Γ. Σγουρός : Ψηφοθηρία στα καμένα από Πατούλη – Πως από “υπεύθυνος” (προεκλογικά) έγινε “ανεύθυνος” (μετεκλογικά) κυβερνήτης

28 Αυγούστου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24 Αυγούστου 2021

Για ψηφοθηρία στα καμένα, πολιτικαντισμό του αισχίστου είδους και έλλειψη σεβασμού στους πολίτες, που είδαν από τη μια μέρα στην άλλη το βιος τους να χάνεται από τις φωτιές, που κατέκαψαν ό,τι έχει απομείνει από το φυσικό πλούτο της Αττικής, κατηγορεί τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη ο Γιάννης Σγουρός.
Αφορμή στάθηκε η διανομή, μαζί με μερίδες φαγητού σε πυρόπληκτους της Δυτικής Αττικής, επιστολής (επισυνάπτεται) με λαϊκίστικες ατάκες και κλισέ του στυλ

«Η Περιφέρεια Αττικής είναι δίπλα σας», «Κανείς δεν θα μείνει μόνος του», «Όλοι μαζί θα χτίσουμε όσα η φωτιά γκρέμισε» την ώρα που οι ευθύνες τόσο της Πολιτείας αλλά και της Περιφέρειας Αττικής, πολιτικές και ουσιαστικές, είναι τεράστιες, αφού πιάστηκαν κυριολεκτικά στον ύπνο αφήνοντας απροστάτευτη κατά την αντιπυρική περίοδο σε επίπεδο πρόληψης και σχεδιασμού τόσο την Αττική όσο και ολόκληρη την χώρα.Θλιβερή ήταν επίσης η εικόνα του κ. Πατούλη και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης όπου δεν έχασε την ευκαιρία να παρελάσει αποποιούμενος κάθε ευθύνη για τις ανυπολόγιστες καταστροφές. Ξέχασε πολύ γρήγορα όσα ο ίδιος έλεγε προεκλογικά περί του δήθεν υπεύθυνου κυβερνήτη που στέκεται στο πλευρό των πολιτών ανεξαρτήτως αρμοδιοτήτων.

Επίσης ξέχασε ότι στο προεκλογικό του πρόγραμμα παραθέτει ολόκληρες σελίδες για την Πολιτική Προστασία (προφανώς λόγω αναρμοδιότητας) όπου κάνει λόγο για σύνταξη επιχειρησιακού σχεδίου Πολιτικής Προστασίας, με Μητροπολιτικό χαρακτήρα σε όλη την Αττική, συστήματα επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, έτσι ώστε να υπάρχει άμεσος και ταχύτατος συντονισμός, ειδική εκπαίδευση πολιτικής προστασίας, ασκήσεις ετοιμότητας σε κάθε Δήμο χωριστά και στην Περιφέρεια συνολικά, με ρεαλιστικές προσομοιώσεις καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης, στις οποίες θα συμμετέχουν εκτός από τους εμπλεκόμενους φορείς και εθελοντικές οργανώσεις και πολίτες.

«Η συμπεριφορά του κ. Πατούλη όλες αυτές τις μέρες δείχνει δύο πράγματα. Είτε ότι δεν έχει καμία ενσυναίσθηση της καταστροφής που υπέστη η Αττική και των ευθυνών που και ο ίδιος έχει, είτε το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να διαφυλάξει το πολιτικό του προφίλ. Και στις δύο περιπτώσεις αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στον ρόλο του Περιφερειάρχη που προϋποθέτει καθημερινή τριβή, αθόρυβη ενασχόληση με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και όχι φαντασμαγορικά show, events, φωτογραφίσεις και δράσεις για το φαίνεσθαι στις οποίες κατεξοχήν αναλώνεται».

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
Τηλ.: 213-2063830, 213-2063622
Fax: 213-2063608
Email: aaattiki@gmail.com

.