Δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς είναι νέος τσιφλικάς

21 Ιουνίου 2021

Δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς είναι νέος τσιφλικάς

Τα τελευταία δέκα χρόνια ο Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτής της Microsoft και τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, απέκτησε μαζί με τη σύζυγό πάνω από 269.000 εκτάρια καλλιεργήσιμης γης στις ΗΠΑ.

Μπιλ Γκέιτς έχει την δυνατότητα να βόσκουν τα κοπάδια του στη γη του τσιφλικά για τον οποίο δούλευαν ανά τον κόσμο

Μπιλ Γκέιτς έχει των ζώων βοδιών και σπανιότερα βουβαλιών και η έκταση που τους παραχωρείτε για καλλιέργεια εξαρτιόταν από τον αριθμό των ζώων .

Η έκταση αυτή είναι τεράστια.

Ισοδυναμεί με 2,69 εκατομμύρια στρέμματα και απλώνεται σε 20 Πολιτείες. Μεγάλα τμήματα αυτής είναι μάλιστα ορατά από το Διάστημα.

Αγοράστηκε μέσω της επενδυτικής εταιρείας που ελέγχουν οι Γκέιτς, Cascade Investment, αλλά και δεκάδων ακόμη εταιρειών-κέλυφος και ενοικιάζεται σε αγροτικές επιχειρήσεις οι οποίες καλλιεργούν λαχανικά και δημητριακά, μεταξύ των οποίων σόγια, καρότα και πατάτες κάποιες από τις οποίες μπαίνουν στο τηγάνι και σερβίρονται μαζί με τα χάμπουργκερ των McDonald’s.

Τις λεπτομέρειες αυτές για το… τσιφλίκι των Γκέιτς έφερε στο φως πρόσφατο ρεπορτάζ του NBC το οποίο στην ανάλυσή του επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις του Land Report πριν από πέντε μήνες ότι ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης καλλιεργήσιμης γης στις ΗΠΑ.

Εγκυρα στοιχεία δείχνουν ότι από το 1940 έως σήμερα η αξία ενός εκταρίου καλλιεργήσιμης γης έχει εξαπλασιαστεί στις ΗΠΑ

.