ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

25 Ιουνίου 2021

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr

Μεγάλες προσδοκίες είχε δημιουργήσει σε αρκετό κόσμο, που βρίσκεται σε αναζήτηση ιδεολογικής στέγης, η πολιτική σύμπραξη του πρώην Βουλευτή – επί σειρά ετών – Νίκου Νικολόπουλου με το νέο κόμμα του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα “Ελεύθεροι Άνθρωποι”!

Ωστόσο προχθές έπεσε ως κεραυνός η είδηση, πως το γυαλί έσπασε! Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τράγκας έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

«Διαβάσαμε στο Facebook ότι ο αγαπητός φίλος και έμπειρος, παλαιός πολιτικός κ. Νίκος Νικολόπουλος επέλεξε να περιοδεύσει ως πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Όλες οι ελεύθερες αποφάσεις των φίλων και ιδιαίτερα οι πολιτικές είναι απόλυτα σεβαστές. Ευχόμεθα καλή επιτυχία, καλούς αγώνες υπέρ του λαού και αίσιο εκλογικό τέλος στον κ. Νικολόπουλο. Η σκέψη μας θα τον συντροφεύει.»!

Οφείλω να ομολογήσω, πως παρ΄ ότι θεώρησα ότι ο Νίκος Νικολόπουλος θα ήταν πηγή έμπνευσης, αγωνιστικότητας και πολιτικής πείρας για το κίνημα των “Ελεύθερων Ανθρώπων”, εν τούτοις δεν αποδέχτηκα την πρόταση συνεργασίας!

Αυτά τα στοιχεία νομίζω θα λείψουν από τους “Ελεύθερους Ανθρώπους” και το κόμμα του κ. Τράγκα θα γίνει πολύ πιο φτωχό!

Είναι σίγουρο, πως άλλες ήταν οι προσδοκίες του Πατρινού πολιτικού και άλλα βρήκε! Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που “προδόθηκαν” οι κώδικες επικοινωνίας του στην συνεργασία του με άλλους φορείς! Ποιος θα ξεχάσει πως εγκατέλειψε Υπουργικό θώκο στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου! Ποιος θα ξεχάσει τη διαφωνία του με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο!

Πάντως, αναζητήσαμε τον κ. Νικολόπουλο για να μας εξηγήσει περισσότερα για τους λόγους της αποχώρησής του από τη συνεργασία με τους “Ελεύθερους Ανθρώπους”!

Kαι ο επί κοντά 30 χρόνια κοινοβουλευτικός άνδρας, πάντα μαχητικός και ασυμβίβαστος, δήλωσε σχετικά:

Ας μην ξεχνά ο κ. Τράγκας πως η απόφαση της εθνικής συνδιάσκεψης του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, μεταξύ άλλων τότε, ανέφερε στο ψήφισμα που εξέδωσε: «Να συμπορευθούμε ισότιμα και όχι να αφομοιωθούμε από το κίνημα (επισυνάπτεται ο σύνδεσμος με το σχετικό δημοσίευμα):

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/alla-kommata/963814_nikos-nikolopoylos-diko-mas-kinima-enonei-kai-den-dihazei-toys?amp

Εμείς συνεχίζουμε μαζί και με τη νεολαία μας την θερινή μας εξόρμηση. Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος συναντά στο πανελλήνιο οδοιπορικό του φίλους και μπαρουτοκαπνισμένους συμπολεμιστές, που είναι αποφασισμένοι να πάμε μέχρι τέλους.

Αντίσταση στους προσκυνημένους που μας κυβερνούν, για να σώσουμε την Ελλάδα μας την Δημοκρατία μας, την Ορθοδοξία μας, τον Πολιτισμό μας και τον Λαό μας. Μπορεί να μας έχουν αποκλείσει από τα ΜΜΕ γιατί κρίνουμε την Εξουσία… και παλεύουμε για την ανατροπή των εθνομηδενιστών

της αριστεράς και της δεξιάς!

Κανείς όμως δεν μπορεί να μας αποκλείσει την αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τον λαό και να μας αποστερήσει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

Εμείς θα μιλάμε ελεύθερα και εσείς θα μαθαίνετε τι συμβαίνει. Δεν συμβιβαζόμαστε με τον εύκολο δρόμο. Δεν καθόμαστε στα 4… Έχουμε άποψη, αναζητούμε την αλήθεια και τη δικαιοσύνη και μπορούμε πολλά να κάνουμε!

Τα προβλήματα δεν είναι αιώνια, έχουν πάντα μια λύση. Παρακαλώ τους υπερήφανους ελεύθερους Χριστιανοδημοκράτες μην επιτρέψουν σε κανέναν να προσβάλει, να ταπεινώσει, ή να μειώσει την αυτοεκτίμησή του και την ταυτότητα την ιδεολογικοπολιτική του!

