«Θηλιά στη χώρα, λαιμητόμος στις επικουρικές συντάξεις και δούρειος ίππος για την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης»

6 Σεπτεμβρίου 2021

«Θηλιά στη χώρα, λαιμητόμος στις επικουρικές συντάξεις και δούρειος ίππος για την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης»

Γιάννης Αμανατίδης
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης – Πρώην υφυπουργός Εξωτερικών

Θηλιά στη χώρα, λαιμητόμο για τις επικουρικές συντάξεις και δούρειο ίππο για την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, από το βήμα της Ολομέλειας, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Αμανατίδης, που δεν άφησε ασχολίαστη και την απουσία του πρωθυπουργού.

«Εγώ θα ανησυχούσα αν ήμουν στη θέση του κ. Χατζηδάκη από την απουσία πρώτα απ’ όλα του κ. Μητσοτάκη σε ένα τέτοιο εμβληματικό, κατά την άποψή του, νομοσχέδιο, ο οποίος βεβαίως έχει κι άλλους λόγους να μην έρθει αφού, όπως είναι γνωστό, όποιος σκάβει το λάκκο του αλλουνού πέφτει ενίοτε ο ίδιος μέσα ή όταν πηγαίνεις για μαλλί, φεύγεις κουρεμένος» είπε, χαρακτηριστικά, ενώ αναρωτήθηκε εάν υπάρχει έστω ένας φορέας, που να στηρίζει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

«Οι δικοί σας που σας ψήφισαν είναι απέναντι και είναι απέναντι μαζί στα συλλαλητήρια όλος ο κόσμος, γιατί ενώσατε όλον τον κόσμο απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική» τόνισε, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, υποστηρίζοντας ότι η ένδεια των επιχειρημάτων απέναντι σε όλα τα εύλογα ερωτήματα και προβλήματα που ανέδειξε σύσσωμη η αντιπολίτευση, φάνηκε από όταν ο αρμόδιος υπουργός κατέφυγε αφενός στον πατριωτισμό λέγοντας: «Εμείς θα κάνουμε το πατριωτικό μας καθήκον» και αφετέρου παρέπεμψε στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

«Το νομοσχέδιό σας το χαρακτηρίζω θηλιά στη χώρα, λαιμητόμο στις επικουρικές συντάξεις παλαιών και νέων ασφαλισμένων και «Δούρειο Ίππο» για την κεφαλαιοποίηση-ιδιωτικοποίηση συνολικά της κοινωνικής ασφάλισης» είπε ο Γιάννης Αμανατίδης, εξηγώντας πως «είναι θηλιά επειδή το κόστος μετάβασης συμβάλλει στην αύξηση του δημόσιου χρέους και υπονομεύει τη μακροχρόνια βιωσιμότητά του, με ορατό τον κίνδυνο επιβολής νέων περικοπών μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών».

«Είναι λαιμητόμος στις επικουρικές συντάξεις παλαιών και νέων ασφαλισμένων» πρόσθεσε και «οι χαμηλοσυνταξιούχοι και αδύναμοι συμπολίτες που περίμεναν ότι θα λάβουν και τα επόμενα χρόνια κοινωνικό μέρισμα, ας το ξεχάσουν. Η κυβέρνηση κόβει 900 εκατομμύρια κατά έτος δαπάνη προϋπολογισμού από τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους φτωχούς και τα δίνει στα «κοράκια» των χρηματαγορών. Η έκφραση είναι οξεία, αλλά είναι πραγματική».

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επί δύο χρόνια απέτυχε να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της κοινωνίας και βάζει σε περιπέτειες και επισφάλεια όχι μόνο την κοινωνική ασφάλιση, αλλά τη συνολική πορεία της χώρας» σημείωσε, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνες τις πολιτικές, που χαράζει η κυβέρνηση, ιδιαίτερα για τη νεολαία και το μέλλον της.

«Γι’ αυτό και είναι απομονωμένη ακόμα και από αυτούς που την ψήφισαν» ανέφερε, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «η Ελλάδα και οι Έλληνες αξίζουμε ένα καλύτερο μέλλον και πως η προοδευτική αλλαγή είναι και αναγκαία και αναπόφευκτη και θα τη φέρει η συντριπτική προοδευτική πλειοψηφία του λαού μας».

 

 

.