Εξοστρακισμός της δημοκρατίας και του διαλόγου από το σχολείο

26 Ιουλίου 2021

Γιάννης Αμανατίδης
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης – Πρώην υφυπουργός Εξωτερικών

«Αποσύρετε το νομοσχέδιο, που εξοστρακίζει το κλίμα δημοκρατικού διαλόγου, το οποίο έχει ανάγκη το σχολείο και φέρνει ανασφάλεια και πελατειακό σύστημα, στην εκπαιδευτική κοινότητα» είπε εξαρχής στην κυβέρνηση, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Αμανατίδης, κατά τη σημερινή τοποθέτησή του, στη διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Η συρρίκνωση των αρμοδιοτήτων του συλλόγου των διδασκόντων, σε συνδυασμό με το διορισμό του σχολικού συμβουλίου, δεν αποτελούν αποκέντρωση, ούτε αναβάθμιση ή ενδυνάμωση του ρόλου των εκπαιδευτικών» επισήμανε.

«Καμία μεταρρύθμιση δεν μπορεί να πετύχει στην εκπαίδευση, εάν δεν έχει την αποδοχή και την στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας- εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς» τόνισε, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών.

«Θεωρείτε το σχολείο εταιρεία και τους εκπαιδευτικούς ως απλούς εκτελεστές των κυβερνητικών επιλογών» ανέφερε, χαρακτηριστικά.

«Όλοι είναι αντίθετοι στο νομοσχέδιο, όχι γιατί βάζετε μέσα την αξιολόγηση, αλλά γιατί βάζετε αυτή την αξιολόγηση, που θα υπηρετεί την κομματοκρατία» πρόσθεσε, προβλέποντας πως αν τελικά ψηφιστεί θα είναι θνησιγενές.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την τοποθέτηση του Γιάννη Αμανατίδη σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

.