Τι συμβαίνει με τα χρήματα γιά ανοικοδόμηση άγιου Νικόλαου;;;

27 Ιουνίου 2021

Με κλήσεις γιά ένορκες καταθέσεις σε ομοσπ. Δικαστήριο, η ”υποδοχή” Βαρθολομαίου Οκτώβριο στις ΗΠΑ;;;

Στις ΗΠΑ ζούμε μία εκκλησιαστική παράλογη πραγματικότητα, που καθημερινά προσθέτει μεγάλα ερωτηματικά.

Το ”μεγάλο φαγοπότι”, η ανοικοδόμηση του αγίου Νικολάου στο κάτω Μανχάτταν, που καταστράφηκε με το τρομοκρατικό χτύπημα στους ”δίδυμους πύργους” 11 Σεπ. 2001, ένα έργο που δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να ξεπεράσει τα 25 εκατ. δολ., έχει φτάσει στα 100 (εκατό) εκατ. και ακόμα μαζεύουν χρήμα. ‘Οχι από Ομογενείς, αλλά βασικά από ”λεφτάδες”, που ”εξυπηρετούνται” από την Αρχιεπισκοπή γιά φορολογικά ”κόλπα” με το αζημίωτο.

Επειδή η ανοικοδόμηση γίνεται γιά να μετατραπεί το ”προσκύνημα” σε διεθνές ”θρησκευτικό κέντρο”, ενταγμένο στις ”εμπορικές επιχειρήσεις” Αρχιεπισκοπής και βασικά Πατριαρχείου Κων/πολης, επειδή διαφάνεια και καθαροί απολογισμοί-λογαριασμοί (accounting) δεν υπάρχουν, επειδή στην υπόθεση είναι ανακατεμένος 100% ο ”εισπράκτορας Βαρθολομαίου”, ο φΑΚ (φάδερ ‘Αλεξ Καρλούτσος), άρα η υπόθεση ”βρωμάει”, είναι μονόδρομος η προσφυγή σε ομοσπονδιακό Δικαστήριο ΗΠΑ, γιά να καθαρίσει.

Και αυτό, επειδή ο αρχιεπ. Ελπιδοφόρος και ”πρόεδρος” της μη κερδοσκοπικής -και άσχημα ”οσμίζουσας”- εταιρίας ”Αρχιεπισκοπή Αμερικής”, νομίζει ότι έχει να κάνει με… ”πρόβατα”, χρήσιμα μόνο γιά το χρήμα τους. Εξυπακούεται ότι τις ψευτιές του, περί δήθεν ”διαφάνειας”, ούτε ένας τις πιστεύει.

Φυσικά, δεν περιμένουμε τις ”Αρχές” του διαπλεκόμενου κυβερνήτη Νέας Υόρκης και φίλου του π. Καρλούτσου, ‘Αντριου Κουόμο, να ”καθαρίσουν” την υπόθεση και να προχωρήσουν ακόμα και σε ποινικές διώξεις.

Εκτός από την τεράστια διαφορά στο υποτιθέμενο κόστος του έργου, δηλ. τετραπλάσιο κόστος, υπάρχει κι ένα ακόμα ζήτημα που χρειάζεται ξεκάθαρες απαντήσεις. Αν ο πατριάρχης Βαρθολομαίος πήρε περισσότερα από 10 εκατ. δολ. (όπως έχει καταγγελθεί επίσημα, γραπτά και το Στέητ Ντηπάρτμεντ προσπάθησε να ”κουκουλώσει” την υπόθεση), χρήματα -με φοροαπαλλαγή- Αμερικανών φορολογούμενων (ελληνικής ή μη καταγωγής), γιά ανοικόδομηση αγίου Νικολάου, ως μέρος της εξαγοράς του γιά αναγνώριση αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία Ουκρανίας. Πράξη, που αν συνέβηκε, σημαίνει ποινική δίωξη γιά τους εμπλεκόμενους.

Και αν γίνονται χορηγίες, άμεσα ή έμμεσα στον άγιο Νικόλαο, προοριζόμενες μελλοντικά γιά το Πατριαρχείο, γιά υπόθεση Ουκρανίας.

Φυσικά, ο Ελληνισμός πρέπει να γνωρίζει ΠΟΙΟΣ θα είναι ουσαστικά -όχι τυπικά- ”ιδιοκτήτης” της θρησκευτικής εμπορικής επιχείρησης ”προσκύνημα αγίου Νικολάου, Μανχάτταν Νέας Υόρκης”.

Κι επειδή δεν δίνονται απαντήσεις από τον Ελπιδοφόρο και την παρέα του, των ”υπεύθυνων”, δηλ. ”κουμπάρων Καρλούτσου”, η προσφυγή στην αμερικάνικη Δικαιοσύνη, γιά απαντήσεις, είναι μονόδρομος.

Κατά συνέπεια, Βαρθολομαίος, Καρλούτσος και λοιποί, όλα δείχνουν ότι θα δεχτούν κλήση από ομοσπονδιακό Δικαστήριο, γιά ένορκες καταθέσεις. Λέγεται ότι ο Βαρθολομαίος, θα την παραλάβει ”στο χέρι”, όταν επισκεφθεί τις ΗΠΑ τέλη Οκτωβρίου ’21. Μετά, ας κάνει ”παράπονα” στον Μπάϊντεν, στον Λευκό Οίκο.

