Οι φωνές και κραυγές με αφορμή την επιστολή δύο ελληνικής καταγωγής βουλευτών (Μπιλιράκης και Μαλιωτάκη) σε αξιωματούχο του Στέητ Ντηπάρτμεντ τουρκικής καταγωγής (Naz Durakoğlu).

10 Μαρτίου 2022

Το τέλος της άχρηστης ”οργανωμένης Ομογένειας” ΗΠΑ

Οι φωνές και κραυγές με αφορμή την επιστολή δύο ελληνικής καταγωγής βουλευτών (Μπιλιράκης και Μαλιωτάκη) σε αξιωματούχο του Στέητ Ντηπάρτμεντ τουρκικής καταγωγής (Naz Durakoğlu).φέρνει στην επιφάνεια μία θλιβερή πραγματικότητα που δεν θελουμε να παραδεχτούμε και να αντιμετωπίσουμε.

Η αξιωματούχος, έμμεσα θεωρείται ”υπεύθυνη” στην επιστολή, γιά την απόσυρση ”διπλωματικής” υποστήριξης από τις ΗΠΑ γιά την δημιουργία αγωγού μεταφοράς φυσικού αέριου από την ανατολική Μεσόγειο, μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη, με την ονομασία East Med.

Παρουσιάζεται έμμεσα ως ενεργούσα για λογαριασμό της Τουρκίας κλπ. Λογικά δεν θα μπορούσε μία αξιωματούχος μόνο, να λάβει τέτοιες σημαντικές αποφάσεις.

Οι ΗΠΑ ”σκότωσαν” τον αγωγό East Med, γιά να προωθήσουν το δικό τους υγροποιημένο φυσικό αέριο στην Ευρώπη και μέσω Αλεξανδρούπολης.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στην κυβέρνηση Μπάϊντεν, υπάρχουν 3-4 αξιωματούχοι σε διάφορα υπουργεία και υπηρεσίες, τουρκικής καταγωγής Αμερικανοί. Σε αντίθεση με τους ελληνικής καταγωγής Αμερικανούς, που είμαστε αριθμητικά 2μιση φορές περισσότεροι από τους Αμερικανούς τουρκικής καταγωγής και -υποτίθεται- ”μορφωμένοι” και ”λεφτάδες”. Και δεν έχουμε καταφέρει να προωθήσουμε δικά μας παιδιά σε θέσεις κρατικές στην Ουάσιγκτον.

Να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ λειτουργούν και 4-5 αξιόλογες παναμερικάνικες Οργανώσεις τουρκικού ενδιαφέροντος, που προωθούν τα συμφέροντα της Τουρκίας. Επίσης, λειτουργούν και περισσότερα από 120 Charter Schools (δημόσια σχολεία διοικούμενα από πολίτες, του Γκιουλέν) στα οποία παιδιά Αμερικανών διδάσκονται και την τουρκική γλώσσα, τουρκική ιστορία κλπ. Εμείς έχουμε 13 (τα 10 στην Φλόριδα), τα οποία πολεμούσε η φιλελληνική… Αρχεπισκοπή, όταν δημισουργήθηκαν, τέλη ’90.

Στις ενεργές και δραστήριες Οργανώσεις τουρκικού ενδιαφέροντος, τα στελέχη έχουν γνώση, μόρφωση, κατάρτιση. Αντίθετα, στην ελληνοαμερικάνικη κοινότητα υπάρχει π.χ. μία ”οργάνωση” τριτοβάθμια, νεκρή, με όνομα ”Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο”, που εξευτελίζει την Ομογένεια. Με ολίγους άχρηστους, ανίκανους, μη εκλεγμένους καταστατικά και νόμιμα, ψεύτες και πολιτικούς απατεώνες της απραξίας, χωρίς δραστηριότητες, χωρίς εκλογές, χωρίς οποιοδήποτε έργο. Με παράνομα εκλεγμένο πρόεδρο, που καταγγέλεται γιά ”εκλογική απάτη”, γιά οικονομικές ατασθαλίες στην Οργάνωση, αλλά και γιά παρανομίες σε ότι αφορά την Φορολογική Υπηρεσία (IRS).

Οι Τουρκοαμερικανοί έχουν την δραστήρια τριτοβάθμια Οργάνωση ”Τurkish American Associations Federation (TADF)” με μέλη 67 ενεργές Οργανώσεις ανά τις ΗΠΑ κι εμείς ένα γελοίο και νεκρό ”Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο”, θλιβερών και άχρηστων ”καραγκιόζηδων”, χωρίς μία ενεργή Οργάνωση ως μέλος!!!

Aξιόλογες και οι Οργανώσεις, Assembly of Turkish American Associations, Turkish Women’s League of America, American Turkish Friendship Association και American-Turkish Council.

