Ο Άλεξ Σόρος γιος του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος και επικεφαλής ο Τζορτζ Σόρος του αμερικανικό fund CVC Capital ως επικεφαλής επενδυτικών σχέσεων την κόρη του πρωθυπουργού Σοφία Μητσοτάκη..

16 Νοεμβρίου 2021

Ο Άλεξ Σόρος γιος του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος και επικεφαλής ο Τζορτζ Σόρος του αμερικανικό fund CVC Capital ως επικεφαλής επενδυτικών σχέσεων την κόρη του πρωθυπουργού Σοφία Μητσοτάκη..

Ο Άλεξ Σόρος γιος του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος συναντήθηκε στη Γαλλία με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου Αλμπίν Κούρτι και τη σύζυγό του, δημοσιεύει η αλβανική Gazeta Dita.

O Άλεξ δημοσίευσε μια φωτογραφία από τη συνάντηση όπου συναντήθηκαν με δύο κοινούς φίλους.

Εξέφρασε ικανοποίηση για αυτή τη συνάντηση.

«Είμαι χαρούμενος που συναντώ τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Αλμπίν Κούρτι στο Παρίσι στο Φόρουμ Ειρήνης του Παρισιού και για μια ευχάριστη συνάντηση με τους παλιούς κοινούς μας φίλους Λάουρα Σίλμπερ και τον βραβευμένο με Νόμπελ οικονομολόγο Τζόζεφ Στίγκλιτς!», γράφει ο Άλεξ Σόρος. Ο Κούρτι κρατά μπροστά του το βιβλίο του Στίγκλιτς «Great Divide».

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, βρίσκεται στη Γαλλία για να παραστεί στο Φόρουμ Ειρήνης, ενώ ο Άλεξ, γιος του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, δημοσίευσε μια φωτογραφία εκδηλώνοντας τα συναισθήματά του από τη συνάντηση τους, στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο γιος Σόρος θεωρώντας τον Ράμα ως αδελφό του, έγραψε ότι η συνάντηση εντάσσεται στο Φορούμ Ειρήνης που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία από τις 11 έως τις 13 Νοεμβρίου.

«Αδέρφια στα Ηλύσια. Ένα ιδιαίτερο δείπνο στο Φόρουμ της Ειρήνης», γράφει ο Σόρος.

Αυτή είναι η τέταρτη συγκέντρωση του Φόρουμ Ειρήνης του Παρισιού, το οποίο εστιάζεται στις παγκόσμιες προκλήσεις της παγκόσμιας διακυβέρνησης μετά την πανδημία του COVID-19 και στη σημασία της οικονομικής ανάκαμψης.

Μια άλλη συζήτηση αναμένεται να είναι για την προστασία του κλίματος καθώς και για την ισότητα των φύλων. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, που δεν χάνει τέτοιες εκδηλώσεις.

Στο Φόρουμ συμμετέχουν εκατοντάδες από την πολιτική, παράγοντες της κοινωνίας των πολιτών, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι ΜΚΟ, ειδικοί κ.λπ.

.