Ο Γιάννης Παπαλέκας,επιστήθιος φίλος και κουμπάρος του Αντώνη Ρέμου στο τουριστικό real estate, αλλά και στην αγορά το διάσημο beachbar restaurant Nammos στη Μύκονο..

2 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Γιάννης Παπαλέκας,επιστήθιος φίλος και κουμπάρος του Αντώνη Ρέμου στο τουριστικό real estate, αλλά και στην αγορά το διάσημο beachbar restaurant Nammos στη Μύκονο..

Παπαλέκα, εκ Κορίνθου ορμώμενο, από την ενασχόλησή του με την πάλαι ποτέ Ντεσπέκ Συμμετοχών, εταιρεία μέλους του ομίλου Πουλιάδη η οποία κατέρρευσε.

όπως είναι γνωστός στη Ρουμανία, στην Ελλάδα βρέθηκε στο προσκήνιο με την εξαγορά του πολυθρύλητου Nammos στη Μύκονο το 2014, έναντι 10,5 εκατ. ευρώ.

Γνωρίζοντας όσο λίγοι την αγορά του real estate στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Ευρώπης και μετά από πολλά χρόνια εμπειρίας στο ρουμάνικο real estate, το 2013 ίδρυσε την Globalworth στη Ρουμανία με αντικείμενο την ανάπτυξη και διαχείριση επαγγελματικών χώρων υψηλών προδιαγραφών.

Τον ίδιο χρόνο οι μετοχές της εταιρείας άρχισαν να διαπραγματεύονται στην αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου, αντλώντας τότε πάνω από 53 εκατ. ευρώ, για να ακολουθήσει το 2014 αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την άντληση 144 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία που μετεξελίχθηκε σε κολοσσό λαμβάνοντας ψήφο εμπιστοσύνης μέχρι και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), εκτός από τη Ρουμανία επεκτάθηκε και στην Πολωνία με την αξία του υπό διαχείριση χαρτοφυλακίου της να φθάνει σήμερα κοντά στα 3 δισ. ευρώ. Σε αυτό περιλαμβάνονται κτίρια γραφείων-ορόσημα στο Βουκουρέστι όπως το Globalworth Tower, το Globalworth Plaza, το Bucharest Tower Center και το Globalworth Campus, ενώ εμβληματικά ακίνητα διαθέτει και στην Πολωνία, όπως το Hala Koszyki, τον εμπορικό πύργο της Βαρσοβίας, το West Gate, το Tryton Business House, τα επιχειρηματικά πάρκα A4, Quattro και Rondo και το Green Office Horizon Office Center.

Ωστόσο ο ιδρυτής της για «προσωπικούς λόγους», όπως ανακοίνωσε, αποφάσισε να ρευστοποιήσει τη συμμετοχή του αποκομίζοντας κεφάλαια άνω των 330 εκατ. ευρώ.

Μπορεί ο Γιάννης Παπαλέκας να έφυγε από την Globalworth, δεν εγκατέλειψε όμως και την κτηματαγορά. Πηγές του κλάδου των ακινήτων αναφέρουν ότι δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή την αναζήτηση ακινήτων που έχουν χρυσές αποδόσεις, με πολλούς να στοιχηματίζουν πως σύντομα θα υπάρξουν και νέα επενδυτικά του «χτυπήματα», αυτή τη φορά στην Ελλάδα.

Άλλωστε στο βιογραφικό του για τις δραστηριότητές του στη ρουμανική αγορά πριν από την ίδρυση της Globalworth αναφέρεται ότι είχε αναλάβει «την απόκτηση, ανάπτυξη και πώληση άνω των 400.000 τ.μ. επαγγελματικών χώρων (γραφείων, εμπορικών καταστημάτων και logistics) και 1.000 διαμερισμάτων στη Ρουμανία».

Με τη φήμη του διορατικού επενδυτή, πολλοί υποστηρίζουν πως ο Γιάννης Παπαλέκας, επιστήθιος φίλος και κουμπάρος του Αντώνη Ρέμου, προετοιμάζεται να τοποθετηθεί όχι μόνο στο τουριστικό real estate, αλλά και στην αγορά γραφειακών χώρων υψηλών προδιαγραφών, με έμφαση στα ακίνητα που έχουν «πράσινα» χαρακτηριστικά.

Εκτός από το διάσημο beachbar restaurant Nammos στη Μύκονο, η τιμή του οποίου είχε φτάσει πέρυσι κοντά στα 60 εκατ. ευρώ, το 2017 το όνομα του Γιάννη Παπαλέκα είχε βρεθεί και πάλι στο προσκήνιο μέσω της συμφωνίας της Grivalia του ομίλου Eurobank για την αξιοποίηση των ακινήτου στα «Αστέρια» Γλυφάδας.

Συγκεκριμένα, η Grivalia μέσω του τουριστικού της «βραχίονα», της Grivalia Hospitality, είχε αποκτήσει το 80% της εταιρείας Ναυσικά του ομίλου Παπαθεοχάρη. Ο Γιάννης Παπαλέκας είχε προ ετών δανειοδοτήσει με 12.325.000 ευρώ την εταιρία Ναυσικά με αποτέλεσμα η συμφωνία μεταξύ Grivalia Hospitality και της πλευράς Παπαθεοχάρη να προέβλεπε πως η θυγατρική της εισηγμένης επενδυτικής εταιρίας ακινήτων αναλαμβάνει και την αποπληρωμή «υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων υπέρ ιδιώτη δανειστή, συνολικού ύψους 12.325.000 ευρώ».

Να τα χαίρετε ο άνθρωπος τα λεφτά του. Όπως μαθαίνουμε οι επενδύσεις συνεχίζονται με απόβαση στην Πάρο.

Έγκυρες πληροφορίες από το νησί των Κυκλάδων που τα τελευταία χρόνια έχει εκτιναχθεί τόσο τουριστικά όσο και σε επίπεδο τιμών real estate, κάνουν λόγο για δυο κινήσεις του επιχειρηματία Παπαλέκα οι οποίες αφορούν:

Πρώτον, συμφωνία διαχείρισης ή και απόκτησης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Porto Paros, στον κόλπο της Νάουσας στην περιοχή ανάμεσα στις Κολυμπήθρες και το Μοναστήρι!

Πρόκειται για ξενοδοχειακή μονάδα που κάποτε μεσουρανούσε, πάνω στη θάλασσα, με κεντρικό κτήριο και μπανγκαλόου, νεροτσουλήθρες, δική του παραλία και άδεια για μαρίνα σκαφών αναψυχής!Το ιστορικό ξενοδοχείο Porto Paros στην Πάρο

Δεύτερον, συμφωνία διαχείρισης της έκτασης πάνω στη θάλασσα όπου την ώρα τούτη βρίσκεται το περίφημο κάμπινγκ στον κόλπο της Παροικιάς!

Ένα ακίνητο κατάλληλο για ξενοδοχειακή εγκατάσταση και beach bar που εκτείνεται ακριβώς πάνω στο Μαρτσέλο, μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού! Φανταζόμαστε πως εάν και όποτε, λέμε βρε παιδί μου, τον καλέσει καμία αρχή να δικαιολογήσει τα κοντέινερ με τα 500ευρα που έχει θα είμαστε σίγουροι πως έχει να παρουσιάσει όλα τα στοιχεία για την νομιμότητα τους.

.