Ο πρώην νομάρχης Καστοριάς Κώστας Λιάντσης έδωσε συνέντευξη για το οικόπεδο της οικογένειας δραγούμη στο Βογατσικό Καστοριάς στον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη,και στην τηλεφημερίδα elliniko-fenomeno.gr την εφημερίδα Fenomeno news και στην Ελεύθερη Ώρα.

3 Ιουνίου 2021

Ο πρώην νομάρχης Καστοριάς Κώστας Λιάντσης έδωσε συνέντευξη για το οικόπεδο της οικογένειας δραγούμη στο Βογατσικό Καστοριάς στον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη,και στην τηλεφημερίδα elliniko-fenomeno.gr την εφημερίδα Fenomeno news..και στην Ελεύθερη Ώρα.

Νίκο Βάνη..Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκρισή σας…

Ο πρώην νομάρχης Καστοριάς Κώστας Λιάντσης.

Ευχαριστώ για την πρόσκληση Νίκο Βάνη..

Νίκο Βάνη. Το Σπίτι Των Δραγούμηδων γνωρίζετε που βρίσκεται.

Ο πρώην νομάρχης Καστοριάς Κώστας Λιάντσης…

Το Σπίτι Του Στέφανου Δραγούμη Ίων Δραγούμης Φίλιππος Δραγούμης βρίσκεται στην περιοχή μπελάς στο Βογατσικό καταγωγής της οικογένειας Των Δραγούμηδων.

Που διετέλεσα νομάρχης Καστοριάς για μια περίοδο 1999–2002- 2006 και μετέπειτα.

Νίκο Βάνη..Ο Πρώην δήμαρχος του Ίωνα Δραγούμη Στεργιόπουλος Γεώργιος  είχα κατάθεση κάποιο πρόγραμμα για να εντάξει το οικόπεδο της οικογένειας δραγούμη στο Βογατσικό Καστοριάς..

Ο πρώην νομάρχης Καστοριάς Κώστας Λιάντσης …Το συγκεκριμένο οικόπεδο Των Δραγούμηδων θα γινόταν μουσείο του Ίωνα Δραγούμη,

Ναι το είχα ένταξη στα προγράμματα Ε.Π.Τ.Α.50% και το υπόλοιπο από Κατανομή ΣΑΤΑ για κάλυψη έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων, πρόγραμμα ο προϋπολογισμός που ανέρχετο σε 800 000.ευρώ,…

Βάση με την πρόταση του Πρώην δήμαρχού του Ίωνα Δραγούμη  Στεργιόπουλο Γεώργιο και του κοινοτικού πρόεδρου του Βογάτσικου του Πέτρου Ρίζο που ήταν όλο το κοινοτικό συμβούλιο ομόφωνο.

Την μελέτη την είχαμε ανάθεση στον καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ΑΠΘ Νικόλαος Μουτσόπουλος και στους φοιτητές του Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών..

Νίκο Βάνη..Ο Πρώην δήμαρχος του Ίωνα Δραγούμη Στεργιόπουλος Γεώργιος με διευκρίνισε όταν έφυγε από δήμαρχος Όταν τελείωσε τη φυτεία του, Ο επόμενος δήμαρχο που έπρεπε να την κατάθεση μελέτη στη νομαρχία Καστοριάς..

Ο πρώην νομάρχης Καστοριάς Κώστας Λιάντσης..

Περίμενα την μελέτη να φέρει ο δήμαρχος του Ίωνα Δραγούμη το οικόπεδο της οικογένειας δραγούμη από τον καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ΑΠΘ Νικόλαο Μουτσόπουλο και στους φοιτητές του Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών διότι ο φάκελος της κατάθεσης έλλειπε και η μελέτη όποτε όλος φάκελος ήταν στον αέρα

Το Πρόγραμμα το είχαμε δημοσίευση και σε τοπικές εφημερίδες για την ένταξη του μουσείου των Δραγούμηδων,

Πάντως όλα τα στοιχειά υπάρχουν στον δήμο Ίων Δραγούμη και στη κοινότητα Βογατσικού και στον δήμο αργούς Ορεστικό και Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς,

Όποτε ο δήμος αργούς Ορεστικό και Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και Δημήτριος Σαββόπουλος Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης μπορούν και σήμερα να γίνει το μουσείο των Δραγούμηδων έχω ακούσει να λένε ότι Κάποιοι διεκδικούν Το συγκεκριμένο οικόπεδο Των Δραγούμηδων αυτό δεν ισχύει είναι όλα ξεκάθαρα.

Με τον Στεργιόπουλο Γεώργιο κάναμε συνάντηση στη νομαρχία και με τον μάρκο δραγούμη που μας είπε ότι το οικόπεδο το έχει παραχωρήσει η οικογένεια Των Δραγούμηδων πριν πολλά χρονιά στην κοινότητα Βογάτσικου

Νίκο Βάνη. Σας ευχαριστώ πολύ κ. Κώστα Λιάντσης

Πρώην νομάρχης Καστοριάς Κώστας Λιάντση ..

Νίκο Βάνη εγώ σας ευχαριστώ για τη ορεα συνέντευξη σας

Ο Φίλιππος Δραγούμης Υπουργός Εθνικής Άμυνας Περίοδος  Ιουνίου 1963  στο Βογατσικό μαζί με τον Νικόλαο Βαδραχάνη ο αδελφός Κωνσταντίνο Βαδραχάνη.

 

.