Together Free Press κυκλοφορεί!

20 Ιουνίου 2021

Ταξιδέψαμε φωτογραφικά παρέα με τον φωτορεπόρτερ Δημήτρη Κυριακόπουλο. Απελευθερώσαμε την σκέψη μας, δώσαμε στην ύλη άλλη υπόσταση, φανερώσαμε έργα τέχνης μέσω επαυξημένης πραγματικότητας.

Συζητήσαμε με τον Ιωάννη Κιουρτσόγλου, διπλωματούχο ξεναγό και ενεργό μέλος της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης για τα Αρχαία της Βενιζέλου, το βάρος για το θέμα της απομάκρυνσης των αρχαιοτήτων την διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ύστερα από έναν πολύμηνο εγκλεισμό η Αρετή Χονδρογιάννη, προϊσταμένη της ΕΦΑ Κοζάνης μας μετέφερε την ατμόσφαιρα των πολιτιστικών φορέων. Συναντήσαμε την ομάδα Νέων Humans First , μια ομάδα που καταδεικνύει πτυχές τις ριζοσπαστικοποίησης και του βίαιου εξτρεμισμού. Αναρωτηθήκαμε για τις ρίζες του φθόνου του πέους στη γυναίκα, από τον βιβλικό μύθο μέχρι την φαλλοκεντρική προκατάληψη.

Με αφορμή την ημέρα μνήμης από την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου συνομιλήσαμε με τον Παναγιώτη Θεοδωρίδη, έναν νέο δημιουργό και δημοσιογράφο που ακούραστα αναδεικνύει και προβάλει την μουσική παράδοση τα έθιμα, την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο Χρήστος Ζευκλής, δήμαρχος Βοΐου μας παρουσίασε το μέχρι σήμερα έργο της Δημοτικής αρχής και τις παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα διαχείρισης των θεμάτων του Δήμου. Μιλήσαμε με τον πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού ανακύκλωσης, Νίκο Χιωτάκη για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, την εναλλακτική διαχείριση και τον ρόλο του οργανισμού στην εφαρμογή μιας αποτελεσματικής κυκλικής οικονομίας.

Συναντήσαμε τον Νίκο Ανδρουλάκη, Ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ και επικεφαλή της Ελληνικής Αντιπροσωπείας Σοσιαλιστών & Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και συζητήσαμε μαζί του για την διαχείριση της πανδημίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, τις προσδοκίες με το άνοιγμα του τουρισμού, την πολιτιστική μας κληρονομιά, την αλλαγή μοντέλου στην Δυτική Μακεδονία, τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις της μετάβασης στην επιχειρηματικότητα, την απασχόληση, τον ενεργειακό εφοδιασμό αλλά και τις διαχωριστικές γραμμές-ιδεολογίες του σοσιαλισμού.

Ονειρευτήκαμε μαζί με τους εφήβους του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης. Ξεκινήσαμε το σχολικό #metoo. Ανακαλύψαμε τον Ιωάννη Γκουτζιώτη, τον νέο γενικό χειρουργό της πόλης μας, έναν νέο επιστήμονα που αγαπάει τον τόπο του ο οποίος μοιράστηκε μαζί μας στιγμές, εμπειρίες, γνώσεις και απόψεις. Επιστρέψαμε στα χρόνια της αθωότητας και αναζητήσαμε το νόημα της αληθινής ευτυχίας μαζί με την συγγραφέα Ελένη Χωρεάνθη. Αγγλιξαμε τα όνειρα μας αφού ξυπνήσαμε με την Ηλιάνα Κλειτσογιάννη.. Σκαλίσαμε το ανέφικτο και το άρρηκτο μέσα από τους στίχους δυο ποιητών, του Γιώργου Δελιόπουλου και του Κώστα Ριζάκη.

Κάναμε sum up, είπαμε αερολογίες, χορέψαμε βαλς, φτάσαμε να μιλάμε για τον έναν χρόνο μετά. Χωρέσαμε με την Ιωάννα Μπαλαμπανίδου μέσα σε χίλιες λέξεις τον Πάμπλο Νερούδα.

Διαμορφώσαμε γαστρονομικές ταυτότητες με τον σεφ Θοδωρή Τζαλαζίδη, διαβάσαμε παρέα με τον Κώστα Μπουζούκη τις πλανητικές διελεύσεις.

.