Υπάρχει και μία ακόμα ερώτηση που χρειάζεται απάντηση. Ο ”πανδολαριότατος”, ταξιδεύει στο εξωτερικό με απλό διαβατήριο ή διπλωματικό;;; Λογικά, με διπλωματικό. Αν συμβαίνει αυτό, μαντέψτε ποιάς ”γείτονος” υπουργείο Εξωτερικών, το εκδίδει.

kalami.us – 8 Iουνίου ’21

……….

Πανάκριβος ”άγιος Νικόλαος”. ‘Οχι 40-80 ελληνικά σχολεία ή 2 πανεπιστήμια στις ΗΠΑ

”Αναρωτιόμαστε”, υποτίθεται, γιατί σβήνει η Ομογένεια στις ΗΠΑ, γιατί χάνεται ο Ελληνισμός. Αλλά δεν θέλουμε να δούμε την αλήθεια κατάμουτρα, δεν μας συμφέρει, επειδή είμαστε ευθυνόφοβοι.
Καταντήσαμε ”ραγιάδες” ενός ”τουρκικού Ιδρύματος” (Πατριαρχείου) και των αρπακτικών του της Αρχιεπισκοπής ΗΠΑ, που εξευτέλισαν Ελληνισμό και Ορθοδοξία, ενδιαφερόμενοι ΜΟΝΟ γιά χρήμα.

Στα 100 εκατ. δολ. έφτασε το ”έργο” ανοικοδόμησης αγίου Νικολάου, μία εμπορική επιχείρηση με ”ιδιοκτήτη- αφεντικό” ένα τουρκικό ‘Ιδρυμα (Πατριαρχείο). Αρχικά είχε προϋπολογιστεί στα 20 εκατ. δολ. Τεράστια η διαφορά, μεγάλο το ”φαγοπότι”, πολλές οι ”μίζες”, αρκετό ”μαύρο χρήμα” στον αχόρταγο γιά χρήμα, τον θλιβερό και εξαγοράσιμο (όπως στην περίπτωση ”αυτοκεφαλία Εκκλησίας Ουκρανίας”) Βαρθολομαίο, που υποδύεται τον ”οικουμενικό” Πατριάρχη. Και συνεχίζουν να μαζεύουν χρήμα, χωρίς ντροπή, χωρίς ίχνος ηθικής. Τιποτένιοι, ξεπουλημένοι, αηδιαστικοί.

Και ο Ελληνισμός ΗΠΑ που έχτισε και δημιούργησε εκκλησίες, σχολεία, ιδρύματα κλπ, γιά να τ’ αρπάξει η Αρχιεπισκοπή, δηλ. το παράρτημα της εμπορικής επιχείρησης Βαρθολομαίου;;; «Ε, αυτός να πάει να πνιγεί», μας λένε. «Τι τα θέλουμε τα σχολεία τα ελληνικά, τι την θέλουμε την ελληνική Ομογένεια μετά 10-20-50 χρόνια;;;».

Γιά τα διεφθαρμένα ρασοφόρα αρπακτικά, με αρχηγό τον ”άνθρωπο της Τουρκίας στις ΗΠΑ” αρχιεπίσκοπο, ισχύει το σύνθημα «ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κ… μας». Από κοντά και τα στηρίγματά τους ”γιά μιά χούφτα δολάρια”, σαν τον γελοίο πρ. υφυπουργό μας των Εξωτερικών και εκλεκτό της οικογένειας Μητσοτάκη, που ”υμνούν” το ”έργο” ανοικοδόμησης αγίου Νικολάου, δηλ. το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο στην ιστορία του Ελληνισμού ΗΠΑ.

Από τα 20 εκ. δολ. φτάσαμε στα 100. Αν το κόστος ανοικοδόμησης αγίου Νικολάου ήταν 20 εκ. δολάρια, όπως είχε προϋπολογιστεί αρχικά, με τα υπόλοιπα 80 εκ. χτίζονταν 40 ελληνικά σχολεία ή 80 ελληνικού ενδιαφέρoντος, διοικούμενα από ‘Ελληνες (με δασκάλους αποσπασμένους από Ελλάδα), charter schools (από τα οποία αποφοιτούν Αμερικανοί φιλέλληνες, με γνώση της ελληνικής γλώσσας, του ελληνικού πολιτισμού). ‘Η δύο Πανεπιστήμια, ελληνικού ενδιαφέροντος, στις ΗΠΑ.

Προτιμήσαμε να σερνόμαστε ως ”νεοραγιάδες”, ως ”χρήσιμοι ηλίθιοι” και να δίνουμε το χρήμα όχι γιά τις ανάγκες του Ελληνισμού, γιά την διατήρηση της ελληνικότητας παιδιών και εγγονών μας, αλλά σε αρπακτικά- απατεώνες ”ρασοφόρους”, που έχουν και την υποστήριξη διεφθαρμένων ελληνικών κυβερνήσεων… (9 Ιουνίου ’21)kalami.us

.