Πρεσβευτής της Πανθρησκείας ο Ελπιδοφόρος…

13 Μαΐου 2021

Φωτογραφία από την Τουρκική Πρεσβεία μέσω του Αναντολού

Ιδιαίτερη αίσθηση, αλλά και ανησυχία προκάλεσε η συγκλονιστική είδηση που μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού, την περασμένη εβδομάδα, πως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος παραβρέθηκε – αποδεχόμενος πρόσκληση του Τούρκου Πρέσβη της Ουάσιγκτον – σε δείπνο όπου παρακάθησαν θρησκευτικοί ηγέτες (Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι, Εβραίοι)!

Μια είδηση που επιμελώς απέκρυψε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και την έδωσαν στον αέρα οι Τούρκοι!

Τίμησε λοιπόν την Πανθρησκεία για άλλη μια φορά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος! Σε μια εποχή που οι Τούρκοι έκαναν Τζαμί την Αγιά Σοφιά! Σε μια εποχή που η Τουρκία διεκδικεί τη μισή Ελλάδα και παραβιάζει όχι μόνο το Διεθνές Δίκαιο και τις

Διεθνείς Συνθήκες, αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες άλλων θρησκειών!

Από αυτήν την περίεργη συνάντηση προκλήθηκε ο Υποστράτηγος ε.α. Συγγραφέας και μέλος της εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών (Αμφικτύων) Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και έγραψε (5/5/2021):

«Ξαφνιάστηκαν μερικοί όταν πληροφορήθηκαν ότι ο Αρχιεπίσκοπος των Ορθοδόξων Χριστιανών Πάσης Αμερικής Ελπιδοφόρος, έκανε Ραμαζάνι μαζί με τον Πρεσβευτή της Τουρκίας στις ΗΠΑ, στην Ουάσιγκτον!

Από τον αείμνηστο Κώστα Αθανασιάδη, εκδότη της Ελληνό-Αμερικανικής εφημερίδας “Καμπάνα” της Νέας Υόρκης πληροφορηθήκαμε πριν χρόνια ότι:

Οι Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι των ΗΠΑ καταβάλλουν μέσω της Αρχιεπισκοπής Αμερικής ετήσια ενίσχυση στο πανίσχυρο Τούρκο-Αμερικανικό λόμπι και σε τουρκικά ιδρύματα στις ΗΠΑ. Τούτο ποτέ δεν είχε διαψευσθεί! Και πώς δικαιολογείται αυτή η προσφορά, θα ρωτήσετε;

Ο Πατριάρχης είναι Τούρκος υπήκοος, απαραίτητος όρος για να εγκατασταθεί στο Θρόνο του Φαναριού!
Το εν λόγω ίδρυμα υπάγεται στη Νομαρχία Κωνσταντινουπόλεως και πρέπει να έχει αρμονικές σχέσεις με τη γενέτειρα πατρίδα Τουρκία!

Ως γνωστόν, ο κάθε Αρχιεπίσκοπος Αμερικής χρίζεται από το Πατριαρχικό Συμβούλιο του Φαναριού με τη συγκατάθεση της Νομαρχίας Κωνσταντινουπόλεως! Το Φανάρι προτείνει 3 ιεράρχες και η Τουρκία επιλέγει ένα εξ αυτών, τον εκλεκτό της!

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής υπάγεται δογματικά κατά τους Κανόνες της Εκκλησίας στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και ενισχύει οικονομικά το Πατριαρχείο!

Άρα και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είναι εμμέσως υπάλληλος της Τουρκίας, στο μέτρο που ο Πατριάρχης υπάγεται διοικητικά στη Νομαρχία Κωνσταντινουπόλεως και αυτός έχει επιλεγεί από εκεί!

Αυτό φυσικά ελάχιστοι Έλληνες της Αμερικής το γνωρίζουν και φαντάζομαι ουδείς Ελλαδίτης γνωρίζει ότι οι Ελληνό-Αμερικανοί ενισχύουν το λόμπι της Τουρκίας μέσω του εράνου της Εκκλησίας της Αμερικής!

Αλλά και οι Επισκοπές των λεγομένων Νέων Χωρών (π.χ. νησιών Αιγαίου και Κρήτης) καταβάλλουν κάποια τέλη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπως και το ΥΠΕΞ Ελλάδος!

Ο θεσμός της Εκκλησίας στις ΗΠΑ είναι η κύρια αιτία που δεν μπορεί να ενωθεί ο ελληνισμός για τους ανωτέρω εκτεθέντες λόγους!»!

Από πλευράς μου να προσθέσω, πώς δεν έπεσε στην αντίληψή μου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος να συνεχάρη τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και την αναφορά του στον σφαγιασμό των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη!

Έτσι θεωρώ χρέος μου να αναδημοσιεύσω τις επόμενες ημέρες το άρθρο μου “Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής” που είχε δημοσιευθεί στις 20 Μαίου 2019!

.