Στην ελληνοαμερικάνικη κοινότητα, οι Ομοσπονδίες, με μέλη συλλόγους, με πρώτη αυτήν της Νέας Υόρκης, είναι ”πεθαμένες”, μη ενεργές και οι μόνιμοι, ηλικιωμένοι αξιωματούχοι τους φεύγουν μόνο ”μετά θάνατον”. Η του αφελληνισμού, Οργάνωση ΑΧΕΠΑ, δυστυχώς, κατάντησε ”της πλάκας”, ανακυκλώνοντας γραφικότητες. Και όλα αυτά, επειδή η φιλελληνική Αρχιεπισκοπή φρόντισε να ”φυτεύσει” στις διαλυμένες Οργανώσεις μας, άχρηστους και ανίκανους ”ημέτερους νεοραγιάδες”, με στόχο να τις ”πεθάνει” γιά να μαζεύει όλο το χρήμα και να φαίνεται ως ”αφεντικό”.

Δυστυχώς, στον αφελληνισμό, αφομοίωση και στην διάλυση των ομογενειακών Οργανώσεων, έπαιξε -πρωτεύοντα- βρώμικο ρόλο η ”Αρχιεπισκοπή Αμερικής”, θυγατρική εμπορική επιχείρηση του πατριαρχείου Κων/πολης. Προβάλοντας και προωθώντας άχρηστους ”ημέτερους”, μέσω και της ”χαβούζας Διαματάρη”, γνωστής και ως εφημερίδα ”Εθνικός Κήρυξ”. ‘Ολα αυτά, με την σύμπραξη, εξαιτίας αδιαφορίας, ελληνικών κυβερνήσεων.

Σε ότι αφορά τις ελληνικές κυβερνήσεις, δυστυχώς, αυτές, ως ευθυνόφοβες, διαπλεκόμενες και κοντόφθαλμες, ”παρέδωσαν” τον απόδημο Ελληνισμό -ειδικά αυτόν στις ΗΠΑ- στον φιλοχρήματο, εξαγοράσιμο ”νεογενίτσαρο”, πατριάρχη Κων/πολης. H δε αχρηστία, απραξία του υπουργείου Εξωτερικών, είναι…εντυπωσιακή. Ενώ γραφικοί και άσχετοι με απόδημο Ελληνισμό ‘Ελληνες πολιτικοί, υπουργοί κλπ, δέχονται ”καραγκιόζηδες” της Ομογένειας, που εκπρσωπούν ουσιαστικά μόνο τον εαυτόν τους, ως… ”αξιόλογους παράγοντες”!!!

Οι Τουρκοαμερικανοί, δείχνουν σεβασμό και στην ”εθνική τους ημέρα” (Μάϊο). Την τιμούν με παρελάσεις (Νέα Υόρκη και αλλού) και με άλλες τελετές, την τρίτη εβδομάδα Μαίου. Εμείς, τιμούμε την 25η Μαρτίου, ”όποτε μας καπνίσει”. Παρέλαση, Φλόριδα και Φιλαδέλφεια την πλησιέστερη Κυριακή με 25 Μαρτίου. Σικάγο και Βοστώνη Απρίλιο ή Μάϊο και Νέα Υόρκη… Ιούνιο, εφέτος.

Οι συγκρίσεις, αναπόφευκτα, μας οδηγούν σε ανησυχητικά, δυσάρεστα, θλιβερά συμπεράσματα. Που πιστοποιούν ότι η ελληνική Ομογένεια στις ΗΠΑ έχει λαμπρό -οποιοδήποτε- παρελθόν, αλλά δεν έχει μέλλον.

Η μονιμότητα γιά 20-30 χρόνια των άχρηστων και α-παίδευτων στις Οργανώσεις μας, είχε ως αποτέλεσμα να ”νεκρωθούν”, να μην ανανεωθούν, να μην ασχολούνται με αυτές νεότεροι σε ηλικία, με μόρφωση-γνώση.

Η δεκαετία αυτή, είναι και η τελευταία του ”οργανωμένου Ελληνισμού” στις ΗΠΑ. Οι ελάχιστες Οργανώσεις που απόμειναν, με τους ”ισόβιους” ηλικιωμένους και γραφικούς ”προεδροπαράγοντες”, τα επόμενα 8 χρόνια θα έχουν ”κλείσει” και τυπικά. Σε αντίθεση με την ενεργή τουρκική Ομογένεια, που αυξάνεται, δημιουργεί και έχει φωνή στην Ουάσιγκον, επειδή, δεν ασχολείται μόνο με χορούς και πανηγύρια, όπως συμβαίνει με εμάς τους γραφικούς του ”ώπα”, της διαίρεσης και διάλυσης.

https://www.kalami.us/2022/omogeneia/telos-omogeneias-usa.html

 

.