«Ο προϋπολογισμός του 2022 οδηγεί σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο»

19 Δεκεμβρίου 2021

Γιάννης Αμανατίδης
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης – Πρώην υφυπουργός Εξωτερικών

«Ρέκβιεμ των προεκλογικών υποσχέσεων της ΝΔ» και «κύκνειο-αλλά όχι μελωδικό-άσμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη» χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2022, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Αμανατίδης, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, τονίζοντας πως «οδηγεί σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο, διευρύνοντας τις ανισότητες, κάνοντας τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους».

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών ανέδειξε πέντε σημεία του προϋπολογισμού που προκαλούν εύλογη ανησυχία, στην ήδη πληγείσα από την πανδημία, κοινωνία ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά αφενός στο μειωμένο προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών και αφετέρου στη Θεσσαλονίκη.

«Η μελέτη των κυρίων Τσιόδρα-Λύτρα για την πόλη μου την Θεσσαλονίκη» είπε, «αναφέρει αυξημένη θνητότητα κατά 35% και 40% για την επαρχία γενικά. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της συρρίκνωσης των υπηρεσιών Υγείας στην πόλη μας.

Η μη ανέγερση της νέας πτέρυγας στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» δυναμικότητας 200 κλινών με κλείσιμο του ” Παναγία ” και η στέρηση λειτουργιών υγείας, τόσο από το πρώην Λοιμωδών, όσο και από την μη επίταξη κλινικών του ιδιωτικού τομέα, επιτείνουν την κατάσταση αυτή».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την τοποθέτηση του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης και πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, στην Ολομέλεια για τον Προϋπολογισμό του 2022

.