Οι κραυγές και οι απειλές των προσκυνημένων μαλιστάνθρωπων είναι εργαλείο για δειλούς, που δεν σκέφτονται παρά μόνον εκτελούν προστάγματα! Εμείς συνεχίζουμε την θερινή περιοδεία μας για να συναντήσουμε και να ακούσουμε υπερήφανους Έλληνες Χριστιανούς, Δημοκράτες Πατριώτες, που πιστεύουν ότι με τον αγώνα θα πάρουν πίσω ότι ανήκει στην Πατρίδα και το Λαό!

Πρέπει να είμαστε δυνατοί και να αναστήσουμε τις πτώσεις που μας επιβάλλει η ζωή για να μας υπενθυμίσει, ότι μετά από μια σκοτεινή σήραγγα γεμάτη μοναξιά, έρχονται πολλά καλά πράγματα.

Ας αγωνιστούμε όλοι που πιστεύουμε στη ΠΑΤΡΙΔΑ, την ΘΡΗΣΚΕΙΑ, την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, την ΠΡΟΟΔΟ και την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

Χτίζουμε αυτόνομη οργάνωση και επιθυμία ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, όχι ΜΙΞΑΡΙΣΜΑ όχι ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΙΔΕΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ …

Τέλος πρέπει να σας εξομολογηθώ . Ναι εμείς ένα νέο πολιτικό αφήγημα, φέρνουμε στην κοινωνία, με καθαρά πρόσωπα βιοπαλαιστές από τις λαϊκές τάξεις και όχι από τα πολιτικά τζάκια.

Κομίζουμε όραμα για το αύριο και διαλαλούμε ότι υπάρχει ελπίδα και παρά τις αντιξοότητες εμείς είμαστε αποφασισμένοι και ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

Εμείς είμαστε πολλοί, πάρα πολλοί και θέλουμε αληθινές πατριωτικές ισότιμες συμμαχίες.

Εμείς σηκώνουμε ψηλά τις σημαίες των ΑΞΙΩΝ και δεν πρόκειται ΠΟΤΕ και για κανένα αντάλλαγμα να τις παρατήσουμε και να μην δώσουμε τη μάχη. Δεν μας κρατάνε οι ισχυροί και δεν φοβόμαστε για τίποτα όπως οι δειλοί και άβουλοι που σηκώνουν ΛΕΥΚΗ ΣΗΜΑΙΑ.

Είμαστε ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ! Θα κερδίσουμε και αυτή την καθοριστική μάχη, γιαπί διαθέτουμε έναν οδικό χάρτη για την αναζήτηση της χαμένης εθνικής αισιοδοξίας μας. Εμείς αισθανόμαστε την αναγκαιότητα να βάζουμε εφικτούς στόχους για να τους κατακτούμε καθημερινά με δουλειά.

Οι «Χριστιανοδημοκράτες» , τόνισε ο Νίκος Νικολόπουλος, φιλοδοξούμε να διαμορφώσουμε στο πολιτικό φάσμα, έναν πόλο της λαϊκής πατριωτικής κοινωνικής ΔΕΞΙΑΣ. Ένα κόμμα που με διακριτές θέσεις και τοποθετήσεις πάνω στα μεγάλα και μικρότερα ζητήματα της κοινωνίας και της πατρίδας, καταθέτει μια καθαρή ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ πρόταση για την ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ έξω από τις ΨΕΥΤΙΚΕΣ και ΣΙΚΕ αντιπαραθέσεις των μικρομέγαλων συστημικών κομμάτων.

Η συνέπεια θα μας οδηγήσει στη συνέχεια. Μια φρέσκια πρόταση που περιέχει στόχους αποφάσεις, τόσο για την Πατρίδα μας, την Ελλάδα, όσο και για εμάς τους ίδιους, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες αφού εμείς πρέπει εκτός από το να υπηρετούμε ένα πλάνο, να έχουμε μία βάση αξιών και αρχών. Εμείς κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αντιστρέψουμε τη φορά της ιστορίας.

Εσύ τι λες θα έρθεις μαζί μας;

Η πορεία που έχει πάρει η Ελλάδα μας και μαζί της και οι ζωές μας μας ικανοποιεί; Εάν όχι τότε γιατί δεν την αλλάζουμε; ΕΣΥ θα μείνεις με αυτούς που δεν κάνουν ούτε την ελάχιστη προσπάθεια να την αλλάξουν;

Ξεκάθαρα λέμε, ότι δεν είμαστε η εγκυκλοπαίδεια του ΠΑΠΥΡΟΣ ΛΑΡΟΥΣ, δεν έχουμε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που απασχολούν έναν ενεργό πολίτη στις μέρες μας.

Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ προσπαθεί να δώσει μία συνολική εικόνα των προβλημάτων που ζήσαμε και των θεμάτων που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε την επόμενη διετία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κρατά την πυξίδα και να οδηγεί το εθνικό σκάφος στα βράχια.

Πραγματικά χειμαρρώδης ο Νίκος Νικολόπουλος, όπως πάντα!!

.