που είναι ”παχειές οι μύγες”, άλλος Δεκέμβριο κλπ.

Καταλαβαίνουμε την φιλότιμη προσπάθεια των άσχετων με απόδημο Ελληνισμό, αργόσχολων και μη, του γραφικού υπουργείου Εξωτερικών, να πιστοποιήσουν την ύπαρξή τους. Ουδέποτε όμως μπορούσαμε έστω να φανταστούμε, ότι ”η αγάπη στην Ομογένεια” θα ήταν η καθιέρωση μιας ημέρας τον χρόνο, γιά να τιμάται ο απόδημος Ελληνισμός.

Θα δίναμε δημόσια συγχαρητήρια στον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Βλάση, αν είχε το σθένος και την εντιμότητα να προτείνει το αυτονόητο: ”Ημέρα καταστροφής του απόδημου Ελληνισμού, από ελληνικές κυβερνήσεις”. Και την ημέρα εκείνη, να πενθούμε γιά τις διαχρονικές, εγκληματικές και άφρονες ”πολιτικές” των ελληνικών κυβερνήσεων σε ότι αφορά Ομογένεια, απόδημο Ελληνισμό.

Σημ.: Ο υφυπουργός αποκαλείται ”γιά Απόδημους”, η Επιτροπή της Βουλής, ”Διασποράς”. Ας τα βρουν μεταξύ τους τι από τα δύο ισχύει γιατί, από ότι φαίνεται, έχουν ”διασπορά” τα… μυαλά τους.

(kalami.us,

.