Το Bitcoin, με άνοδο άνω του 60% φέτος, έκλεψε τη μερίδα του λέοντος..

23 Δεκεμβρίου 2021

Το Bitcoin, με άνοδο άνω του 60% φέτος, έκλεψε τη μερίδα του λέοντος..

μοιράστηκε, για πρώτη φορά, τα φώτα της δημοσιότητας με άλλα ψηφιακά νομίσματα, όπως το Ether και το Binance Coin καθώς και με tokens meme όπως το Dogecoin και το Shiba Inu.

Στην πραγματικότητα, το μερίδιο του Bitcoin στην αγορά crypto συρρικνώθηκε δραματικά το 2021 καθώς άλλα κρυπτονομίσματα εκτοξεύτηκαν, σημάδι που δείχνει ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία διευρύνθηκε παρά, ή ίσως και λόγω, της τεράστιας μεταβλητότητας τους.

Η μείωση της κυριαρχίας του Bitcoin πιθανότατα θα συνεχιστεί το επόμενο έτος «δεδομένης της έκρηξης των περιουσιακών στοιχείων στον χώρο των crypto», δήλωσε ο Vijay Ayyar, επικεφαλής της Ασίας-Ειρηνικού στο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων Luno στη Σιγκαπούρη.

Ακολουθούν τρία χαρακτηριστικά γραφήματα για την ιστορία των crypto τη χρονιά που τελειώνει και την πορεία που θα ακολουθήσουν:

Η συνολική κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε κατά περίπου 1,5 τρισ. δολάρια το 2021 σε περίπου 2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια στις 17 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το tracker CoinGecko, το οποίο παρακολουθεί σχεδόν 12.000 tokens.

Το Bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, ξεκίνησε τη χρονιά με μερίδιο αγοράς 70%. Αυτό έχει μειωθεί σε λιγότερο από 40%, εν μέρει λόγω της αύξησης της δημοτικότητας του Ether.

Παράλληλα, τα χρήματα έχουν εισρεύσει και σε άλλα κρυπτονομίσματα, και για κάποιους αυτή η τάση θα μπορούσε να είναι σημάδι δυνητικής αποσταθεροποίησης της κερδοσκοπίας..

.